מפות נפרדות לבשרי ולחלבי | פורום אוצר התורה

מפות נפרדות לבשרי ולחלבי

כותרת האשכול

האם יש בזה כמה שיטות, או שכו"ע מודו שצריך מפות נפרדות?

אשמח אם תוכל לפרט יותר מה מקורו, וכן אם אתה מתכוון לשניים שאוכלים יחד באותו שולחן, שע"ז כתוב שצריך מפות נפרדות.

כי ממה שידוע לי, מפות נפרדות זהו חומרא, כי אכן נדיר מאד שיגיע למפה תבשיל חלבי חם בחום שיד סולדת.
 
וכן אם אתה מתכוון לשניים שאוכלים יחד באותו שולחן,
אני מתכוון לשולחן אחד שאוכלים בו פעם חלבי ופעם בשרי, שראיתי בספרים (כמדומני פסקים ותשובות) שצריך לשים כל פעם מפה, ושיהיה מפה לבשרי ומפה לחלבי.
 
אני מתכוון לשולחן אחד שאוכלים בו פעם חלבי ופעם בשרי, שראיתי בספרים (כמדומני פסקים ותשובות) שצריך לשים כל פעם מפה, ושיהיה מפה לבשרי ומפה לחלבי.

סיבת הדבר לנוהג כך, הוא מהחשש פן יש בליעות חלביות או בשריות במפה, וכגון אם נפל חתיכת תפו"א לוהט על המפה הרי שהיא נהייתה בשרית, וכשהנחת אחרי זה טוסט רותח, הרי שזה נהיה טרף, ואם יהיה עליו דבר חם, הוא יבלע בליעות של בשר וחלב....


אם כי לענ"ד החשש הזה הוא די רחוק.
 
חזור
חלק עליון