ארגון לעידוד קניית העיון. | חינוך הבנים| דף 2 | פורום אוצר התורה ארגון לעידוד קניית העיון. | חינוך הבנים| דף 2 | פורום אוצר התורה
אולי אין הגיון באמת, אך לא דיברתי בשם ההגיון, אלא מהכירות עם הרבה ישיבות קטנות מהשורה הראשונה שלומדים יחסית בבקיאות, ובישיבה גדולה לא רואים הבדל בינם לבין אחרים, ואם כי אז הפוך למעליותא
שוב דיברת ללא קשר למציאות אשר אני מכיר, ביודעי ומכירי קא אמינא,

אולי אין הגיון באמת, אך לא דיברתי בשם ההגיון, אלא מהכירות עם הרבה ישיבות קטנות מהשורה הראשונה שלומדים יחסית בבקיאות, ובישיבה גדולה לא רואים הבדל בינם לבין אחרים, ואם כי אז הפוך למעליותא
מענין מאד מה שאתה מספר...
יש לי היכרות רבת גוונים והיקף עם עולם הישיבות - מבפנים...
אני מדבר על הישיבות הכי חשובות שיש בא"י ובעולם כולו,
והדבר נראה לעין בלא כל פקפוק, שהבחורים שהתחנכו ביש"ק ללימוד עיוני - חיים ונושמים את לימוד העיון בהמשך חייהם, ומאידך כל הללו שהתחנכו ללימוד בקיאותי ביש"ק - גם אם לאחמ"כ התרגלו ללמוד בלימוד עיוני, אך עדיין המציאות מוכיחה שבסוף אהבתם האמיתית היא ללימוד הבקיאות, ואין הם חיים את לימוד העיון כהדבר העיקרי והיסודי ביותר עליו מבוססת אומתנו, אלא חיים את לימוד העיון כדבר נוסף, ולא כהעיקר!!

צריך לזכור
שבסוף כמו בכל דבר
יש כאלה שהמוח שלהם יותר עיוני והרבה יותר קל להם לרכוש את העיון
וא"צ כ"כ הרבה דרכים וכדו' לקנות אותו פשוט יש להם את זה מלידה
ויש כאלו שהמח שלהם לא עיוני ויכולים לרכוש אותו
אבל יעלה להם במאמץ רב ותמיד זה יהיה כדבר נרכש ולא טבעי

קניית לימוד העיון אינה עובדת במבצעים פרסים וכיוצ"ב,
אינה עובדת רק...
גם
(אך ורק) ע"י שיחונכו ללימוד זה, והיינו שרה"י והמשגיחים יחנכו את התלמידים הרכים ללימוד בעיון - בלא להרפות ולוותר,
וזה מגיע (אך ורק) מחינוך שלא מרפה,

חשוב מאד שהינך מדבר על יש"ק, כי דרך הלימוד האמיתית מקבלים ביש"ק, כי בחור צעיר שהתחנך ללימוד יותר בקיאותי - לא יהא מסוגל ללמוד בעיון , מאחר שהלימוד בעיון - הוא טעם נרכש, ואם לא רכשו, האיך יהנה מטעמו??
אני חושב שכבודו קצת מגזים עם ההחלטה הנחרצת "לא יהיה מסוגל", יהיה לו קשה,
ולכך המסקנה האמורה: לא להקים ארגון בתוך היש"ק, אלא אם כבר - להקים ארגון לרה"י קטנות, ששם יעודדו את הרה"י לחנך את הצורבים הצעירים ללימוד בעיון, וכמובן צריך שהמחנך בעצמו יאמין במה שאומר וכו'.
חמוד אבל אינני בר יכולת, יש לי ישיבה אחת שבקשה ממני לעשות כזה דבר ואני עושה מה שאני יכול, אינני יכול לחנך את ראש הישיבה, אלא לעזור לו,

פשוט הפריע לי שאתה מבקש רעיונות וכמה וכמה טורחים וכותבים את הדברים שיש לשפר בעיניהם, ואח"ז אתה כתוב שלא הועילו לך כלום...
סליחה על נימת הזלזול שנשמעה מדברי,
אינני מזלזל כלל

כל כוונתי לומר היתה שאני מחפש רעיון מוגדר,
כל שאר הדברים שנאמרו פה טובים לידיעת המטרה,

אתם מביאים רעיונות מאוד יפים אך למעיישה כמעט לא ראיתי כלום,
כנראה את עיוור. הביאו דברים יפים
להבא יהססו להגיב לאשכולות שתפתח

רעיונות מעשים, כגון הרשימה שהבאתי....
כן הביאו רעיונות יותר טובים ממה שלקטת ברשימה!

הודעות מומלצות

במשנה ע"ז יד: מבואר שאסור למכור בהמה לגוי...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון