עריכה תורנית - מחיר | פורום אוצר התורה

עריכה תורנית - מחיר

כותרת האשכול

אור חדש

משתמש רגיל
תודות
268
נקודות
46
כמה אתם לוקחים לעבודת עריכה? מדובר בעריכה סטנדרטית.
אפשר להתייחס לסוגי עריכות. כמו עריכת תוכן, עריכת לשון פתיחת מ"מ לחומר מורחב, הגהה ואפילו הקלדה.
לוקחים לפי שעות לפי פרויקטים?

כמה אתם לוקחים לעבודת עריכה? מדובר בעריכה סטנדרטית. אפשר להתייחס לסוגי עריכות. כמו עריכת תוכן, עריכת לשון פתיחת מ"מ לחומר מורחב, הגהה ואפילו הקלדה.
אני לוקח 35 ש"ח לשעה על הקלדה עריכה ומ"מ

כמה אתם לוקחים לעבודת עריכה? מדובר בעריכה סטנדרטית.
אפשר להתייחס לסוגי עריכות. כמו עריכת תוכן, עריכת לשון פתיחת מ"מ לחומר מורחב, הגהה ואפילו הקלדה.
שלום וברכה,

אני משמש כיום כמנהל מכון הוצאה לאור מהגדולים במגזר החרדי,
כך שכמובן צורת התמחור במכוני ההוצאה לאור שונה מעורכים פרטיים.
אך אשתדל לענות על שאלותיך:

א. עריכה בכללה הוא לקחת טקסט ברמה א' ולהביא אותו לרמה ב', כל עוד שאין לנו מושג מהי רמה א' (הקובץ עליו הנכם עובדים) ומהי רמה ב' (איכות העבודה שלכם/ הנדרשת ממכם). אין אפשרות לתת מחיר. (אני אישית תמחרתי מעל 200 פרויקטים של עריכה בחיי, ומעולם לא עשיתי זאת לפני שעברתי בעיון על הקובץ, וישבתי עם הלקוח על איכות העבודה הנדרשת).

ב. באופן כללי, השכר בשוק הפרטי נע בין 50-150 ש"ח לשעה, ובשוק המוסדי 40-100 ש"ח לשעה, משתנה לפי איכות העורך ומורכבות העריכה.

ג. באופן כללי, כאשר אתם מתמחרים ללקוחות, הייתי ממליץ לתמחר בקבלנות (פר פרויקט) ולא פר שעה.
אני חושב שהגון כלפי הלקוח שכאשר הוא ניגש למלאכת העריכה, הוא ידע בדיוק כמה זה יעלה לו, ולהתארגן כלכלית.
ולא שהוא יצטרך לכסוס ציפורניים ולקבל עוד חודש ולעיתים אף שלשה חודשים, דרישת תשלום על סכום שאינו יודע מהו.

ד. אנא, תעשו חוזה מפורט מול הלקוח, מה בדיוק נכלל במסגרת התפקיד שלכם, ומה לא! (חשוב במיוחד בתמחור בקבלנות).

ה. על הקלדה לוקחים בדר"כ ע"פ תווים ולא ע"פ שעות, התשלום הממוצע הוא בין 4 ל 6 ש"ח ל 1,000 תווים (כמובן, עם רווחים).

אני מקבל על עריכה, אומנם לא תורנית, אבל עריכת ספר ביוגרפי - 80 לשעה, ואני לא מרוצה... לדעתי מגיע לי לכה"פ 120 ש"ח.
כמה נקודות קצרות:

א. לא כדאי לעבוד בעבודה שאתה לא מרוצה בה, ולא משנה מדוע.
גם אתה יוצא ממורמר, גם המעסיק מרגיש זאת, וגם העבודה יוצאת לא איכותית.

ב. עריכת ספר ביוגרפי היא עבודה מורכבת, פעמים רבות יותר מעריכה תורנית.
אך 'עריכת ביוגרפיה' כוללת תחומים רבים, חשוב לבדוק מול המעסיק מה הם תחומי האחריות שלך.
אני לא מכיר את הספר הספציפי עליו אתה עובד, אך ב"ה ניסיון בתחום הספר (התורני, והמסתעף...) יש לי.

יש הבדל משמועתי בין: אחריות כוללת על הוצאת הספר/ ביצוע ראיונות והשגת חומר/ כתיבה ספרותית/ כתיבה מחקרית/ ועוד.

אם אתה עובד אצל מכון הוצאה לאור מסודר, חשוב מאוד שתשב איתם ותגדיר את העבודה, ובהתאם לכך את דרישות התשלום.
אם אתה מספק שירות ללקוח פרטי, יתכן שללקוח לא ברור כלל מה דורש ספר ביוגרפי, ומה הוא רוצה ממך, תשבו תבהירו נקודות, ותסכמו דברים.

ג. השכר של 80 ש"ח לשעה הוא שכר מכובד מאוד יחסית לממוצע במשק.
איני מכיר אתכם ואת איכות ומהירות עבודתכם, יתכן שאתם כישרון ייחודי ונדיר ומגיע לכם יותר.
אך באופן כללי בסופו של יום, מדובר בשכר גבוה, הן ביחס לממוצע במשק והן ביחס לשוק העריכה התורנית.

ד. יש שני שיטות לחישוב תמחור עבודה:
א. עלויות: חישוב מחיר העבודה על פי העלויות (עלויות כלכליות, ועלויות זמן ע"פ הסכום כסף אותו שווה לנו שעה שלנו).
ב. שווי ללקוח: כמה שווה ללקוח העבודה שאנחנו מספקים לו.

