10 קישורים שימושיים לכותב ולעורך | פורום אוצר התורה

10 קישורים שימושיים לכותב ולעורך

כותרת האשכול

הספרן

מנהל פורום חידות בתמונה
מנהל פורום
תודות
527
נקודות
76
- האקדמיה ללשון העברית
בכל ספק על תקינות של מילה כלשהי או על צורת האיות הנכונה, הכתובת הראשונה היא אתר האקדמיה ללשון עברית. אפשר לכתוב מילה ולקבל את כל ההטיות שלה בכתיב מלא או חסר, כמו כן מאמרים שונים של האקדמיה שבהן המילה מוזכרת, ועוד המון המון מידע על כל ענייני הלשון העברית.
לתשומת לב, חלק מהחלטות האקדמיה לא חלחלו לכתיבה התורנית, ולכן מי שעורך חומר תורני עבור קהל ישיבתי צריך לקחת בעירבון מוגבל את דברי האקדמיה.

- מילון אבניאון
אבניאון זה מילון מקוון מוסמך, שמציע גם מילים נרדפות, ניבים וביטויים, אטימולוגיה, ועוד.

- מילוג
מילוג הוא מילון מקוון, קצת פחות מוסמך מהקודם, אבל יותר מעודכן וצעיר ממנו. יש ביטויים סלנגיים שאבניאון לא מכיר ומילוג כן.
גם הוא מציע מילים נרדפות, צירופים וביטויים ואפילו גימטרייה.

- רברסו
רברסו משמש אותי כתזאורוס (מילון מילים נרדפות) שמציע יכולות מורחבות של מציאת מילים נרדפות, כולל מילים קשורות ושדות סמנטיים.

- נקדן מהיר מבית דיקטה
אם עוד לא הכרתם, עוד מעט לא תבינו איך הסתדרתם בלעדיו. הנקדן הכי יעיל והכי נוח שאני מכיר.

- חרוזית מבית דיקטה
ואם כבר דיקטה, אז גם הכלי שלהם למציאת חרוזים עולה בכמה רמות על הכלים האחרים הקיימים ברשת. בכלל, יש לדיקטה הרבה כלים ששווה להכיר.

- מבחן מהירות הקלדה
מדי פעם נחמד לקחת דקה על השעון ולראות מה מהירות ההקלדה שלי.
זהירות, זה עלול להיות ממכר...

- כל מה שצריך ל-PDF
מיזוג PDF, פיצול PDF, המרה לוורד, ועוד הרבה כלים חינמיים לשימוש יעיל ב-PDF.

- רעש לבן
עשרות אופציות ליצירת רעש רקע מונוטוני שתורם לריכוז. רק שימו לב לא לשחק יותר מדי עם האופציות על חשבון הזמן שאתם אמורים לעבוד...

- פומופוקוס
כלי נוח ויעיל להחריד לניהול זמן ולייעול העבודה. בנוי על טכניקת ה'פומודורו' (סבבי עבודה של 25 דקות).

קרדיט ריכוז רשימה: סיני גרינבוים - טקסטיל

כתבו באשכול המלצות נוספות לקישורים שימושיים אצלכם.

- האקדמיה ללשון העברית
בכל ספק על תקינות של מילה כלשהי או על צורת האיות הנכונה, הכתובת הראשונה היא אתר האקדמיה ללשון עברית. אפשר לכתוב מילה ולקבל את כל ההטיות שלה בכתיב מלא או חסר, כמו כן מאמרים שונים של האקדמיה שבהן המילה מוזכרת, ועוד המון המון מידע על כל ענייני הלשון העברית.
לתשומת לב, חלק מהחלטות האקדמיה לא חלחלו לכתיבה התורנית, ולכן מי שעורך חומר תורני עבור קהל ישיבתי צריך לקחת בעירבון מוגבל את דברי האקדמיה.

- מילון אבניאון
אבניאון זה מילון מקוון מוסמך, שמציע גם מילים נרדפות, ניבים וביטויים, אטימולוגיה, ועוד.

- מילוג
מילוג הוא מילון מקוון, קצת פחות מוסמך מהקודם, אבל יותר מעודכן וצעיר ממנו. יש ביטויים סלנגיים שאבניאון לא מכיר ומילוג כן.
גם הוא מציע מילים נרדפות, צירופים וביטויים ואפילו גימטרייה.

- רברסו
רברסו משמש אותי כתזאורוס (מילון מילים נרדפות) שמציע יכולות מורחבות של מציאת מילים נרדפות, כולל מילים קשורות ושדות סמנטיים.

אם במילונים עסקינן, נראה לי שבכמה ענינים רב מילים הוא ההכי איכותי, הוא אכן עולה קצת כסף - אבל לפעמים זה ממש שווה.

- נקדן מהיר מבית דיקטה
אם עוד לא הכרתם, עוד מעט לא תבינו איך הסתדרתם בלעדיו. הנקדן הכי יעיל והכי נוח שאני מכיר.

- חרוזית מבית דיקטה
ואם כבר דיקטה, אז גם הכלי שלהם למציאת חרוזים עולה בכמה רמות על הכלים האחרים הקיימים ברשת. בכלל, יש לדיקטה הרבה כלים ששווה להכיר.

אם הבאת כבר את דיקטה, מאוד מעניין שלא הבאת את - פתיחת ראשי תיבות מבית דיקטה, זה משהו איכותי ושווה.

- האקדמיה ללשון העברית
אכן, נצרך זהירות רבה לעורך תורני. לפעמים כבר שווה להשתמש במילון אחר במקומו.

שווה גם להכנס לאשכול שכתב נדיב לב, הקישורים מאוד שימושיים.

חזור
חלק עליון