איך אנשים לומדים ש"ס משניות בחודש? | פורום אוצר התורה

איך אנשים לומדים ש"ס משניות בחודש?

כותרת האשכול

יודע רזי תורה

משתמש פעיל
פרסם מאמר
תודות
370
נקודות
96
איך אנשים לומדים ש"ס משניות בחודש?
(18 פרקים ביום)
אני גם רוצה לעשות את זה. מה הדרך והשיטה להצליח בזה. כי לא הולך לי, וזה אחרי שלמדתי את הש"ס משניות כמה פעמים.

לפני שלמדתי ש"ס משניות בשנה גם אני שאלתי איך לומדים ש"ס משניות בשנה... אחרי שיצא משניות שוטנשטיין הדבר הפך לקל הרבה יותר.
השאלה היא כמה זמן אתה מוכן להשקיע בזה, אם פרק לוקח בממוצע 10 דקות כי אז תכפיל את זה ב18 פרקים ואתה מסיים תוך חודש.
כמובן שיש פרקים קלים יותר שלוקחים פחות זמן ויש קשים שלוקחים יותר מ 10 דקות.
אבל חשוב לזכור שככל שאתה מסיים יותר פעמים אתה מכיר כבר הרבה נושאים והלימוד מהיר יותר.

אני רוצה משנה עם ברטנורא בלי המסביב
אין לי נסיון עם ברטנורא, אני לומד עם הפירוש הפשוט של שוטנשטיין וכשצריך יש ביאורים מפורטים יותר למטה.

אין לי נסיון עם ברטנורא, אני לומד עם הפירוש הפשוט של שוטנשטיין וכשצריך יש ביאורים מפורטים יותר למטה.
לא בא להעיר לך
אבל ברטנורא זה העיקר כדאי ללמוד אפילו פעם אחת עם ברטנורא

לא בה להעיר לך
אבל ברטנורא זה העיקר כדי ללמוד אפילו פעם אחת עם ברטנורא
עשיתי את זה שנים רבות
אך הגעתי למסקנא שצריך גם הספק והיקף וזה לא הולך יחד.

למעיינים - חשוב יותר הח"י פרקים אפילו בגירסה. לוקח כארבעים דקות בשופי. כדאי להשקיע, עם הזמן המשניות שגורות בפיך, וזה תועלת גדולה לכל רמת לומד, וחוץ ממה שכתבו המקובלים שזהו תיקון עצום, ומגורי האר"י איתא שזה הורג את היצר הרע...​

אנשים לא 'לומדים' ש''ס משניות בחודש.
אולי 'גורסים' או 'קוראים' ש''ס משניות בחודש
או שחוזרים כל יום על ח''י פרקים, למי שכבר למד כמה פעמים כדבעי, זה אפשרי

בודאי צריך ללמוד ברטנורא, אבל מנין לך שדוקא זה הוא העיקר, כי המדפיסים הכנסוהו?!.
ואולי דוקא תויו"ט או רמב"ם?.
למה בגלל שהמדפיסים הכניסו?
הרע"ב מכניס הרבה משו"ט המרכזי בגמ', וזה די בשונה מהתיו"ט, וודאי שמהרמב"ם בפיהמ"ש
לא ידוע לי על תחליף לו

גם הזריזים באמירתם, ונמנעים מן הגירסה, אפשר לומר בתוך הביאור הרהוט של הוצאת שוטנשטין, והוא פלאי ממש, כל הש"ס משניות בקרבך, זהו משהו עצום ונפלא עד מאד, שאינו מבטל מן הזמן ורק משלים זמני ביטול שממילא, וזהו דבר נפלא להתמדת התורה וכו'.

למעיינים - חשוב יותר הח"י פרקים אפילו בגירסה. לוקח כארבעים דקות בשופי. כדאי להשקיע, עם הזמן המשניות שגורות בפיך, וזה תועלת גדולה לכל רמת לומד, וחוץ ממה שכתבו המקובלים שזהו תיקון עצום, ומגורי האר"י איתא שזה הורג את היצר הרע...​
מנסיון כדאי קודם להבין, לפחות ברמה הבסיסית. כדי לעמוד בזה ושזה לא יידחה לתאריך לא ידוע. יש פתרון פשוט: לומדים כל יום ח"י פרקים חוק ואל יעבור. בימים הראשונים לומדים כל יום רק פרק אחד או שניים 'חדשים' עם פירוש כלשהו ואז חוזרים עליהם עד מילוי ח"י פרקים, ככה מצטבר לאט לאט. תוך זמן לא ארוך, אתה מגיע ללימוד ח"י פרקים עם הבנה.

חזור
חלק עליון