אני רואה שכעת אתה מתמחר על פי 'עלויות' והפרויקט יוצא לך לא רווחי. (כפי שציינת, שעת עבודה שלך שווה לך יותר מ 80 ש"ח = פרויקט הפסדי).
אולי כדאי לך לעבור לתמחר ע"פ השווי ללקוח (לדוג' פלוני רוצה להוציא ספר על אביו, הנאה זו שווה לו 15,000 ש"ח. תתמחר לו את הפרויקט בקבלנות ב 15,000 ש"ח). יתכן ששיטת תמחור זו תותיר לך מרווח נאה יאה. אם לא תאלץ למצוא מעסיק אחר או לעזוב את התחום. אין טעם לעבוד בפרויקט הפסדי.

במקביל לעריכת הספר אני גם כותב דברים אחרים, ואני יכול לפעמים להרוויח מאתיים ש"ח בחצי שעה. (כתיבה היא לפי תווים, בין 0.06 אגו' לתו ל-0.12 לתו)
ולכן אני לא מרוצה, כי בזמן שאני עורך הייתי יכול לכתוב כתבה ולקבל הרבה יותר.
אני גם עורך לפעמים דברים אחרים בלא פחות מ-100 ש"ח לשעה. (חבר'ה, אל תפלו מהכיסאות, אלו המחירים היום)
אז מובן למה אני לא מרוצה מ-80 ש"ח לשעה.
מאידך, אני מבין למה הלקוח שלי נותן לי רק 80, כי בסה"כ אני עורך טיוטה קיימת. אני לא צריך לאסוף חומרים / לראיין אנשים / לנבור בארכיונים, אני צריך לערוך לשונית, עיצובית, לחלק לפסקאות, לתת כותרות, לפרק לפרקים. עושה רושם של עבודה קלה יותר.
ובכלל, בשביל עבודה קבועה מקבלים פחות, כך דרך העולם.
בקיצור, אני לא אומר שאני ממורמר, אבל המפסיד היחיד הוא למעשה המזמין שעריכת ספרו כבר נסחבת זמן רב, כיון שזה עומד בתחתית סדר העדיפויות שלי.

במקביל לעריכת הספר אני גם כותב דברים אחרים, ואני יכול לפעמים להרוויח מאתיים ש"ח בחצי שעה. (כתיבה היא לפי תווים, בין 0.06 אגו' לתו ל-0.12 לתו)
ולכן אני לא מרוצה, כי בזמן שאני עורך הייתי יכול לכתוב כתבה ולקבל הרבה יותר.
אני גם עורך לפעמים דברים אחרים בלא פחות מ-100 ש"ח לשעה. (חבר'ה, אל תפלו מהכיסאות, אלו המחירים היום)
אז מובן למה אני לא מרוצה מ-80 ש"ח לשעה.
מאידך, אני מבין למה הלקוח שלי נותן לי רק 80, כי בסה"כ אני עורך טיוטה קיימת. אני לא צריך לאסוף חומרים / לראיין אנשים / לנבור בארכיונים, אני צריך לערוך לשונית, עיצובית, לחלק לפסקאות, לתת כותרות, לפרק לפרקים. עושה רושם של עבודה קלה יותר.
ובכלל, בשביל עבודה קבועה מקבלים פחות, כך דרך העולם.
בקיצור, אני לא אומר שאני ממורמר, אבל המפסיד היחיד הוא למעשה המזמין שעריכת ספרו כבר נסחבת זמן רב, כיון שזה עומד בתחתית סדר העדיפויות שלי.
אני חושב שכדאי שתיזום שיחה עם הלקוח של הספר ביוגרפיה, ותעדכן אותו במה שכתבת.
בינתיים שניכם מפסידים:
אתה לא מרוצה, והעבודה שלו נסחבת (ומסתמא, כיוון שנעשית ללא חשק, פחות איכותית וגם הוא לא מרוצה).

אולי באמת עדיף שתתמקד בכתיבה בלבד, ותעביר את העריכה למישהו אחר.

אז איך ידעת לקבוע שזה נמוך מידי?
יש מחיר ממוצע בשוק,
והמחיר הוא כפי שכתבתי:
בשוק הפרטי (עבודות פרטיות): בין 50-150 ש"ח לשעה.
בשוק המוסדי (מכוני הו"ל וכדו'): בין 40-60 ש"ח לשעה.

קבעתי כי המחיר נמוך ביחס לממוצע בשוק, זאת עובדה!

אך קביעה ספציפית בנוגע לעבודתכם איני יכול לקבוע,
אם העבודה שלכם איכותית באופן נדיר, והקשרים שלכם עם מעסיקים מצוינים, יתכן שתוכלו לקבל גם 150 ש"ח לשעה.
ולעומת זאת אם העבודה שלכם מזעזעת כל לב, כך שהעריכה כלל לא ניכרת, ויחסי עבודה גרועים, אז גם 30 זה גבוה מדי.
(כמובן, אין לי סברא שהעבודה שלכם גרועה ח"ו, איני מכירכם, רק ציינתי מדוע איני יכול לתמחר בפורום אנונימי, בלי לראות את איכות העבודה).

אם העבודה שלכם איכותית באופן נדיר, והקשרים שלכם עם מעסיקים מצוינים, יתכן שתוכלו לקבל גם 150 ש"ח לשעה.
זה תלוי כנראה גם בזמן ההקלדה
אני לא מקליד בשיטה עיוורת אבל בהחלט מקליד מהר (אני מקליד חידו"ת כבר מילדותי)
ובנוסף אני עורך עריכה פשוטה זאת אומרת לוקח את הטקסט ומסגנן באופן שיובן (בפרט אם הלקוח לא יודע עברית)
ובנוסף אני מתמצה בס"ד במראי מקומות ובחיפושם

חזור
חלק עליון