ת תורתי משתמש רשום הודעות 32 תודות 87 נקודות 18 5 יוני (6) 2025 #1 שמעתי שיש שטוענים שבתקופת הגאונים! מה המקור?
ח חיים ש משתמש ותיק פרסם מאמר הודעות 717 תודות 1,873 נקודות 162 5 יוני (6) 2025 #2 אני שמעתי מהר"מ שלי שבתקופת הסבוראים
מ משה גולדמן משתמש רשום הודעות 73 תודות 299 נקודות 46 5 יוני (6) 2025 #3 בשל"ה כתב שנכתבו בתקופת האמוראים. בדורש לציון הביא בשם מי שאמר שנכתב בתקופת הגאונים. חיים ש אמר: אני שמעתי מהר"מ שלי שבתקופת הסבוראים לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... כך טוען החוקר משה שטיינשניידר
בשל"ה כתב שנכתבו בתקופת האמוראים. בדורש לציון הביא בשם מי שאמר שנכתב בתקופת הגאונים. חיים ש אמר: אני שמעתי מהר"מ שלי שבתקופת הסבוראים לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... כך טוען החוקר משה שטיינשניידר
א אחד יחיד משתמש מוביל פרסם מאמר פרסם 5 מאמרים פרסם 15 מאמרים! פרסם 30 מאמרים! הודעות 9,578 תודות 17,441 נקודות 1,280 5 יוני (6) 2025 #4 תורתי אמר: שמעתי שיש שטוענים שבתקופת הגאונים! מה המקור? לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... יש גם הטוענים שכל המשניות והגמרא נכתבו רק בתקופת הגאונים, ועד אז היתה רק בעל פה.
תורתי אמר: שמעתי שיש שטוענים שבתקופת הגאונים! מה המקור? לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... יש גם הטוענים שכל המשניות והגמרא נכתבו רק בתקופת הגאונים, ועד אז היתה רק בעל פה.
ה הצעיר שבחבורה בית המדרש/הלכה ומנהג חבר צוות מנהל תוכן מנהל פורום פרסם מאמר פרסם 5 מאמרים פרסם 15 מאמרים! הודעות 5,696 תודות 16,699 נקודות 655 5 יוני (6) 2025 #5 אחד יחיד אמר: יש גם הטוענים שכל המשניות והגמרא נכתבו רק בתקופת הגאונים, ועד אז היתה רק בעל פה. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... מי הם?
אחד יחיד אמר: יש גם הטוענים שכל המשניות והגמרא נכתבו רק בתקופת הגאונים, ועד אז היתה רק בעל פה. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... מי הם?
א אחד יחיד משתמש מוביל פרסם מאמר פרסם 5 מאמרים פרסם 15 מאמרים! פרסם 30 מאמרים! הודעות 9,578 תודות 17,441 נקודות 1,280 5 יוני (6) 2025 #6 הצעיר שבחבורה אמר: מי הם? לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... אני לא זוכר, קראתי פעם על כך במאמר בקובץ תורני. מכל מקום, עיין במאמר שפרסמתי שיש ראשונים שסוברים שהמשניות נכתבו אחר תקופת האמוראים, ואם כן גם הגמרא. רק שאני לא יודע אם לשיטתם הסבוראים כתבו את המשניות והגמרא או הגאונים. מי כתב את המשניות? | פורום אוצר התורה פורום אוצר התורה - בית מדרש לכל מקצועות התורה. forum-otzar-hatorah.co.il נערך לאחרונה: 5 יוני (6) 2025
הצעיר שבחבורה אמר: מי הם? לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... אני לא זוכר, קראתי פעם על כך במאמר בקובץ תורני. מכל מקום, עיין במאמר שפרסמתי שיש ראשונים שסוברים שהמשניות נכתבו אחר תקופת האמוראים, ואם כן גם הגמרא. רק שאני לא יודע אם לשיטתם הסבוראים כתבו את המשניות והגמרא או הגאונים. מי כתב את המשניות? | פורום אוצר התורה פורום אוצר התורה - בית מדרש לכל מקצועות התורה. forum-otzar-hatorah.co.il
מ מכנדבי משתמש מוביל הודעות 1,059 תודות 4,102 נקודות 278 17 אוגוסט (8) 2026 #8 יש לציין שבכתבי היד של התלמוד ישנם הרבה יותר סימנים ממה שנדפס.