הַאַחֵיכֶם יָבֹאוּ לַמִּלְחָמָה וְאַתֶּם תֵּשְׁבוּ פֹה? ראש הישיבה עונה | אספקלריה תורנית הַאַחֵיכֶם יָבֹאוּ לַמִּלְחָמָה וְאַתֶּם תֵּשְׁבוּ פֹה? ראש הישיבה עונה | אספקלריה תורנית

נפקא מינא

משתמש ותיק
gemgemgemgem
תודות
550
נקודות
82
כיצד ניתן להסביר למי שאינו מחובשי ספסלי בית המדרש, מדוע בחורי הישיבות אינם מתגייסים ובכל זאת תורמים לכלל ישראל בלימודם:
הגאון רבי דוד אפשטיין, מראשי ישיבת 'תורה בתפארתה', מביא את דברי דודו הגאון רבי יצחק זילברשטיין

"צריכים לדעת, מה שחשוב, שהבחור צריך לדעת לעצמו על עצמו, מה שנוגע לצבא. ביום שישי שאלתי אותו איך עונים לבחורים בנושא של הצבא. מה התשובה שצריכים להגיד לבחורים? אז הוא אמר לי ככה, כמו שאמרנו, מה שנוגע לעצמנו, זה לא בעיה ולא צריכים לדבר. אבל כשאני בא להסביר את זה למזרוחניק, אני באמת רוצה להסביר למזרוחניק, הוא לא מבין כל מה ש… איך אני מסביר, איך אני יכול להסביר לו במילים, למה אנחנו, כאילו מה אני תורם למדינה בנוסח כזה.

"רבי יצחק אמר לי, יש, אתם לא גרים בבני ברק, אבל מי שגר ברחוב רשב"ם לפני 40 שנה היה פרופסור אלווין רדקובסקי. שמעתם עליו? פרופסור רדקובסקי היה אחד מהמוחות הגדולים של פצצת אטום. הוא היה, לא יודע אם צריכים להזכיר את השם שלו פה, איינשטיין, הוא הרי היה המחבר של הפצצת אטום. אחד מהתלמידים שלו היה פרופסור רדקובסקי. בסוף ימיו הוא היה גם אמריקאי. הוא היה מאלו שהמשיכו את הנושא של פצצת אטום, וכשהאמריקאים זרקו על יפן את הפצצת אטום הוא היה, הוא היה מאלו שתכננו את זה. הוא היה מוח גדול. אז הסטייפלר מאוד כיבד אותו היה גר ברחוב רשב"ם. השווער ז"ל היה אומר לתת לו לתת עלייה. הוא היה מקבל בלדרמן עלייה, פרופסור רדקובסקי.

"פעם המשטרה הצבאית הגיעה לרחוב רשב״ם, לתפוס אותו עריק, פרופסור רדקובסקי, למה אתה לא בצבא? נו, מה אתם אומרים? מה פרופסור רדקובסקי יגיד? שואלים את פרופסור רדקובסקי, למה אתה לא בצבא? מה אתה תורם למדינה? זו שאלה בכלל. הוא תורם למדינה? הוא הראש המוח של פצצת אטום? פצצת אטום זה אחד מהכלים הכי עוצמתיים שלהם.

"התשובה היא, כל בחור צריך לדעת שהוא פרופסור רדקובסקי. העולם עומד על בחורי ישיבה. כל בחור שיושב ולומד, מי שלמד את הנפש של חיים, שער ד', כל מלה שאדם שבחור יושב ולומד, הוא נהיה שותף למעשה בראשית. אנחנו, רבותי, תורמים למדינה, אנחנו תורמים לקיום העולם, שבחור יושב ולומד הוא מחזיק את העולם, הוא פרופסור רדקובסקי.

"באיזה נוסח אנחנו בעצם, אני מדבר באיזה נוסח אנחנו צריכים לענות לעצמנו, לפני שמדברים איתם, שכל בחור ישיבה צריך לדעת הוא פרופסור רדקובסקי. כמו שפרופסור רדקובסקי תורם למדינה, כל בחור שיושב ולומד הוא מחזיק את העולם".

הודעות מומלצות

חידה יפה לחודש אדר

מה המכנה המשותף בין ד'...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון