מהי מטרת הפורום? | פורום אוצר התורה

מהי מטרת הפורום?

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.

כותרת האשכול

אשמח לדעת מהי מטרת הקמת הפורום הזה,
הרי קימים כמה וכמה כגון אלו,
--, פורום אוצר החכמה,
מה הייחודיות בפורום זה?
הפורום הזה נראה לי יותר משודרג מפורום לתורה כגון בגופן ועוד

--, פורום אוצר החכמה,
מה הייחודיות בפורום זה?
בנטפרי פתוח רק אחד וגם השני שחסום מדשדש בשנים האחרונות וכבר חשבו לסגור אותו.
אבל באמת אני לא מבין את השאלה. וכי יש מי שחושב שהמצב הנוכחי שפורום יחיד יקבע את סדר היום זה בריא? זה עדיף לציבור? ציבור שנמנה על מגזרים שונים?
קנאת סופרים במקרה הזה מועילה לציבור התורני. ומשפיעה על כל הצדדים לייעל את הפורומים התורניים לטובת המשתמשים. ככה שלא ברור מה באים לחפש ייחודיות בפורום חדש, כשהמצב הנוכחי הוא לא בריא. וכבר אמרו החכמים, כח בלתי מוגבל עלול להשחית חלילה.
זו דעתי, אבל כדאי להמתין לתשובת המנהלים הכלליים.

--, פורום אוצר החכמה,
מה הייחודיות בפורום זה?
טרם אתייחס למגוון הסיבות שעומד מאחורי הקמת פורום אוצר התורה, חשוב להבהיר כמו שכבר הקדימני הרב @תורניק
ריכוזיות, בשום שלב לא מועילה לציבור הצרכנים.
בנטפרי ובכלל, כמעט ולא נפתחו פורומים תורניים שפונים לכל הקהילות והמגזרים. (בשונה מפורום שמיועד למגזר מסוים).
ובשנים האחרונות, הציבור התורני שמשתמש ברשת המקוונת קפץ באחוזים גבוהים. ומטבע הדברים, פורום אחד חשוב ככל שיהיה, אין בכוחו לתת שירות מכובד ומסונן כיאה לכל המשתמשים.
ואי לכך, החליטו צוות המנהלים לקום ולעשות מעשה, להוזיל מכספם כדי שיהיה מקום תורני נכבד שמתייחס לכל נושא ולכל משתמש באשר הוא.
ודי בסיבה הזאת כדי לענות על השאלה הזו.

אבל מלבד זאת קיים מגוון סיבות אחרות לפתיחת בית מדרשנו הווירטואלי.

א. פורום תורני לטובת הוגי תורה ללא שום מטרת ריווח. ובלי לגבות כספים מהמשתמשים (לולא הפורום החדש. כל שוחר תורה היה צריך בחודש הקרוב להוזיל מכספו כדי לכתוב כחפץ ליבו בפורום שפתוח בנטפרי. ודי בסיבה זו כדי להצדיק את קיומו).
מלבד המטרה החשובה להגדיל תורה ולהאדיר. כי אין שום תמורה כספית בהפעלת הפורום הזה, ואדרבה זה כרוך בהוצאות ממוניות רבות שאין להם כיסוי. תוך הקדשת זמן רב לטובת הציבור התורני. חשוב לדעת את הנתון הזה.

ב. כמו כל בית מדרש שמקבל סגנון ייחודי משלו, ולא דומה אחד למשנהו, גם פורום תורני מקבל סגנון ואופי שאין במקום אחר. ואדרבה התכלית היא שהאחד ישלים את השני. וכדברי חז"ל במדרש תנחומא (חוקת סכ"ג) "כל דברי תורה צריכין זה לזה, שמה שזה נועל זה פותח...". וכאמור בירושלמי (ר"ה פ"ג ה"ה) "דברי תורה עניים במקומן ועשירים במקום אחר".

ג. חבר מנהלים ת"ח נבחרים נעימי הליכות שעומדים לשרת את חו"ר הפורום שליט"א. להתייחס בכבוד ולתת הרגשה חיובית לכל אחד מהמשתמשים היקרים. כולל במקרה של מחיקות ועריכות מהותיות. המשתמש יוכל ליצור קשר עם המנהל ולהשיח בפניו את טיעוניו. או בדיווח על תוכן שבעיני המשתמש אינו ראוי וכיו"ב.

ד. מקום שבו מכבדים את כל המגזרים ורבניהם. מבלי שמשתמש ירגיש צורך להתגונן על דרכו ועל רבותיו או חלילה להרהר על גדולי תורה וצדיקים מדורות קודמים.

