לכל חברי וידידי באי בי מדרשא הדין ה' עליהם יחיו
אברכם מעומק ליבי שתזכו להזכר לפני ה' לטובה ולהמליכו עליכם באמת ותעלה תפילתכם בזכרון תרועה לפניו
תכתבו ותחתמו בספרם של צדיקים לאלתר לחיים טובים ולשלום תעשו חיל בכל פעלכם לכבוד ה' תורתו ועבודתו
ובהזדמנות זו אבקש סליחה ומחילה אם הכבדתי עולי עליכם בלשונות קשים ותדינוני לכף זכות שלטובה נתכוונתי
ואסיים בתורה מרובה ועמוקה לכל החברים שדנו איתי בדברי תורה ויראה והעשירו את עולמי בברורי רצון ה' כראוי
@ישעיהו מנחלת דן

הידעת?
בעבר לא המתינו לר"ה כדי לאחל שנה טובה. בעל המטה אפרים (סימן תקפ"א) כותב שכבר מראש חודש אלול, כאשר אדם שולח איגרת לחברו, ראוי שירמוז בה שהוא מאחל לו שייכתב וייחתם לשנה טובה.

הידעת?
האשכול הזה צועד בעקבותיהם של רב, רבי זירא ורבי ירמיה, כפי שחז"ל מספרים בירושלמי על ר' זירא שהקפיד לעבור ולהמציא עצמו לפני אדם שפגע בו, כדי שהפוגע יבחין בו ויוכל לבקש ממנו מחילה. ועיין ביומא פז. במעשה רב והקצב, ומעשה ר' ירמיה ור' אבא.

ולקראת יום הכיפורים הבעל"ט, אבקש סליחה ומחילה מכל מי שנפגע ממני, מדבר שכתבתי או עשיתי, במישרין או בעקיפין, בשוגג או שלא במתכוון, ואם יש מי שיש בלבו עליי, אבקש שיודיעני ואשתדל לפייסו ולתקן את הדרוש. ואני הקטן מוחל בלב שלם, ומאחל לכל חברי הפורום ולכל בית ישראל גמר חתימה טובה, שנה של מחילה, אחווה ושלום, ושנזכה כולנו להיכתב ולהיחתם בספר החיים.

אף שאינני מרבה להגיב כאן, אני קורא הרבה ומחכים. האמת היא שמאז שהכרתי את הפורום, אני מתייסר לפעמים מבחינה מצפונית אם מותר לי בכלל לרפרף גם במקומות אחרים שהייתי רגיל לקרוא בהם, שמא יש בזה משום המפסיק ממשנתו לעבור מפורום שבו מסננים את התכנים ומקפידים על חומר תורני רציני, לפורום שבו כל ילד יכול למלא עמוד או שניים בבלבולי מוח... אבל זה כבר ספק שלי. על כל פנים, רציתי לנצל את ההזדמנות ולהודות מקרב לב על המקום הנפלא הזה ועל כל ההשקעה הרבה שמאחוריו יישר כוחכם!

לצערי, יצא לי לראות את האשכול אחר שכבר נפרסה עלינו שנת תשפ"ז החדשה, אך עדיין אין זה בגדר אתרוגים אחרי סוכות...

כמו כולם רציתי לנצל את ההזדמנות הנפלאה הזו, של פתיחת השנה החדשה, להודות לכל אחד ואחד מהחברים כאן,
הן אלו שהתכתבתי איתם והן אלו שלא זכיתי, הן אלו שהתווכחתי איתם והן אלו שזכיתי שלא.., הן אלו שהגיבו לי במילים והן אלו שדווקא בסימונים,
מכולכם קיבלתי הרבה מאוד, הן בתורה ויראה והן בעידוד ועזרה.

ובימים אלו שמנהג כלל ישראל לבקש מחילה האחד מחבירו, הריני מבקש את סליחת החברים כולם, על כל פגיעה שפגעתי בהם בצורה ישירה או עקיפה,
גם כשכתבתי מילים קשות, או השתמשתי בביטוים פוגעניים, לא התכוונתי חלילה לאף אחד מכם באופן אישי, וגם מה שכן התכוונתי זה לא היה נכון.

אאחל לכולכם, שנה של שפע גשמי ורוחני, שנה של ישועות ונחמות, שנה של טוב שהוא גם מתוק, שנה שנזכה ונחייה ונראה בביאת משיח צדקינו,
אמן כן יהי רצון.

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון