ספרות הנוער | חינוך הבנים | פורום אוצר התורה ספרות הנוער | חינוך הבנים | פורום אוצר התורה

ספרות הנוער

בדן

משתמש רשום
תודות
59
נקודות
18
אשמח לשמוע את דעת חו"ר הפורום על מצב הספרות ה'חרדית' העכשוית.
החל מספר 'ישיבשער בעזה'
'דם קר' [אין לי מושג מה תוכן הספרים, מספיק לי השם שלהם כדי לברוח מלאשר לילדי לקרוא בהם].
דרך ספרי תרגום מספרים גויים וכלה ב...

לדעתי השאלה צריך להיות איך באמת אמורים הילדים לבלות את זמנם כאשר הם לא נמצאים במסגרות. לכאורה לכ"ע צריכים זמן למשחק וקריאה שקטה וכו. רק צריכים לדון איזה משחקים הם אמורים לשחק? ואיזה ספרים הם אמורים לקרוא?

אולי כדי שיהיה תועלת באשכול - כדאי שנציין ספרים שכן כדאי שהילדים (ונודה על האמת - גם אנחנו) יקראו.

אגב, הספרים של הרב להמן- למרות שהם לא ספרים חרדיים בכלל, ניכרים בהם היראת שמיים של הכותב הרבה יותר מכל הספרים החרדיים המודרניים.

אינני יכול הרשות לעצמי לבזבז זמן על קריאה מיותרת אני ב"ה אדם עסוק ומבול הספרים בחסות הספריות אינו מאט.
ספר ה'דופליקטים' היה נראה לי במבט חטוף כחיקוי לגי קי רולינג, אינני יודע אם עיצוב הכריכה השפיע או מה, למעשה לא אישרתי לבני לקרואו [וב"ה בני צייתן].
כל ספרי הקומיקס של... ה... [משום כבוד הפורום וע"פ כלליו אינני מכנה אותו בתארים הראויים לו] מלאי האקשן ובמילים פחות יפות מלאי הדמים והנשק הם בגדר בל ימצא אצלי עד כמה שהדבר בשליטתי.
בספר של חבורת תרי"ג שפעם היה אצלי בבית ראיתי מסופר על חיילי האצ"ל [או הלח"י אינני זוכר] עמלים בתורה ובתפילה בלהט דקדושה לפני פעולה צבאית כל שהי שעשו...

ברור שישנה סיפורת ראויה, אך מעט פחות ב'מודה'
א. קווין שספריה לילדים מצויינים
מ. ספרא כמובן
וכו'.

אך עיקר שאלתי היא על התופעה, מה ניתן לעשות ציבורית בנידון??

חזור
חלק עליון