ה. מקום שיהיה מסונן בתכלית הסינון בכל הנוגע לשאלות באמונה. או ערעור על דברי חז"ל שלצערנו חודר למחננו באצטלה מתקדמת. ואכמ"ל.

ו. מומחים תורניים במגוון נושאים שיכתבו כאן. כולל קורסים תורניים חינמיים לציבור התורני. ב"ה מתוכנן בהמשך.

ז. אחד המנהלים הגה רעיון ששכרו בצדו. וב"ה יפורסם בקרוב על ידי אחד המנהלים.

ח. בנוסף, ישנם דברים מהותיים שא"א לפרט לציבור המשתמשים. כי אין רצוננו חלילה לפגוע בפורום תורני קיים. ואדרבה אנו מעריכים כל מקום תורה באשר הוא. ומזה ומזה אל תנח ידך.

ב"ה עוד חזון למועד להתרחב לעניינים נוספים בשיתוף פעולה עם גופים תורניים נוספים.

השאלה שלי היא באיזה סגנון הפורום דנן ילך, ברוח פו"לת, או משהו ממוצע בין פו"לת לפורום אוצר החכמה?

(לולא הפורום החדש. כל שוחר תורה היה צריך בחודש הקרוב להוזיל מכספו כדי לכתוב כחפץ ליבו בפורום שפתוח בנטפרי. ודי בסיבה זו כדי להצדיק את קיומו).
איזה פורום היה עתיד לגבות כסף ממשתמשים?

ובפרט שהשני כרגע סגור לרישום משתמשים חדשים.
כמה ימים אחרי שהפורום הזה נפתח, לפתע הוסרה שם המודעה שהפורום סגור למשתמשים חדשים...
מעניין למה...? בעצם לא...

אחרי מספר ימים שאני מציץ כאן בפורום וגם כותב מעט,
אני יכול לומר בביטחון מלא,
שהפורום הזה הולך לאתגר בצורה רצינית ביותר את המתחרים האחרים בשוק,
שימו לב כמה חברים התווספו רק ביממה האחרונה, ואידך זיל גמור.

נשמע השמצה זולה, הוא כותב שהיה עתיד תוך חודש!! לחייב תשלום בפורו' לתורה מבלי שיש כיום שום הודעה ציבורית על משהו כזה.
(לולא הפורום החדש. כל שוחר תורה היה צריך בחודש הקרוב להוזיל מכספו כדי לכתוב כחפץ ליבו בפורום שפתוח בנטפרי. ודי בסיבה זו כדי להצדיק את קיומו).
לא יאומן, צדקתם.

לא יאומן, צדקתם.
א. ממה שידוע לי, התשלום לפורום המתחרה נגנז בעקבות הסכם עם מפרסמים ולא בעקבות הפורום החדש.
ב. מעניין אותי מי הפילנתרופ שתרם עשרות אלפי ש"ח, על מנת לסייע לניקים בפורום מסוים שלא ישלמו כסף....

אני אישית מאוד נהנה מהפורום החדש,
לדעתי בפורום המתחרה ישנם מאות נושאים שלובנו על פני עשרות עמודים, ואי אפשר להביע דעה כמעט.
בפורום צעיר וטרי זה אפשרי.

והאמת,
אם השאלה היא מה המשתמשים מרוויחים מפורום נוסף, התשובה ניתנה.
אך אם השאלה היא מה מטרת מנהלי הפורום שהשקיעו עשרות אלפי ש"ח,
עדיין לא קיבלנו תשובה.

אגב, אני לא חושב שהמנהלים חייבים לתת תשובה, לגיטימי בהחלט שהם יטענו שכל אחד עושה את שיקוליו. ואם למשתמשים טוב פורום נוסף, שישתמשו ומה אכפת להם האינטרס של הבעלים.... אך אם מטרת האשכול לענות על שאלה זו, אז לא קיבלנו תשובה.

רבותי זכרו. מה שכתב הרב מנהל ראשי.
ח. בנוסף, ישנם דברים מהותיים שא"א לפרט לציבור המשתמשים. כי אין רצוננו חלילה לפגוע בפורום תורני קיים. ואדרבה אנו מעריכים כל מקום תורה באשר הוא. ומזה ומזה אל תנח ידך.
מה שלא נעשה עד כה. לא נוכל לאפשר עכשיו.
השמצות על מקום אחר, לא כאן בבקשה. יש די מקומות שמאפשרים זאת לצערנו, אבל אנחנו לא.
הפורום מיועד לעסק התורה נטו.
תודה.

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון