וכי כך עושים לבני לויה? | פורום אוצר התורה

וכי כך עושים לבני לויה?

כותרת האשכול

מכון באר שלמה

משתמש רגיל
תודות
278
נקודות
46
ר' ראובן זכה בסייעתא דשמיא לחבר חיבור תורני עשיר,
פנה הוא לר' שלמה מנהל הוצאה לאור ידועה ומוכרת,
בבקשה לעריכת עימוד עיצוב והדפסת חיבורו.

ר' שלמה עשה את עבודתו במקצועיות לשמחת ר' ראובן,
ותוך כשלשה חודשים חיבור מושלם יצא ממכבש הדפוס,
והגיע לביתו של ר' ראובן/ לחנויות הספרים המובחרות.
ובכך תמה עבודתו של ר' שלמה (שלא לקח ע"ע הפצה).

קיימים לא מעט מקרים בהם בכך תם הקשר בין ר' ראובן לר' שלמה עד החיבור הבא.
ואני תמה, למה?
ר' ראובן, החיבור בסייעתא דשמיא הצליח והתפשט בעולם, תתקשר לר' שלמה ותספר לו, הוא ישמח!

היו לי מקרים בהם שלחתי ספר מההדפסה ללקוח אחרי כמה חודשי עבודה (עריכה, עימוד, עיצוב, הדפסה),
חיכיתי לטלפון 'הספרים יצאו טובים/ לא טובים' 'אני מאוד מרוצה/ לא מרוצה' ולא קיבלתי פידבק.
התקשרתי אחרי כמה שעות לשאול, וקבלתי תשובה כן הספרים ב"ה הגיעו והם באיכות טובה מאוד ואנחנו מאוד מרוצים.

ואני שואל למה? למה ברגע שקבלת את הספר וראית שאתה מרוצה לא התקשרת לספר לי שאני ישמח?
עבדתי על הספר כמה חודשים, לא מגיע לי לשמוע שהחיבור ב"ה הגיע והוא לשביעות רצונך?

אגב, אותו דבר קיים גם אצל בעלי המקצוע,
אצלנו במכון בכל שלב מעדכנים גם את העובדים של השלבים הקודמים,
עורך עבד על הספר שלשה חודשים,
מגיע לו לראות את הספר אחרי עימוד, מגיע לו להיחשף לכריכה ושערים.
והכי חשוב, כל עובד בכל חיבור מקבל עותק אחד הביתה.

היה לי ספרים ששלחתי ישירות מהדפוס ללקוח, ולא לקחתי לעצמי עותק אחד.
והלקוח התפלא, בשביל מה אתה צריך את חיבורי?
מה פירוש! עבדתי על החיבור, אני רוצה לראות אותו בספריה בסלון.
ולא משנה אם אני עורך/ מעמד/ מעצב גרפי/ מפיק דפוס/ מנהל הו"ל!

אשמח לשמוע את דעות חברי הפורום שליט"א.

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
אכן יש לתת את הדעת לכך, ולעורר את המחברים שיצרו קשר עם אלו שהשקיעו בחיבוריהם ויראו להם את שלבי ההתקדמות ואת הצלחת החיבור.

אמנם אני ערכתי ספר, ועד היום המחבר עוקב עמי, שלב אחרי שלב, אחר התקדמות הספר, מהעימוד ועד ההו"ל והתפוצה (שמתקיימים בימים אלו).

אכן יש לתת את הדעת לכך, ולעורר את המחברים שיצרו קשר עם אלו שהשקיעו בחיבוריהם ויראו להם את שלבי ההתקדמות ואת הצלחת החיבור.
מה לעשות, סכ"ס את פשוט עובד בשביל כסף, כמו כל עובד אחר ברחוב.
אמנם אני ערכתי ספר, ועד היום המחבר עוקב עמי, שלב אחרי שלב, אחר התקדמות הספר, מהעימוד ועד ההו"ל והתפוצה (שמתקיימים בימים אלו).
כמובן שאין זו הוכחה, נראה מה יהיה אחרי שתגמור את הכל.

מה לעשות, סכ"ס את פשוט עובד בשביל כסף, כמו כל עובד אחר ברחוב.
א. אני לא מעסיק עורכים שאצלם עריכה תורנית היא כמו כל עובד אחר ברחוב.
הוצאת ספר תורני היא תהליך מרגש במיוחד, ספר הוא חלק מהאישיות של המחבר,
וכפי שהגדיר בפני אחד מהלקוחות 'אף שאני לא יכול להביא ילדים לעולם, אני מרגיש שהספר הוא כמו בן'.
אני אישית זכיתי להוציא לאור חיבור אישי, ואני יודע מהו ספר, ספר הוא עולם שלם חלק מהמחבר ממש.
עובד שלא מבין את זה, ולא משנה אם הוא עורך/ מעמד/ מעצב כריכות/ מפיק דפוס וכדו' אני לא חושב שהוא יכול לעבוד על חיבור תורני.

ב. גם בכל שאר ענפי המשק מקובל מאוד לעדכן על ההתפתחות.
לדוג' כשהמשרד פרסום מוציא לי מודעות לספר תורני, אין מצב שאני לא מעדכן אותם כמה ספרים נמכרו.
אין מצב שאחרי שאני מקבל ספר מהדפוס והלקוח ב"ה נהנה, אני לא מתקשר/ שולח מייל לבעלים של הדפוס ומספר לו על כך.
כל עבודה שאני מזמין מכל אדם באשר הוא - אני משתדל לעדכן אותו בהצלחות ובהתקדמות - אני חושב שזה בן אדם לחברו בסיסי.

א. אני לא מעסיק עורכים שאצלם עריכה תורנית היא כמו כל עובד אחר ברחוב.
הוצאת ספר תורני היא תהליך מרגש במיוחד, ספר הוא חלק מהאישיות של המחבר,
וכפי שהגדיר בפני אחד מהלקוחות 'אף שאני לא יכול להביא ילדים לעולם, אני מרגיש שהספר הוא כמו בן'.
אני אישית זכיתי להוציא לאור חיבור אישי, ואני יודע מהו ספר, ספר הוא עולם שלם חלק מהמחבר ממש.
עובד שלא מבין את זה, ולא משנה אם הוא עורך/ מעמד/ מעצב כריכות/ מפיק דפוס וכדו' אני לא חושב שהוא יכול לעבוד על חיבור תורני.
מבחינת העורכים דייקת ממש, אבל מבחינת בעל הספר יש פעמים שזה רק בקשת עבודה.
מעניין שזה לא קרה לך במכון, אני אישית מכיר כמה כאלו. (כמובן כל אחד בנסיבות שלו, ע"פ רוב זה לא יקרה בספר שהמחבר השקיע זמן רב בכתיבתו - זה יקרה יותר כשהיו סיבות אחרות שגרמו לו להדפיס ספר)

מבחינת בעל הספר יש פעמים שזה היה רק בקשה. מעניין שזה לא קרה לך במכון, אני אישית מכיר כמה כאלו. (כמובן כל אחד בנסיבות שלו, ע"פ רוב זה לא יקרה בספר שהמחבר השקיע זמן רב בכתיבתו - זה יקרה יותר כשהיו סיבות אחרות שגרמו לו להדפיס ספר)
אני לא חושב שיש יהודי שמוציא ספר והספר אינו יקר לליבו. ולא משנה כמה השקיע בו!
כשליהודי נולד ילד הוא שמח בו! נכון שילד ראשון שנולד אחרי כמה שנות ציפייה, הוא שמחה אחרת לגמרי מילד עשירי שנולד לפני יום הנישואין העשירי...
אך עדיין זו שמחה של לידת ילד!

נראה לי שהבנתי את העניין!
אליך פונים בעיקר אנשים שרוצים להדפיס את הספר שהם עצמם כתבו, אני מדבר בעיקר מפעמים שאיש משלם עבור הוצאה מחודשת של ספר ישן, הרבה פעמים אחרי שהספר מודפס - פשוט אין לו מה לחפש עם העורכים. (כמה שהם כמובן השקיעו את הנשמה, זה לא משנה)

נראה לי שהבנתי את העניין!
אליך פונים בעיקר אנשים שרוצים להדפיס את הספר שהם עצמם כתבו, אני מדבר בעיקר מפעמים שאיש משלם עבור הוצאה מחודשת של ספר ישן, הרבה פעמים אחרי שהספר מודפס - פשוט אין לו מה לחפש עם העורכים. (כמה שהם כמובן השקיעו את הנשמה, זה לא משנה)
אכן, רוב הלקוחות שלי הם המחברים בעצמם (או לכה"פ הבנים של המחבר - כשמדובר ביהודי מבוגר, או הגבאים שלו - כשמדובר ברב בישראל).
אך יש לי גם לקוחות פרטיים שההדירו את ספרי אחד הראשונים אחרונים, בדר"כ זה פרויקט לא כלכלי, הנעשה מתוך חיבור רגשי למחבר, וממילא הרי הם כמחברים פרטיים. הם מתלהבים מהספר, אוהבים אותו כבן, ובדר"כ גם היחס לעורכים ושאר בעלי המקצוע הוא כך.

יתכן שאתה מתכווין על מכוני מסוימים שמהדירים ספרי ראשונים ממטרות כלכליות (וזה חשוב מאוד! איני מזלזל בכך! אך יתכן שזה הגורם).

אני חושב שמחבר ספר שמשקיע את כל הונו בחיבור הספר, אין לו בעיה כלכלית להביא כמה ספרים לאנשים.
אלא זה נובע מחוסר מודעות, שאדם אומר אני שילמתי וכמו במכולת לקחתי את המוצר.
נראה לי שאם המחבר יקבל אפילו ולו רמז קל שהעורך רוצה עותק של הספר הרי שהוא יקבל את זה

במחשבה שניה יתכן שראוי שהעורך שקיבל משכורת של כמה חודשים על הספר יבקש מהמחבר לקנות את הספר בכמה שקלים, ואז גם יעשה הרגשה טובה למחבר.

נראה לי שהכל לפי הענין...

חזור
חלק עליון