מוצא מציאה, ואם ישאיר במקום שמצא הגיוני יותר שהאבידה תחזור לבעליה, מותר להתעלם? | פורום אוצר התורה

מוצא מציאה, ואם ישאיר במקום שמצא הגיוני יותר שהאבידה תחזור לבעליה, מותר להתעלם?

כותרת האשכול

שלמה דייטש

משתמש פעיל
פרסם מאמר
תודות
361
נקודות
102
אני יושב בחדר מחשבים, והרבה פעמים מוצא עט/דיסק אונקי/כרטיס זכרון וכו'

אם אני אקח את זה יכול להיות שאני אמצא את הבעלים לאחר טירחא מרובה, אבל מאד הגיוני שלא.

אם אני אשאיר אותו שם, הרבה יותר הגיוני שהבעלים יחזור ויקח את זה.

מה עדיף?

מנסיוני שאני נהגתי לאבד דברים כאלו בחדרי מח', בד"כ המאבד מחזר מאד אחר אבידתו, והוי כדרך הינוח.
בנוסף לעובדה, שפעמים הרבה מעדיף הבעלים לחזר אחריה בעצמו, מלתן לאחר לחטט באונקיו.

אני יושב בחדר מחשבים, והרבה פעמים מוצא עט/דיסק אונקי/כרטיס זכרון וכו'

אם אני אקח את זה יכול להיות שאני אמצא את הבעלים לאחר טירחא מרובה, אבל מאד הגיוני שלא.

אם אני אשאיר אותו שם, הרבה יותר הגיוני שהבעלים יחזור ויקח את זה.

מה עדיף?
כמדומה שדרך הינוח כה"ג שהוא מקום המשתמר קצת לא יגע בו.

אאל"ט גם בספק הינוח ומקום המשתמר הרי"ז לא יגע בו
כ''ת זוכר מן הגמרא.
למעשה כשיש סימן זה מחלוקת גדולה בין הפו' יעו' בסי' רס ס''י ובנו''כ שם.

מעשית. בדיסק אונקי אפשר לנסות להכניס למחשב, הרבה פעמים השם שלו זה הטלפון או שכתוב פרטים בפנים [מילתא אגב אורחא קמ''ל לעשות אחד מהשנים ר''ל או לקרוא לו כמס' הטל' שלך, או לעשות תיקיה עם השם אאאאאאא ישראל ישראלי כו']

כ''ת זוכר מן הגמרא.
למעשה כשיש סימן זה מחלוקת גדולה בין הפו' יעו' בסי' רס ס''י ובנו''כ שם.

מעשית. בדיסק אונקי אפשר לנסות להכניס למחשב, הרבה פעמים השם שלו זה הטלפון או שכתוב פרטים בפנים [מילתא אגב אורחא קמ''ל לעשות אחד מהשנים ר''ל או לקרוא לו כמס' הטל' שלך, או לעשות תיקיה עם השם אאאאאאא ישראל ישראלי כו']
אך כאן הוא ספק אם יש בו סימן, ואם חדר מחשבים נידון כמקום המשתמר קצת, הרי אם יטלו לידו (לבדוק אם יש בו סימן) לא יוכל להחזירו (אם נמצא שאין בו סימן), וצל"ע.​

אך כאן הוא ספק אם יש בו סימן, ואם חדר מחשבים נידון כמקום המשתמר קצת, הרי אם יטלו לידו (לבדוק אם יש בו סימן) לא יוכל להחזירו (אם נמצא שאין בו סימן), וצל"ע.​
כמדומה שכל דיסק אונקי שהוא אם יש בו קבצים יש בו סימן שיכול לחזור ע''י לבעליו [ויתכן אף באין בו קבצים, כגון, נפח, צבע,חברה וכיו''ב וצ''ע].
והספק רק אם יש בו מס' טלפון או שם שאז אפילו הכרזה אי''צ

נ.ב. בחדרי המחשבים שאני מכיר יש גם מצלמות אבטחה וכן בודאי רשום להם מי השתמש בעמדה מסוימת לאחרונה, ואם יש להם רצון טוב אולי גם זו דרך להשיב באין דרך אחרת.

חזור
חלק עליון