נושא בוער - איפה התודה? מחשבות על הכרת הטוב בפורום - סקר | האוצר שלנו נושא בוער - איפה התודה? מחשבות על הכרת הטוב בפורום - סקר | האוצר שלנו
  • פורום ייעודי לשאלות נפוצות וקבלת תשובות מסודרות, לצד הסברים והדרכות מפורטות על כל האפשרויות והכלים שבפורום, ניתן למצוא ב ויקי-אוצר מדריך למשתמש, או לבדוק בפורום כאן אם כבר קיים אשכול בנושא. במקרה שלא מצאתם כאן מידע או בויקי-אוצר – ניתן לפתוח אשכול חדש ולבקש עזרה.

מה הסיבות שגורמות לך להביע תודה ובאיזו תדירות? והאם קבלת התודה מעודדת אותך להמשיך להשתתף ולתרום?

• נותן בגלל עזרה משמעותית בפתרון בעיה

• נותן בגלל שיתוף מידע חדש וחשוב

• נותן בגלל השקעת זמן ומאמץ בתגובה

• נותן בגלל כל/רוב הסיבות הנ"ל

• מעניק תודה לעיתים קרובות מאוד (על רוב התגובות המועילות)

• מעניק תודה לעיתים קרובות (כנ"ל)

• מעניק תודה לעיתים רחוקות

• קבלת תודה משפיע במידה רבה - מעודד אותי מאוד להמשיך

• קבלת תודה משפיע במידה מסוימת

• קבלת תודה לא משפיע עלי כלל

תוצאות ניתנות לצפייה רק לאחר ההצבעה.

נדיב לב

משתמש מוביל
gemgemgemgemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
פרסם 15 מאמרים!
תודות
7,088
נקודות
482
חברים, סתם שאלה.
אדם פותח אשכול תכוף בפורום, על שאלה תכופה, ואנשים בצורה תכופה מתגייסים לסייע לו, לדוגמא בפירוש המילה 'לאלתר'... ויש מי שלא מסתפק בתכיפה אחת או שתיים אלא בא בתכיפה משולשת... ובכל זאת אותו "נמהר" - לא מעלה על דעתו לשלוח יד לחופשי.. על מקש התודה. לא תיכף וגם לא לאחר מכן, למרות שקיבל תשובה משביעת רצון...

ולמה זה מפריע לי, כי כשאני פותח אשכול והחברים מתגייסים לסייע בידי, אני גם משתמש בידי... מתוך חובת הכרת הטוב מינימלית ליהודי שטרח בשבילי, שאז מגיעה לו תודתי.

אבל למרבה הצער אני נתקל לא פעם בחברים שפותחים אשכול או מבקשים את עזרת הציבור במציאת מקור או תשובה לשאלה וכיו"ב, ועשרות אנשים טרחו עבורם, אבל הם לא חושבים לרגע לתת תודה, אף לא אחת! [חשוב להדגיש, הדברים הללו לא עוסקים במי שאינו מרבה בתודות, (והלוואי שנגיע לרמתו של @אחד יחיד, שאין שני לו בתחום הזה) אלא בעיקר באותם מקרים מצערים בהם אדם נעזר וקיבל סיוע משמעותי, וחרף זאת בוחר שלא להביע כל הכרת תודה שהיא].

התנהלות כזו לא מתאימה לפורום תורני. צא ולמד מפורום של יושבי קרנות שמרעיפים על כל הגיג או שטות ממתת ידם ואילו בפורום תורני שהעזרה והסיוע כפול ומכופל, ולא פעם דורש מאמץ גדול למצוא מקור, או להשיב לשאלה מורכבת או סתם תובנה מאירת עיניים, וראוי מאוד אפוא שפותח האשכול יכיר ולו במעט בטובת חברו. מעבר לנימוס הבסיסי.

