החלפת שם | פורום אוצר התורה

החלפת שם

כותרת האשכול

אשמח למקורות מפי ספרים וסופרים.
הייתי נוכח פעם אצל הגר"ח קנייבסקי זצ"ל כשהורה לאדם להחליף את שמו,
וכששאלו איך מחליפים, ענה לו שיתחילו לקרוא לו בשם החדש, וכך שמו יוחלף.

אנחנו יודעים ששם שהורים נותנים לילדיהם,
הוא בהארה משמים בבחינת רוה"ק,
ולא נראה לי שראוי סתם להחליף שם שניתן ע"י רוה"ק.
אני לא יודע מאיפה המקור שלהורים יש רוח הקודש, אדרבה ברש"י בפרשת נח מוכח שלהורים אין רוח הקודש,
אבל את"ל שיש רוח הקודש- גם אם האדם קורא לעצמו בשם יש לו אותו רוח הקודש.

אני לא יודע מאיפה המקור שלהורים יש רוח הקודש, אדרבה ברש"י בפרשת נח מוכח שלהורים אין רוח הקודש,
אבל את"ל שיש רוח הקודש- גם אם האדם קורא לעצמו בשם יש לו אותו רוח הקודש.
מכאן המקור:
שער הגלגולים - הקדמה כג:
כאשר נולד האדם, וקוראים לו אביו ואמו שם אחד העולה בדעתם, אינו באקראי ובהזדמן, כי אם הקב"ה משים בפיו השם ההוא המוכרח אל הנשמה ההיא, כמש"ה אשר שם שמות בארץ, כפי מקום האבר שבאדם העליון, אשר ממנו חוצב, והשם הזה נרשם למעלה בכסא הכבוד כנודע, ולכן ארז"ל שמא גרים. גם זהו טעם אל ר' יהושע ' קרחה ור"מ דהוו בדקי בשמא.

מכאן המקור:
שער הגלגולים - הקדמה כג:
כאשר נולד האדם, וקוראים לו אביו ואמו שם אחד העולה בדעתם, אינו באקראי ובהזדמן, כי אם הקב"ה משים בפיו השם ההוא המוכרח אל הנשמה ההיא, כמש"ה אשר שם שמות בארץ, כפי מקום האבר שבאדם העליון, אשר ממנו חוצב, והשם הזה נרשם למעלה בכסא הכבוד כנודע, ולכן ארז"ל שמא גרים. גם זהו טעם אל ר' יהושע ' קרחה ור"מ דהוו בדקי בשמא.
וזה אינו רוח הקודש כמובן.

אלא מאי?
הרי ברור שאין אדם נוקף אצבע וכו', וברור שהכל ביד ה',
אז מה ההדגש אינו באקראי ובהזדמן, כי אם הקב"ה משים בפיו השם ההוא המוכרח אל הנשמה ההיא?
הכוונה, שאין השם כמו מספר זהות או מספר טלפון, אלא יש לו קשר אמיתי ומהותי עם אותה הנשמה.

זה ברור,
אבל איך ההורים יודעים שהשם שהם נותנים, יש בו קשר אמיתי ומהותי לבנם?
הם לא יודעים, וזה בהשגחה פרטית. וזה כל מה שכתוב בשער הגלגולים.
אבל עבר היה נביא, כמ"ש רש"י, ולכן קרא לבנו על שם שבסוף ימיו נפלגה הארץ.

לא מחליפים שם סתם, שמות הן לא גרביים.
אולי שם משתמש בפורום ניתן להחליף, שם אמיתי הוא שם אמיתי.
גם הגרח״ק לא היה מחליף שמות בנקל, גם כשלא היה מרוצה משם מסויים של אדם לא מיהר להחליפו.

לא מחליפים שם סתם, שמות הן לא גרביים.
אולי שם משתמש בפורום ניתן להחליף, שם אמיתי הוא שם אמיתי.
גם הגרח״ק לא היה מחליף שמות בנקל, גם כשלא היה מרוצה משם מסויים של אדם לא מיהר להחליפו.
מיהר מאד.
לדודתי החליף שם ב-10 שניות, ועוד רבות כאלה.

חזור
חלק עליון