חתם סופר פ"ת - רמת הכשרות | פורום אוצר התורה חתם סופר פ"ת - רמת הכשרות | פורום אוצר התורה

חתם סופר פ"ת - רמת הכשרות

זכור לי שבחת"ס פ"ת הוחלפה ההנהלה די לאחרונה וצריך לבדוק מחדש מה רמת הכשרות שם.
יתכן בהחלט שאני טועה.
המציאות נכונה לפי פרסומיהם.
התוצאה עדיין לא בהירה וכמ''ש.

לפני כמה שנים חת"ס פ"ת קיבלו מהרבנות הראשית סנקציות על מחדלי כשרות ואם אפילו הרבנות ראתה בהם בעיה...

קבצים מצורפים

• 1744119229781.png
    1744119229781.png
    771.1 KB · צפיות: 4
גם אם התחלפה ההנהלה גוף כזה גדול [לפחות בכמות המקומות שנותנים הכשר והמפעלים הגדולים שחותמתם מתנוססת על מוצריהם] קשה מאד לשנות את כל המערכת בשינוי המנכ"ל ורב המשמש כראש המערכת [שאגב בכלל מתגורר בחו"ל...] כך שמי שהיו לו ספקות ופקפוקים מחמת קלא דלא פסיק ראוי לו שיבדוק היטב האם אכן השתנו שם דברים.

הספקות והפקפוקים שהיו עד לאחרונה כלפי 'הכשר' זה היו רבים, שמעתי מבעל המעשה שהינו משגיח במפעל שבהכשרם משך 7 שנים כי מעולם לא הגיעו לבדוק מה קורה שם, בעל המפעל שהינו חילוני אמר לו שאמנם לו זה טוב.... אך הוא מתפלא כיצד יתכן דבר כזה שלא הגיעו למפעל מעולם, הכל היה בתכתובת מיילים, והקשר היחיד שלהם עמו זה כשיש עיכוב בהעברת התשלום החודשי...
גיסי העובד כמשגיח במפעל לשחיטת עופות בו משתמשים כמעט כל ההכשרים הגדולים אמר לי כי חוג חת"ס פ"ת לוקחים את כל העופות שנפסלו ע"י ההכשרים האחרים.
אלו רק שני סיפורים שאנינ יודע מכלי ראשון, וודאי אינם יחידים אך יכולים מעט ללמדנו על טיבו של 'הכשר' זה, כך שיש כאן בעיה שורשית ויסודית ולכן יש לעיין היטב בדבר בטרם ניתן יהיה לסמוך עליהם.

חזור
חלק עליון