ובכלל חשוב נא, הענקת תודה זה כמו דלק שמניע את גלגלי הנתינה בפורום, מעודדת את החברים להמשיך להשקיע, לחפש מקורות ולחלוק ידע. וגם אם בעיני מאן דהו אין לתודה משמעות, אבל התמריץ שהיא מעניקה לאחרים, זה בעל ערך רב. ואין מזרזים אלא למזורזים. (חשוב לי להבהיר. ההודעה הזו נכתבה לא בגלל חוסר הכרת תודה אישית, אלא מתוך תחושת צער ותסכול לנוכח חוסר ההערכה לו זוכים חברים המשקיעים מאמץ וכתיבה איכותית. זו הסיבה ותו לא).

וכאן המקום להעתיק מהאשכול המקוש"ב, קטע ממכתבו של ר' אליהו דסלר זצ"ל (מכתב מאליהו ח"ג) לתלמידו: "לא מצאתי במכתבך אפילו מילה אחת של תודה. הלא כי תבין כי לא מאשר אני צריך לתודתך אני מוכיחך, אך מאהבתי אותך, האם תהיה כפוי טובה?… הזהר לחזק רק את רגש הכרת הטוב, והיה זה לאושרך תמיד…" סוף ציטוט.

בנוסף, יצרתי סקר קצר כדי להבין טוב יותר מה גורם לכם לתת תודה בפורום, באיזו תדירות ומה המשמעות של התודה הזו עבורכם.
שימו לב: מכיוון שמערכת הסקרים מגבילה לשאלה אחת בלבד ועד 10 תשובות. הסקר מורכב ממקבצים של 3 שאלות. כל מקבץ תשובות שמתחיל באותה מילה מתייחס לאותו נושא. תוכלו לבחור עד שלוש תשובות בסקר לכל שאלה.

שלו''ר לחו''ר הפורום שליט''א
א' רצוני להביע הערכה לידידנו עוז @נדיב לב על העלת המודעות החשובה ביותר .
ב' מעניין אותי ושכל אחד יענה בכנות מה אכפת לו לתת לייק לשני .
הרי בזה שהוא נותן הוא מקיים כמה מצוות חשובות ביותר .
"ואהבת לרעך " "והלכת בדרכיו" ועוד .
בואו נעשה מבצע שבוע שכולם נותנים לכולם וברור שמזה נראה שהפורום יגדל בתוכן איכותי .
ואיש את רעהו יעזרו ולאחיו יתן לייק .

שלו''ר לחו''ר הפורום שליט''א
א' רצוני להביע הערכה לידידנו עוז @נדיב לב על העלת המודעות החשובה ביותר .
ב' מעניין אותי ושכל אחד יענה בכנות מה אכפת לו לתת לייק לשני .
הרי בזה שהוא נותן הוא מקיים כמה מצוות חשובות ביותר .
"ואהבת לרעך " "והלכת בדרכיו" ועוד .
בואו נעשה מבצע שבוע שכולם נותנים לכולם וברור שמזה נראה שהפורום יגדל בתוכן איכותי .
ואיש את רעהו יעזרו ולאחיו יתן לייק .
שמת לב שבנשימה אחת שאלת כ"א בכנות מה אכפת לו לתת לייק, ולא עשית לייק בעצמך ל @נדיב לב ? אע"פ שניכר מהודעתך עד כמה הערכת את התוכן שבה. אולי שאל את עצמך א"כ, מהי הסיבה?

אז אולי זו גם סיבה של אחרים לפעמים... ראוי לדון לכף זכות ג"כ.
בהודעה הפותחת, באתי לעורר על מי שבמודע ובאופן עקבי נמנע מלתת תודה בגלל כל מיני תירוצים נבובים (וכמו שהתייחסתי, שבתכלית התודה היא זרז שמשתמשים ישתפו ידע ויסייעו לשני). כך שההדגמה בלייב לאי שימת לב, לא קולעת.

בהודעה הפותחת, באתי לעורר על מי שבמודע ובאופן עקבי נמנע מלתת תודה בגלל כל מיני תירוצים נבובים (וכמו שהתייחסתי, שבתכלית התודה היא זרז שמשתמשים ישתפו ידע ויסייעו לשני). כך שההדגמה בלייב לאי שימת לב, לא קולעת.
השאלה האם זה באמת במודע או שניתן לדון לכף זכות. גם באופן עקבי אדם יכול לא לשים לב לעניין עד שיעוררו אותו.

השאלה האם זה באמת במודע או שניתן לדון לכף זכות. גם באופן עקבי אדם יכול לא לשים לב לעניין עד שיעוררו אותו.
אכן זה במודע. אכן ראוי לדון אותם לכף זכות. אכן ראוי להיות ירא שמים. אכן ראוי שהעולם יהיה אידיאלי. אכן אכן אכן.
מה שאני מנסה לומר. שהערה שלך משקפת במידה רבה, קריאה סלקטיבית. כי הלא, התייחסתי בצורה עניינית ולוגית, מדוע ראוי לתת תודה, גם אם מאן דהו חושב שאין בזה תועלת לעצמו. ולכן, לא באתי להאשים, אלא לעורר מודעות לנושא, ולגרום שאנשים יצאו מהקונכייה הפרטית שלהם, ויבינו שאם בעיניהם אין משמעות לתודה, אבל יש רבים וטובים שזה כן עושה להם את זה, וחשוב לתת תודה, ולו מהנימוס הבסיסי.
ובכלל חשוב נא, הענקת תודה זה כמו דלק שמניע את גלגלי הנתינה בפורום, מעודדת את החברים להמשיך להשקיע, לחפש מקורות ולחלוק ידע. וגם אם בעיני מאן דהו אין לתודה משמעות, אבל התמריץ שהיא מעניקה לאחרים, זה בעל ערך רב. ואין מזרזים אלא למזורזים.

אבל כמובן יש את המ'אידך גיסא'.
מה לעשות, את הלייקים הפשוטים של אחד יחיד היקר, איני כ"כ מעריך, שהרי זה מקש כמעט אוטומטי.
איני יודע אם אכן כתבתי טוב, והאם צדקתי. הדבר היחיד שאני לומד מכך 1. שכתבתי הודעה. 2. היא אינה למורת רוחו של אחד יחיד (וגם זה הרבה!).
אבל ברור שלא לתת בכלל, זה חוסר ב'בן אדם לחבירו'.
יתכן שניק זה לא מרגיש בעצמו כלל וכלל הנאה מכך, כך שהוא פשוט לא יודע שיש עניין לתת.
יתכן שהוא סבור שמספר היחידות למשתמש מוגבלות.
יתכן שהוא חס על כל שבריר שנייה מזמנו.
יתכן שהוא לא כ"כ משקיע בהודועתיו כמו הרב נדיב לב, ומבחינתו הודעות זה 'שגר ושכח' שאבדו כבר קשר ל'ניק האם'.
ויתכן...
שזהו אדם שגם כשמישהו מעביר לו ספר ב'כוילל', הוא לא אומר לו תודה.
יש כאלה.
לצערי.

אני סבור שהבעת תודה היא חשובה מאד ומעודדת מאד ויישר כח לכל הנותנים בלב רחב לכל הודעה!
אך מצד שני להבנתי העניה מטרת ה״לייק״ היא לא רק עידוד ונתינת כח, אלא אישור והסכמה לנאמר בהודעה,
וממילא לא יתכן שאני אתן לייק להודעה שאני ממש לא מסכים עם תוכנה, או שאיני מונח באותו נושא כדי לדעת אם ההודעה היא נכונה ומובנת לטעמי
בנוסף, אני אומר על עצמי שבהרבה מהמקרים אי נתינת הלייק אינה בהכרח בגלל חוסר הסכמה כזה או אחר על ההודעה אלא מחוסר שימת לב לתת לייק לכל הודעה

אבל כמובן יש את המ'אידך גיסא'.
מה לעשות, את הלייקים הפשוטים של אחד יחיד היקר, איני כ"כ מעריך, שהרי זה מקש כמעט אוטומטי.
איני יודע אם אכן כתבתי טוב, והאם צדקתי. הדבר היחיד שאני לומד מכך 1. שכתבתי הודעה. 2. היא אינה למורת רוחו של אחד יחיד (וגם זה הרבה!).
אכן, ובגלל זה הדגשתי:
[חשוב להדגיש, הדברים הללו לא עוסקים במי שאינו מרבה בתודות, (והלוואי שנגיע לרמתו של @אחד יחיד, שאין שני לו בתחום הזה) אלא בעיקר באותם מקרים מצערים בהם אדם נעזר וקיבל סיוע משמעותי, וחרף זאת בוחר שלא להביע כל הכרת תודה שהיא].

