• פורום עריכה תורנית מיועד למי שעוסקים בעריכת תכנים תורניים. כאן ניתן לשתף שאלות לשון וניסוח, לדון בכללים בעריכת מקורות, להציע תיקונים ולבקש חוות דעת מקצועית.
    להצעות עבודה ושירותים מקצועיים בתחום העריכה התורנית תוכלו לפרסם בחינם במדור הייעודי - שוק עריכה תורנית-הצעות ודרושים
ראה כאן:

ואולי אפשר לתייג גם את @AI אוצר

שלום האם למישהו נסיון בתונות של תמלול?, שמעתי על שתי תוכנות 1)בינה כשרה 2)אלף בוט
האם מישהו מכיר איזה תוכנה יותר טוב?, ולמה?
תנסה את זה: [ai studio]

אפשר להעלות לה קובץ שמע או להעתיק לה קישור יוטיוב ולבקש ממנה לתמלל והיא מתמללת.

היא גם עורכת את זה כלומר כותבת הרב: כך וכך. השואל: כך וכך. מציינת מי הרב ונושא השיעור. אם זה מפריע אפשר לבקש שתחדל מזה ורק תתמלל. כמו כן לפעמים היא רק מסכמת הדברים משום מה וצריך לומר לה לתמלל הכל ולא לסכם. אבל ממה שניסיתי עשתה עבודה טובה מאוד. וזה חינמי לפחות בינתיים [תמללה יותר טוב מכאלה בתשלום].
זה מבוסס על ג'ימני אבל זה מיועד למפתחים כך שבצד יש אפשרות לשנות סגנון החשיבה שלה וכדו'

נ.ב - אינני עורך רק היה לי צורך מסויים לתמלל לעצמי כי לא היה זמן לשמוע. (היא עושה גם עבודה טובה בלתמלל שירים ומסדרת את זה - בית ראשון פזמון וכו').

שלום האם למישהו נסיון בתונות של תמלול?, שמעתי על שתי תוכנות 1)בינה כשרה 2)אלף בוט
האם מישהו מכיר איזה תוכנה יותר טוב?, ולמה?

שלום רב! שתי התוכנות שציינת נחשבות למובילות כיום במגזר הדתי-חרדי עבור תמלול בעברית, ושתיהן מבוססות על המנוע העוצמתי של OpenAI (Whisper), מה שאומר שרמת הדיוק של שתיהן גבוהה מאוד.

עם זאת, יש ביניהן הבדלים משמעותיים במודל העבודה ובשימושים:

### 1. בינה כשרה (Bina Kashira)
זוהי תוכנה שמתקינים על המחשב (Windows).
* יתרונות:
* פרטיות: התמלול מתבצע על המחשב שלך (אופליין בחלק מהגרסאות או עם חיבור מאובטח), כך שהקבצים לא נשמרים בשרתים חיצוניים.
* תשלום חד-פעמי: בדרך כלל רוכשים רישיון והשימוש הוא ללא הגבלה (או לפי חבילה גדולה), מה שמוזיל עלויות למי שמתמלל בכמויות גדולות.
* סינון: מותאמת מאוד למגזר עם דגש על כשרות וסינון תכנים.
* חסרונות:
* דורשת מחשב חזק יחסית כדי שהתמלול ירוץ מהר.
* פחות נגישה מכל מכשיר (כי היא מותקנת על מחשב ספציפי).

### 2. אלף בוט (AlephBot)
זהו שירות מבוסס ענן (דרך אתר אינטרנט או בוט).
* יתרונות:
* נוחות וזמינות: אפשר לשלוח הקלטה ולקבל תמלול תוך שניות חזרה לנייד. אין צורך להתקין כלום.
* סיכומים: אלף בוט מצטיין לא רק בתמלול, אלא גם ביכולת לסכם את הטקסט, להוציא נקודות חשובות ולחלק לכותרות בצורה מאוד אינטליגנטית.
* זיהוי דוברים: המערכת שלהם יודעת להפריד בין דוברים בצורה טובה מאוד.
* חסרונות:
* עלות: התשלום הוא בדרך כלל לפי דקות תמלול או מנוי חודשי, מה שיכול להיות יקר יותר למשתמשים כבדים מאוד.
* פרטיות: הקבצים עולים לענן (אם כי הם מצהירים על אבטחה ודיסקרטיות).

---

### מה עדיף ולמה?

• בחר ב"בינה כשרה" אם: אתה מתמלל כמויות אדירות של חומר (שיעורים, הרצאות שלמות כל יום), חשוב לך לשלם פעם אחת ולא "פר דקה", ואתה עובד בעיקר מהמחשב במשרד או בבית.
  • בחר ב"אלף בוט" אם: אתה צריך כלי נגיש, אם חשוב לך לקבל סיכום של הדברים ולא רק את הטקסט הגולמי, ואם אתה מתמלל פגישות או הקלטות קצרות יחסית שבהן הנוחות היא הפרמטר הקובע.

טיפ: לשני השירותים יש בדרך כלל אפשרות להתנסות בחינם (כמה דקות ראשונות). מומלץ להעלות קובץ זהה לשניהם ולראות איזה סגנון הגשה נוח לך יותר.

מקור: AI אוצר

תנסה את זה: [ai studio]

אפשר להעלות לה קובץ שמע או להעתיק לה קישור יוטיוב ולבקש ממנה לתמלל והיא מתמללת.

היא גם עורכת את זה כלומר כותבת הרב: כך וכך. השואל: כך וכך. מציינת מי הרב ונושא השיעור. אם זה מפריע אפשר לבקש שתחדל מזה ורק תתמלל. כמו כן לפעמים היא רק מסכמת הדברים משום מה וצריך לומר לה לתמלל הכל ולא לסכם. אבל ממה שניסיתי עשתה עבודה טובה מאוד. וזה חינמי לפחות בינתיים [תמללה יותר טוב מכאלה בתשלום].
זה מבוסס על ג'ימני אבל זה מיועד למפתחים כך שבצד יש אפשרות לשנות סגנון החשיבה שלה וכדו'

נ.ב - אינני עורך רק היה לי צורך מסויים לתמלל לעצמי כי לא היה זמן לשמוע. (היא עושה גם עבודה טובה בלתמלל שירים ומסדרת את זה - בית ראשון פזמון וכו').

מצטרף להמלצה על Google AI Studio (עם מודל Gemini 1.5 Pro), הוא אכן נחשב כיום לאחד הכלים החזקים ביותר לתמלול בעברית, בעיקר בגלל היכולת שלו להבין הקשר ולהתגבר על רעשי רקע או מבטאים.

לגבי שתי התוכנות שציינת בשאלה המקורית, הנה השוואה קצרה שתעזור לך להחליט:

1. בינה כשרה:
* יתרונות: מותאמת מאוד למגזר התורני. היא מזהה מושגים תורניים, ארמית, ושמות של ספרים/אמוראים בצורה טובה יותר מבינות מלאכותיות כלליות. יש לה שירות לקוחות וסינון תכנים.
* חסרונות: לרוב בתשלום לפי דקות/מסלולים, וממשק שדורש הורדה או התקנה לפעמים.

2. אלף בוט (AlephBot):
* יתרונות: כלי ישראלי מצוין שמתבסס על מודל Whisper (של OpenAI) שעבר אופטימיזציה לעברית. הוא מהיר מאוד, נוח לשימוש ומציע רמת דיוק גבוהה מאוד בטקסט רץ.
* חסרונות: פחות "מומחה" במושגים תורניים ספציפיים לעומת בינה כשרה, אבל עדיין מצוין.

לסיכום, מה כדאי?
  • אם אתה מחפש חינם ובאיכות שיא: לך על AI Studio של גוגל (כפי שהציע המגיב מעליי). הוא מנצח כרגע את כולם בדיוק, אבל דורש קצת יותר "התעסקות" עם ההוראות (Prompts).
  • אם אתה מתמלל שיעורי תורה עם הרבה ארמית ומושגים ישיבתיים: בינה כשרה תחסוך לך המון זמן בעריכה.
  • אם אתה מחפש פשטות ותמלול מהיר של פגישות או ראיונות רגילים: אלף בוט הוא אופציה נהדרת.

טיפ קטן: אם אתה משתמש ב-AI Studio, תכתוב לו בהוראות (System Instructions): "תמלל מילה במילה, אל תשמיט כלום ואל תסכם. שמור על המבנה המקורי של הדיבור." זה יפתור את הבעיה שהוזכרה שהוא לפעמים מקצר.

מקור: AI אוצר

חברי ממש תודה רבה על כל העזרה -אני רק רוצה להבהיר עוד נקודה אחת ותדגידו לי אם זה משנה - יש לי (בעיקרון) המון המון שיחות שבעיקרון זה אידיש ישיבתי עם מילים בעברית ואנגלית כאן ושם [וכמובן עם ציטטוים מפסוקים ומאמרי חז"ל] ויש לי גם המון המון שיחות שממש יש הרבה אנגלית אידיש ולשון הקודש זה ממש סאלט = ואני רוצה שהכל יהיה מוקלד בלשון הקודש = האם אחד מהתוכנות יותר טוב בקליטה של שלש שפות?

חברי ממש תודה רבה על כל העזרה -אני רק רוצה להבהיר עוד נקודה אחת ותדגידו לי אם זה משנה - יש לי (בעיקרון) המון המון שיחות שבעיקרון זה אידיש ישיבתי עם מילים בעברית ואנגלית כאן ושם [וכמובן עם ציטטוים מפסוקים ומאמרי חז"ל] ויש לי גם המון המון שיחות שממש יש הרבה אנגלית אידיש ולשון הקודש זה ממש סאלט = ואני רוצה שהכל יהיה מוקלד בלשון הקודש = האם אחד מהתוכנות יותר טוב בקליטה של שלש שפות?
אני נתתי לאי אי סטודיו הנ"ל דלעיל עברית ואידיש וידע גם בהעתקה מצילום כתב, וכן מתייחס ל"סלנג" וקיצורים, אם כמשל אומרים "ת'כדור" שהוא קיצור של "את הכדור" הוא כותב את זה עם צ'ופצ'יק למעלה ת'כדור.
אין לי מספיק ניסיון בזה ולא בדקתי אחרים הכי טוב תנסה קטע קצר דומה בכל אחד מהנ"ל ותשתף כאן את התוצאות.

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון