"על ניסיך שבכל יום"- אקטואליה במבט יהודי תורני | פורום אוצר התורה

"על ניסיך שבכל יום"- אקטואליה במבט יהודי תורני

כותרת האשכול

מגנא ומצלא

משתמש פעיל
פרסם מאמר
תודות
481
נקודות
96
כאן יובאו בע"ה תובנות על אירועים במבט תורני כדי להתבונן ולהעמיק בנפלאות ההשגחה ולחיזוק.

נס פיצוץ האוטובוסים אתמול:

אתמול בסביבות השעה 20:15 התפוצצו שלושה מטענים באוטובוסים שחנו בשני חניונים. חניון בגין, וחניון וולפסון בבת ים. מטען נוסף הונח באוטובוס בחולון ונוטרל בידי כוחות המשטרה שהוזעקו למקום. כל ארבעת המטענים הכילו חמישה ק"ג חומר נפץ ושעון עצר.

חברת דן חשפה כי באחד המקרים, נוסעת שהייתה לבדה באחד האוטובוסים העירה לנהג שישנה שקית חשודה באוטובוס. הנוסעת ירדה, הנהג נסע לחניון בבת ים והזעיק משטרה. דקות אחדות לאחר שיצא מהאוטובוס ארע הפיצוץ. ההערכה היא כי המטענים, במשקל חמישה קילוגרמים כל אחד, היו עתידים להתפוצץ מחר בבוקר, בשעת נסיעה. נהגים שנסעו בקווים אחרים בגוש דן קיבלו הערב הוראה לעצור את הנסיעה, ולבדוק את האוטובוסים.
כפי הנראה הנס העצום אירע כאשר המטענים היו אמורים להתפוצץ בשעה 9:00 בבוקר בשעת העומס ו"בטעות" כוונו לשעה 21:00 בערב...
לו היו המטענים מתפוצצים בזמן המיועד היה הדבר יכול לגרום למאות נפגעים ה"י.

המחבלים "התבלבלו" והגיעו לנובה במקום לנתיבות.....

בתחקיר צה"ל על טבח 7 באוקטובר, קיים פרק שנקרא "תחקיר אויב", שמפרט מי הם המחבלים שפשטו, מאיפה הם הגיעו, במה הם היו מצוידים ועוד. פורסם הערב תחקיר האויב של מסיבת הנובה.

הכוח שפשט על הנובה הגיע מחטיבת נוסייראת', ומנה בין 100 ל-120 מחבלים, בפיקוד של סמג"ד ומ"פ נוחבה. הם חצו את הגבול בין עזה לישראל בגל השני, בשבע וחצי בבוקר באזור ג'וחר א-דיק על גבי 14 טנדרים ושני אופנועים.

המחבלים היו מצוידים בשני מקלעים כבדים, שלושה מקלעים בינוניים, מטולי נ"ט, RPG, ומספר מטולים מסוג SA 7 נגד מטוסים. זאת, בנוסף לטילים נישאים על כתף ומספר רובי צלפים. מלבד זאת, כל מחבל היה מצויד בנשק אישי, קלצ'ניקוב, רימונים, ועוד. המחבלים תיעדו את הפשיטה באמצעות ארבע מצלמות ראש, שלוש מצלמות סטילס, מצלמת רכב, וטלפונים ניידים.

היעד המקורי שלהם היה נתיבות, אבל הם "התבלבלו בניווט". הם נעו מזרחה באזור יער בארי, חלפו על קיבוץ בארי ונכנסו מכביש 232 דרומה. הם הגיעו למרחב עוקף המסיבה בשמונה ועשר דקות, אבל אל תוך מרחב המסיבה עצמו הם נכנסו רק בתשע בבוקר.

המחבלים עזבו את הנובה בערך בשעה 10:10 בבוקר, נעו צפונה, אבל נתקלו בכוחות צבאיים ופנו לכיוון בארי. מי שחטפו את חוגגי הנובה יצאו מיד לעזה, ואלו שטבחו בבארי - נהרגו ברובם. בנוסף לכוח מחטיבת נוסייראת' של הנוחבות, הגיעו לנובה גם מחבלים נוספים בכוח לא מאורגן.​

יש איזה סיפור על רכב תופת שהתפוצץ שעה לפני הזמן כי לא החליפו המחבלים לשעון חורף.

מספר הרב יוסף יצחק ג'ייקובזון: בערב שבת פרשת שלח נחתי בארץ הקודש, במטרה לעשות את השבת יחד עם למעלה מ-150 ניצולים מהטבח, במלון מצודת דוד בירושלים.
צעיר אחד סיפר איך ברח מהמחבלים בכיוון הלא נכון - לעבר עזה. בשלב מסוים כשהבין שהוא רץ לכיוון השגוי וכי אין לו דרך לעשות את הדרך חזרה, הבחין בשיח גבוה והוא טיפס עליו ונאחז בו במשך שמונה שעות עד שהחיילים הגיעו והצילוהו מהרוצחים ימ"ש.

כשהחיילים הגיע והוא צעק "הצילו!", ביקשו אלה סימן שהוא אכן יהודי. "תאמר שמע ישראל", ביקשו ממנו. וכשהוא קרה בעוז שמע ישראל, מיהרו להוריד אותו מהעץ ולקחת אותו למקום מבטחים. ובאותם רגעים שבהם קרא "שמע ישראל", נשמעו בסביבה עוד כמה יהודים שצועקים "שמע ישראל" – כולם נתלו על עצים ושיחים בסביבה במשך שעות ארוכות וציפו לישועה.

"לבשתי חליפה ירוקה", מספר אותו ניצול. "בשלב מסוים היה לי ממש חם לי וכבר חשבתי שאוריד אותה, ובכל זאת ברגע האחרון לא עשיתי זאת ורק כך ניצלתי. הצבע הירוק של החליפה, נטמע בתוך הצבע הירוק של העץ שבו נאחזתי וכך הרוצחים לא הבחינו בי.

גילוי האמונה בעין של טייס שמשתתף בקרבות​

עודד שפירא טייס קרבי, שעדיין לא זכה לשמור תורה ומצוות. אף על פי כן כאשר נוכח בעיניו תוך כדי הקרבות בניסים הרבים שה' עושה עם החיילים בשדה הקרב, הוא פרסם ברבים, את הפעם ראשונה שהוא קורא את דברי ההודיה על כך שהוא חי, במילים: 'מודה אני לפניך מלך חי וקיים שהחזרתי בי נשמתי בחמלה רבה אמונתך'.

כשהוא מוסיף להסביר: המלחמה הזו נכפתה עלינו רק בגלל שאנחנו יהודים. וקרא לכל שומעיו - להוסיף משהו של חיזוק באמונה והודיה לה'.

8 שעות התחבא עם חבריו בחדרון פצפון​

ברק ניקסון הי”ו שהוא מהניצולים מיום ‘טבח שמחת תורה’ ומאז חזר בתשובה שלמה ולומד תורה ומזכה את דברים כמעט כל יום, הגר”ח פינטו ביקש שיספר לקהל את הניסים הגדולים שעברו כשהקהל כולו הקשיב בהתרגשות גדולה לכל מילה ועל חזרתו בתשובה שלמה.

בדבריו הודה למרא דאתרא הגר”ח פינטו ואמר שזו זכות גדולה עבורו על שנתן לו עוד הזדמנות לספר על קרבתו להקב”ה, וכך סיפר בקצרה מפאת קוצר הזמן:
לפני תשעה חודשים חזרתי בתשובה, הייתי רחוק מקיום תורה ומצוות, אך קיבלתי על עצמי לקראת חודש אלול לשמור 3 שבתות, (מהבר מצוה לא זכיתי לשמור שבת) שמרתי שתים בהצלחה, בליל שמחת תורה שזו היתה השבת השלישית, קראתי תהילים כל הלילה כדי שלא ארדם ולבסוף לצערי נפלתי ולפנות בוקר נסעתי ב…שבת לאזור המסיבה ליד הגבול עם עזה, בשעה 6:30 בבוקר כבר ראיתי שפגע טיל שירו המחבלים במישהו מולי ורצו שם בכמויות של אנשים, תוך כדי ראיתי מחבלים שמרססים את הרכבים עם אנשים, אני רץ מכל מקום ולכל מקום ואני רואה 2 טנדרים מגיעים, מלאים במחבלים, אני הייתי חייל גולני ואני יודע מה זה קרב, כך כל הזמן ממשיכים לברוח.

אני מחליט לחזור שוב לאזור המסיבה, אני שוכב ועליי גופות של הרוגים, המחבלים יורים עליי, אבל הכדורים לא פוגעים בי, כי הגופות עוצרות את הכדורים, רצתי משם נכנסתי לתא שירותים ותוך כדי פרצתי מעומק ליבי בתפילה לבורא עולם ואמרתי, “אם אתה מחזיר אותי בחיים, אני מבטיח לך להיות הילד הכי טוב שלך”, ראיתי את בורא עולם בעיניים שלי.

את התא שירותים השארתי בסימן של פתוח (צבע ירוק) שיחשבו שהתא ריק, כך היה הכל מחושבן משמים, ואני כל הזמן מתפלל ומבקש מבורא עולם שיציל אותי ומקבל על עצמי הכל לעשות על מנת לחזור בתשובה שלמה, אני שם בתא של השירותים עם עוד שנים מצטופפים בפחד נורא במשך 8.5 שעות!!!! והמחבלים התהלכו עם מדים של צה”ל ואני רואה אותם מהחור שבדלת, כל הזמן יורים ושודדים מכל הנרצחים כל מה שיש עליהם, אחר כך יורים על כל ה-7 התאים של השירותים ואני שומע את כל הזוועות, יורים על הדלת שלנו, מחבל יורה 3 כדורים על הדלת והדלת לא זזה, איך זה קורה??, אין שום מילים להסביר – הכל השגחה פרטית של בורא עולם.

בשעה 4 אחר הצהריים, רק אז הגיעו צה”ל לשטח ועשו סריקות במקום ואנו ב”ה לא נפגענו אפילו סריטה אחת. החיילים פתחו את התא של השירותים, רואים אותנו ואמרים לנו אתם השלושה היהודים האחרונים שנשארתם בחיים כאן, יצאנו החוצה וראינו זוועות שאין לזה שום תיאור שבעולם שנתאר, זוועות נוראיות ואכזריות מאין כמותם, יותר גרועים מחיות, יצאנו משם נוסעים בשביל של 500 מטר במשך חמש שעות!!! כי כל כמה רגעים אנו עוצרים להרים את הגופות הרבים שהיו פזורות לכל אורך האזור במצב של זעזוע שלא נוכל לתאר לכם כאן, נורא ואיום!

מאז ברוך ה’ אני ילד של בורא עולם, בזכות שבת קודש, לאחר חודשיים זכיתי להתחתן כהלכה עם אשת חיל תחי’, לומד תורה בבוקר ומוסר הרצאות בשעות הערב לזכות את הרבים ובין לבין ממשיך ללמוד תורה, יש לנו רק את בורא עולם שרק הוא קיים ורק הוא שומר עלינו, כולנו כל הגוף שלנו זה לעשות רצון ה’ יתברך.

יש הרבה טומאה בחוץ כיום, אני יודע היטב משם אני מגיע, לכן נמשיך כולנו להתחזק ולהתקרב לבורא עולם כמה שיותר, תודה רבה לכבוד הרב המרא דאתרא שליט”א ולציבור היקר.

נער בן 13​

יגל יעקב בן ה-13, ששוחרר משבי חמאס בעסקת החטופים חודשיים לאחר שמחת תורה, כתב על ההתקרבות שלו לדת מאז שחרורו מהשבי:

"כששואלים אותי לרוב, מה החיבור האמיתי שלי עם הקב״ה, אני עונה שבשבי כל מה שהחזיק אותי הייתה האמונה שאני לא לבד, שיש איתי אותו, את האחד הזה, שבהחלט שמר עליי כל שעותיי בשבי".

"ועל זה נאמר השגחה אלוקית, השגחה אלוקית שאני באמת חושב שתמיד הרגשתי לפני. תמיד הרגשתי אותו איתי, שומר עליי מכל צרה ומכשול. כשחזרתי ישר אמרתי לכולם שאני רוצה להתחיל ללכת עם כיפה ועם ציצית, וכולם צחקו לי בפרצוף. אמרו לי מה אתה משוגע? מה קשור עכשיו כיפה וציצית?".

"אמרתי להם שכל השהייה שלי בשבי חשבתי על זה. הגיעה התקופה של הסליחות ואני מרגיש שיש לי הרבה על מה לבקש סליחה, וגם מרגיש חיבור מספיק גדול גם בשביל ללכת לשם להכיר תודה, להגיד תודה על ששמרת עליי מהאויבים שלי, שלנו", כתב יגל בן ה-13.

"אבא תודה על הזכות להיות כאן. בחרת לי הדרך הנכונה ולא תצטער על כך. אני אוהב אותך טאטא ובטוח שאתה מנסה לשמור גם על החטופים שעדיין שם", סיכם.

הביא להם בקבוק מיץ ענבים​

בחור שהשתחרר מהשבי, כנראה לא היה שומר תורה ומצוות. בשבי בעזה, הוא שוחח עם חברו (שעדיין בשבי, יה"ר שישתחרר במהרה) על קידוש ויין. השומר החמאסניק שמע על מה הם מדברים, והביא להם בקבוק קטן של מיץ ענבים.

מאז בכל שבת הם עשו קידוש שתו טיפת יין והחזירו לבקבוק לשבת הבאה. לסעודת שבת היתה להם פרוסת לחם, הם חשבו איך לטבול את הפרוסה במלח, היה להם שקית שהיו בה בייגלאך, ונשאר קצת מלח בתחתית השקית. אותה הם שמרו לטבילת הפת במלח בסעודה.

חזור
חלק עליון