אבל ברור שלא לתת בכלל, זה חוסר ב'בן אדם לחבירו'.
יתכן שניק זה לא מרגיש בעצמו כלל וכלל הנאה מכך, כך שהוא פשוט לא יודע שיש עניין לתת.
יתכן שהוא סבור שמספר היחידות למשתמש מוגבלות.
יתכן שהוא חס על כל שבריר שנייה מזמנו.
טוב. שנינו מבינים שכתבת באירוניה.
יתכן שהוא לא כ"כ משקיע בהודועתיו כמו הרב נדיב לב, ומבחינתו הודעות זה 'שגר ושכח' שאבדו כבר קשר ל'ניק האם'.
גם כאן חשוב לי לצטט מה שהבהרתי:
(חשוב לי להבהיר. ההודעה הזו נכתבה לא בגלל חוסר הכרת תודה אישית, אלא מתוך תחושת צער ותסכול לנוכח חוסר ההערכה לו זוכים חברים המשקיעים מאמץ וכתיבה איכותית. זו הסיבה ותו לא).

ויתכן...

שזהו אדם שגם כשמישהו מעביר לו ספר ב'כוילל', הוא לא אומר לו תודה.
יש כאלה.
לצערי.
נכון. וחבל שכך.

וממילא לא יתכן שאני אתן לייק להודעה שאני ממש לא מסכים עם תוכנה, או שאיני מונח באותו נושא כדי לדעת אם ההודעה היא נכונה ומובנת לטעמי
לגמרי איתך. ולכן תיארתי מצב קודר.. שניק נעזר בחבירו, וקיבל, ובכל זאת נמנע לסמן תודה.
אדם פותח אשכול תכוף בפורום, על שאלה תכופה, ואנשים בצורה תכופה מתגייסים לסייע לו, לדוגמא בפירוש המילה 'לאלתר'... ויש מי שלא מסתפק בתכיפה אחת או שתיים אלא בא בתכיפה משולשת... ובכל זאת אותו "נמהר" - לא מעלה על דעתו לשלוח יד לחופשי.. על מקש התודה. לא תיכף וגם לא לאחר מכן, למרות שקיבל תשובה משביעת רצון...

רק מי שרוצה שלייק שלו יהיה חשוב ומוערך שישים לב לא לתת לייק להודעה ארוכה כמו זו האחרונה של הרב @נדיב לב לפני שיעור זמן של קריאת כזו הודעה...
היה כבר תקדים אתמול אצל אחד שהיה ראש ממשלה לכמה חודשים במרמה שהוציא הודעה ארוכה על חוק הגיוס כמה דקות בודדות אחרי שפורסמה טיוטת החוק של ביסמוט...

טוב. שנינו מבינים שכתבת באירוניה.
לא ממש.
כוונתי היא שישנם אנשים - שבאמת לא מביני למה צריך לתת תודה,
לא במובן של "מה הוא כבר עשה?" אלא במובן של "למי אכפת מלייק?"
רק מי שרוצה שלייק שלו יהיה חשוב ומוערך שישים לב לא לתת לייק להודעה ארוכה כמו זו האחרונה של הרב @נדיב לב לפני שיעור זמן של קריאת כזו הודעה...
את הודועתיו של נידב לב, פשוט תענוג לקרוא, ללא שום קשר לאורך שלהם.
כך שזה לא ממש רלוונטי.

חברים מקוונים לאחרונה

הודעות מומלצות

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון
למעלה