אשכול משפטים ואמרות - מתורתם של גדולים | פורום אוצר התורה

אשכול משפטים ואמרות - מתורתם של גדולים

כותרת האשכול

אור חדש

משתמש רגיל
תודות
268
נקודות
46
את לימוד התורה הגדיר מרן ר' אהרון קוטלר זצ"ל -
"בתפילה - אתה מדבר אל הקב"ה, ובתורה - הקב"ה מדבר אליך!"

פירוש הדברים. הקב"ה צמצם את שכינתו בתורה, וכפש"כ בגמ' שבת קה. כי יש במילת "אנכי" נוטריקון "אנא נפשאי כתבית יהבית".
ומי שלומד תורה מתדבק בו יתברך ממש, כמו שכתב הנפש החיים.

מוזמנים להוסיף.

את לימוד התורה הגדיר מרן ר' אהרון קוטלר זצ"ל -
"בתפילה - אתה מדבר אל הקב"ה, ובתורה - הקב"ה מדבר אליך!"

פירוש הדברים. הקב"ה צמצם את שכינתו בתורה, וכפש"כ בגמ' שבת קה. כי יש במילת "אנכי" נוטריקון "אנא נפשאי כתבית יהבית".
ומי שלומד תורה מתדבק בו יתברך ממש, כמו שכתב הנפש החיים.

מוזמנים להוסיף.
מזכיר לי את הסיפור על רבי זושא מאניפולי ששמעו אותו לומד שנים אוחזין וכו' אומר הקב"ה יחלוקו.

מרגלא בפומיה של ר' ברוך בער.
"כל אחד חייב שתהיינה לו שאיפות גדולות. אני שאפתי להיות רבי עקיבא איגר, ולא הצלחתי, אבל נהייתי לברוך בערל. אילו הייתי שואף להיות ברוך בערל, לא היה נשאר ממני כלום.

עוד היה רגיל לומר מרן הגרב"ב.
"כאשר אני מברך בבוקר שלא עשני גוי, השמחה ממלאת את לבי. אינני מתכוין בברכה זו לגוי הפרימיטיבי, האיכר הפשוט שפל הדרגה, אלא לפרופסורים ולפילוסופים שבעם".

גם כשמדובר באדם גדול שמעביר על מידותיו ראוי להיזהר במקרה ויש ספק שיגרום לו עגמת נפש ולא לתלות שגם כך אינו מקפיד. כי סו"ס זה קשה לעיכול....
ואת זה בא מרן החזון איש לחשוף בפנינו.

פתח הרב ואמר: אבי ז"ל הרבי מטאלנא ניו יארק היה אדם פיקח ופלאי, הרבה חכמה למדתי ממנו.

כשהייתי צעיר לימים אמר לי: "ראה נא יוחנן, שערות זקני כמה הם רבים, וכמספרם כך מספר הטעויות שעשיתי בחיים, דבר זה אינו נורא לכשעצמו, אדם אינו מלאך, בשר ודם טועה, בשר ודם אינו מדייק, הבעיה מתחילה כשחוזרים על טעות אחת פעמיים, לא לומדים מטעות אחת לפעם הבאה, זה בעיה רצינית, טעות מותר לה להיות אבל לא לחזור עליה, תפקידו של האדם בעולם הזה ללמוד מהטעויות ולא לחזור עליהם". [תנחומיך ישעשעו נפשי ע' 298]​

באישון-לילה יצא רבי ישראל סלנטר מביתו וראה אור קטן מהבהב מתוך חלונו של סנדלר. נכנס אצלו ומצא אותו יושב ומתקן נעל. אמר לו רבי ישראל:
למה אתה מאחר כל-כך לשבת?
השיב לו הסנדלר:
רב, כל זמן שהנר דולק, חייב אני לעבוד ולתקן.
מיד מיהר רבי ישראל לבית מדרשו וקרא ללומדים בלילות:
אחי ורעי! תורה גדולה קיבלתי עתה מפי סנדלר: כל-זמן שהנר דולק, חייב אדם לעבוד ולתקן...

מזכיר לי את הסיפור על רבי זושא מאניפולי ששמעו אותו לומד שנים אוחזין וכו' אומר הקב"ה יחלוקו.
יש לשונות כאלו בפירוש המשניות לרמב"ם שכותב 'אמר הקב"ה....'....

חזור
חלק עליון