אלול - 'אלול' אצל רבי ברוך מרדכי אזרחי | ענייני דיומא אלול - 'אלול' אצל רבי ברוך מרדכי אזרחי | ענייני דיומא

אחד יחיד

משתמש מוביל
gemgemgemgemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
פרסם 15 מאמרים!
פרסם 30 מאמרים!
תודות
5,592
נקודות
517
כשמתכוננים לאלול אי אפשר שלא להיזכר במורנו ורבינו, בעל ה'ברכת מרדכי' הגאון רבי ברוך מרדכי אזרחי זצ"ל. אלול אצלו היה אטמוספירה אחרת לגמרי, בכל יום לכל הפחות פעם אחת היה דופק בהיכל הישיבה וקורא בקול רם, רבותי – 'אלול'!!.

מתוך הגעגועים אל אלול במחיצת רבי ברוך מרדכי זיע"א, ננסה להביא כאן סקירה קטנה על ההסתכלות המרוממת על אלול, על פלצות מסוג מרומם ומעצים. וגם מה הביא את רבי ברוך מרדכי, ל'אלול' שכזה.

באלול כל האוירה אצלו הייתה משתנית, הוא זעק אלול, ודפק אלול, ולא גמר להזכיר את אלול, וכה היו דבריו: 'אלול זו הזדמנות', הזדמנות שלא תחזור על עצמה, גם לא בעשרת ימי תשובה, אין ספק שעשרת ימי תשובה מרוממים מהכל, אבל אלול זה לא!.

כי אלול, היה מבאר ר' ברוך מרדכי, בכל דרך שהיא, אלול זו שיא הקירבה בין 'כנסת ישראל להקב"ה'.

אלו"ל זה לא רק ראשי תיבות, אני לדודי ודודי לי, אלול מהותו 'אני לדודי ודודי לי'. והמשיל: כמו שהינך מבין כי כאשר נכנסת אצל מרן שר התורה הגר"ח קנייבסקי, ולבקשתך ברכה, נענית מפיו ב – בו"ה, כפי שהינך סבור שאין הכוונה כי ר' חיים אמר לך ראשי תיבות של ברכה והצלחה, אלא הוא ממש בירך אותך בברכה והצלחה, כך אלו"ל אין ראשי התיבות שלו רמז וכדומה, אלא זה מהותו של אלול. אני לדודי ודודי לי!.

כל צורב יודע לצטט את אגרתו של הגאון רבי ישראל ליפקין מסלאנט, כי בדורות הקדמונים כל איש ישראל אחזו פלצות, מקול הקורא קדוש אלול.

כשהגיעה שבת מברכים אלול אחז בכולם, פלצות. מהי אותה 'פלצות'.

אמר רב"מ, אינני חלוק על אלו שמבארים כי ה'פלצות' נובעת מיראת הדין הקרב, אך אני סבור כי הפלצות מקורה ביראת הרוממות.

תארו לעצמכם שמציעים לכם להשתדך עם המלך, קוראים לאדם לפגישה עם המלך בארבע עיניים.

הלא תאחזנו רעד ופלצות מגודל ההתרגשות. זוהי הפלצות של אלול, ה'אני לדודי'. הקרבת אלוקים, שכאמור ישנה רק באלול.

בכל חודש אלול היה מסיים רבי ברוך מרדכי את דבריו בשבת, אגוטע'ן שבת ואגוט'ן אלול. הוא התייחס לזה כזמן משמעותי שיש לברך עליו איש את רעהו, שיהיה לך אגוט'ן אלול.

בשבת בלילה בחבורה הנודעת שהתקיימה בביתו, היה מוסיף בכל חודש אלול דברי מוסר, וניגוני התעוררות, כך שלא פעם הסתיימה החבורה, כשכמעט הפציע השחר. אלול.

לא ישכח אותו היום בו סימן כדרכו מידי פעם לקראת סיום תפילת ערבית, כי הוא רוצה לומר דבר מה לבחורים, כך היה עושה לפני שהיה יוצא למשא ארוך, או כשהיה צריך לחזק איזשהו עניין מסדרי ותקנות הישיבה, אותו יום, עיצומו של חודש אלול היה, ורב"מ סימן כי הוא חפץ לומר דבר מה, בני הישיבה הצטופפו במעגל סביב מקומו, והוא החל ואמר: רבותי, יש לי שתי בשורות לומר לכם, האחת פחות טובה, והשניה בשורה טובה, ולאחר שתיקה משמעותית אמר, הבשורה הפחות טובה היא, וכאן הרעים בקולו – כבר חלפו עברו עלינו שבועיים של אלול!!, והבשורה היותר טובה היא- עדיין נשארו לנו שבועיים של אלול, תנצלו אותם..

(רבי צבי גטקר)

הודעות מומלצות

מוסף שבת קודש משפטים...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון