רבי לייב מינצברג זצ"ל | דברי הימים| דף 2 | פורום אוצר התורה רבי לייב מינצברג זצ"ל | דברי הימים| דף 2 | פורום אוצר התורה

רבי לייב מינצברג זצ"ל

הייתי בלדרמן בליל יו"ט שם דיבר הרב יצחק פנחס גולדווסר
והרחיב בזה בגדר חג המצות באריכות לפי ר' לייב מינצברג
כאן זה הובא במשפט אחד לכן אינו כ"כ מובן
כידוע, וכן כתב בספריו, שרואה את הגר"ל מינצברג כרבו המובהק באגדה..

מעניינא דיומא. משם
הצג קובץ מצורף 3139
ראש השנה של יצירת עם ישראל? נשמע מחודש.
גדר איסור אכילת חמץ אמצעי לאכילת מצה? משונה.

עברתי גם על מועדים אחרים, ונשמע ממש מוזר לענ"ד. אשמח לקבל הסבר מאחד מתלמידיו.
ועיין בספר בן מלך באריכות
ואם תרצה מתלמידיו עיין כאן בדרייב של ספרי ר' יחיאל משה ורטהימר תלמידו בתקיית פסח

קבצים מצורפים

מעניינא דיומא. משם
הצג קובץ מצורף 3139
ראש השנה של יצירת עם ישראל? נשמע מחודש.
גדר איסור אכילת חמץ אמצעי לאכילת מצה? משונה.

עברתי גם על מועדים אחרים, ונשמע ממש מוזר לענ"ד. אשמח לקבל הסבר מאחד מתלמידיו.
צריך לעבור על ספריו ולראות איך שהסביר בגאונות את כל היסודות הללו

אולי התעוררתי מאוחר מעט, אבל רק עתה הצטרפתי, וראיתי את כל הדברים האמורים, אך בטרם אגיד את דברי אודה על האמת שאכן אני מהנמנים על בית מדרשו ואף שלא זכיתי להיות מתלמידיו זכיתי להיות מתלמידי תלמידיו.
הנה לעצם הטענות על דרכו הלימודית כבר קדמוני רבים שלא ניתן לבקר כשרואים סעיף קטן אחד מתוך מערכת מסועפת שנבנתה בעמל של שנים !!! אחר חיפוש ותהייה ויעידו שומעי לקחו בקביעות איך שכל דבריו מתיישבים על הלב ומשלימים זה את זה. (אני באופן אישי ממליץ לשמוע את הספדו של רא"מ פייבלזון על הגר"ל נראה לי נמצא בקול הלשון, כמו"כ יש מאמר מסודר בשם ויקראו בספר תורת האלוקים של גדול תלמידיו הגרי"מ ורטהיימר שליט"א, הובא במאסף תורני חצי גבורים אלול תשע"ח כמדומני, שם הוא מסדר את דרכו של הגר"ל בביאור המקרא טעמו וראו כי טוב ה')
ל איש פשוט מאד חשוב לי להעיר נשמע מוזר שיש ר"ה ליצירת עם ישראל, האם גם נשמע לך מוזר הדין שלמלכי אומות העולם מונים מתשרי ולמלכי ישראל מונים מניסן כמפורש בר"ה, האם חשבת פעם מה ההסבר לזה?
ואמנם אין הבמה ראויה, אך לא אעצור פי מול המקטרגים, ואשאל הרי עפ"י התורה אותו מעיד פסול לעדות משלל נגיעותיו לפסול את סבו כידוע, ואיך אתם על סמך שמועות של עד מפי עד מאותו פורק עול מהינים לפסול בן אדם אשר בחזקת כשרות ככל ישראל ורבים השיב מעוון?
יש עוד מה להוסיף ולע"ע די בזה.

חזור
חלק עליון