מתתי'

משתמש חדש
gem
תודות
21
נקודות
2
אמונה בדעת - "עבודה מאהבה ורצון" במשנת הרבי מתולדות אהרון שליט"א

קבצים מצורפים

אמונה בדעת - "עבודה מאהבה ורצון" במשנת הרבי מתולדות אהרון שליט"א
מה זה? זה לא נראה מההוצאה הרשמית של תולדות אהרן. מי הכותב, ולאן הוא משתייך ומה מטרת הקו'?
אודה לפירוט, תודה.

והנני מאה אחוז, אך זה נערך קצת בסגנון מחקרי. וזה החידוש בזה. ומטרתי לעורר דיון 'האם' יש חידוש מסויימת בדרכו לעומת מה שהיה בעבר בחסידות זו.

המאמר נכתב על ידי, והנני חסיד רשמי של הרבי אך זה 'בירור אישי' שערכתי מתוך המקורות הרשמיים של החסידות, להציג בזה את דרכו בחסידות.
נראה מאמר יפה מאוד, וחלילה לא התכוונתי לפקפק. סך הכל זה לא נראה מההוצאה הרשמית של החסידות. זה הכל.

כתוב וערוך מאוד יפה
נעים לקרוא
תודה! אכן מטרתי במאמר זו הוא לתאר דמותו ודרכו החסידית גם למי שאיננו מכירו מקרוב, ולזה מעניין אותי האם בכוונתך שכתבת 'נעים לקרוא' זה גם על התוכן עצמו, ומה בדיוק או בערך?, אשמח אם תעלה אותה לכאן.

ולזה מעניין אותי האם בכוונתך שכתבת 'נעים לקרוא' זה גם על התוכן עצמו, ומה בדיוק או בערך?,
התכוונתי שכתוב בצורה קולחת וזורמת, שאכן גם מי שאינו מכיר כלל יכול ללמוד ולהתחזק לאורו.

טרם קראתי את זה לעומק, אבל זה נראה מאוד מאוד טוב ויפה. באמת יישר כוח לרב@מתתי' על שהגיש עבודה כה יפה. חיפשתי אור כזה הרבה זמן!!!.

@מתתי' עבודה יפה מאוד! חקרת הדק היטב וירדת לשורשים עמוק עמוק.
שאלה מעניינת: אם הרבי שליט"א היה רואה את המאמר, מה לדעתך היתה תגובתו?

@מתתי' עבודה יפה מאוד! חקרת הדק היטב וירדת לשורשים עמוק עמוק.
שאלה מעניינת: אם הרבי שליט"א היה רואה את המאמר, מה לדעתך היתה תגובתו?
1). איזה נקודה/נקודות 'בדיוק' גרם לך להחמיא על המאמר, וכלשונך: "ירדת לשורשים עמוק עמוק", אשמח לדעת מה כוונתך במילים הגבוהות הללו ?!
2). באשר תשובה לשאלתך - לפי מה שאני מכיר את הרבי - הרי הוא דמות צנוע מאוד והוא מתנגד לפרסום דעותיו, וכ"ש לכתיבה ועריכה בסגנון מודרני - מחקרי. ועוד, שהרבי לא מייצג את עצמו כמי שבא לחדש משהו לעומת אבותיו ורק סובר שאדרבא רוב החסידים לא ירדו לסוף דעת אבותיו הרביים הקודמים (וכמובא לשונו בזה במאמרי עמ' 22 הערה 51), כך שלדעתו נמצא שממילא אין כל חידוש במאמר זה, [אך בפשטות לדעתי 'האישית' זה עצמו החידוש, והגורם לעוד שינויים], שלאור אופיו העמקני שחודר לפנימיותו של כל ענין, אזי כך גם למד את דמותם והגותם של אבותיו בצורה פנימי !

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון