אפי' למד דבר קטן מחבירו נקרא רבו | האוצר שלנו אפי' למד דבר קטן מחבירו נקרא רבו | האוצר שלנו

האיש השרוי בשמחה

משתמש ותיק
gemgemgemgem
פרסם מאמר
תודות
988
נקודות
116
ידידי חברי הפורום ערב טוב זמן חורף מהנה.
רציתי לכתוב רגשי ליבי מאנשים שאני מאוד מקבל מהם בפורום וממש כמו רבותי.
הראשון שנהנה מכל ההודעות שלו הוא לא אחר מאשר מרן רבינו הרב @גרינפלד שממש מלמד אותי המון המון ידע עד שהשווער בשבת לא יודע מאיפה כ''כ הרבה חומר. ואחריו מורינו הרב @עוזי ומגני ומורינו הרב @נדיב לב ומורינו הרב ראש הישיבה בעל ה @בד קודש ומורינו הרב @התורה ומורינו הרב @רבי ועוד כהנה יש''כ ממש תודה ומחבירי הפורום יותר מכולם.

אשמח גם אם אתם תפרטו ולהגדיל כל אחד חבירו למען יעריכו אחד את השני איש איש במעלתו.

הדברים פשוטים וברורים.

וודאי וודאי להודות להגאון הרב האיש השרוי בשמחה שתמיד מבריק בידיעותיו המפליאות והמיוחדות בכל מרחבי התלמודים מדרשים ושאר חלקי התורה, ואף יודע לחזק ברכי דרבנן דלא שלהי.

ודבריו מפורשים במשנה (אבות ו', ג'):

הלומד מחבירו פרק אחד או הלכה אחת או פסוק אחד או דבור אחד אפילו אות אחת צריך לנהוג בו ... וקראו רבו אלופו ומיודעו ... הלומד מחבירו פרק אחד או הלכה אחת או פסוק אחד או דבור אחד אפילו אות אחת על אחת כמה וכמה שצריך לנהוג בו כבוד

ולא זו בלבד, אלא מבואר בדברי הרמב"ם (ת"ת ה', ט'): אפילו לא למד ממנו אלא דבר קטן מחוייב לעמוד בפניו ונקרא רבו.

ויל"ע אי שייכי גביה אף דברי הגמ' במכות (י.).

מ"מ באו ונחזיק טובה להגאון האיש השרוי בשמחה על הערותיו הנדירות והמיוחדות - המפארות פורום חשוב זה.

הדברים פשוטים וברורים.

וודאי וודאי להודות להגאון הרב האיש השרוי בשמחה שתמיד מבריק בידיעותיו המפליאות והמיוחדות בכל מרחבי התלמודים מדרשים ושאר חלקי התורה, ואף יודע לחזק ברכי דרבנן דלא שלהי.

ודבריו מפורשים במשנה (אבות ו', ג'):

ולא זו בלבד, אלא מבואר בדברי הרמב"ם (ת"ת ה', ט'): אפילו לא למד ממנו אלא דבר קטן מחוייב לעמוד בפניו ונקרא רבו.

ויל"ע אי שייכי גביה אף דברי הגמ' במכות (י.).

מ"מ באו ונחזיק טובה להגאון האיש השרוי בשמחה על הערותיו הנדירות והמיוחדות - המפארות פורום חשוב זה.
גא"מ לדברים הנפלאים הכתובים כאן באשכול
@עוזי ומגני באאמו"ר גאון ישראל שליט"א

הראשון שנהנה מכל ההודעות שלו הוא לא אחר מאשר מרן רבינו הרב @גרינפלד שממש מלמד אותי המון המון ידע עד שהשווער בשבת לא יודע מאיפה כ''כ הרבה חומר. ואחריו מורינו הרב @עוזי ומגני ומורינו הרב @נדיב לב ומורינו הרב ראש הישיבה בעל ה @בד קודש ומורינו הרב @התורה ומורינו הרב @רבי ועוד כהנה יש''כ ממש תודה ומחבירי הפורום יותר מכולם.

אשמח גם אם אתם תפרטו ולהגדיל כל אחד חבירו למען יעריכו אחד את השני איש איש במעלתו.
וכמובן א"א בלא הכרת הטוב לזבולון
הלא הם המנהלים החושבים שמעמדים את הביהמ"ד החשוב הזה ומפנים את זמנם ומרצם לעודד ולטפח את הביהמ"ד הזה
הלא הם @אוצר התורה @האוצר הגנוז
ד' ישלם שכרם בזה ובבא

נערך לאחרונה:

כדי לחסוך...

גאמ 1.jpg
גאמ 2.jpg
בעל ה @בד קודש ומורינו הרב @התורה ומורינו הרב @רבי ועוד כהנה
גאמ 3.jpg

גם אני מצטרף לחגיגת הגאמי"ם......:)
גאמממ.gif

אני מוצא לנכון לשבח את הרב @האיש השרוי בשמחה שמרבה בכל עת לפרגן לחברי הפורום, לרומם לשבח, בעין טובה. וכפי שנראה זה פשוט נשפך לו מהלב הרחב שניחן בו, בלי מעצורים, בכל עת בכל הזדמנות ובכל מה שהפלטפורמה מאפשרת (הודעות, פרטיות, פרופיל וכו' וכו':).

עין טוב הוא יבורך.

המשך בדרכך הלבבית, הצע נא את את אשר על לבך, בימים שמחים כמו בימים דואבים, בתקופות בריאות כמו בתקופת צינון, אל תירא ואל תחת, כי הקב"ה איתך. מה הוא חנון אף אתה חנון.

הודעות מומלצות

היכי תמצי שע"י שאדם בונה בית מאבן ולא צריף מעץ...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון
למעלה