ומיניה וביה אתה מביא ראיה?הראגצובר התבטא פעם ג' ידעו ללמוד
הרמב"ם
הבעל התניא
והוא עצמו
הראגצובר התבטא פעם ג' ידעו ללמוד
הרמב"ם
הבעל התניא
והוא עצמו
הוא כנראה לא התבטל לאף אחד שהיה בטווח של שלש מאות שנה לפניו לכה''פ.הרוגצ'ובר הי' חסיד גמור, במובן הרעיוני, דהיינו השתייכות לתנועת החסידות.
אבל לא במובן של להתבטל לאדמו"רים, שזה אפילו לגר"ז לא התבטל.
אך מה אני יכול לכתוב למתנגד כמוך, כי גם אתה היית חסיד כמונו הייתי מגלה בזה לך רזין מדורשי רשומות ודורשי חמורות, אך למתנגד כמוך די בזה ובפרט שאתה מטיף ומגיד ר''ל לכן אני מקצר ובא.
מה נקרא ביטול?אבל לא במובן של להתבטל לאדמו"רים, שזה אפילו לגר"ז לא התבטל.
נראה לי שגם לא מובא שהוא הסתופף בצלו של הבע"ת, אולי דיבר בשבחו.מה נקרא ביטול?
לכאו' מה שלא התבטל לאף אחד היינו בלימוד
אבל מי אומר שלא סבר שהיה לבעה"ת וכדו' נשמה גבוהה/כללית וכו'
הוא לא חי באותו הזמןנראה לי שגם לא מובא שהוא הסתופף בצלו של הבע"ת, אולי דיבר בשבחו.
ידועה תשובתו על ענין אמירת הלל בבית הכנסת בליל פסח (צפנת פענח ח"ב סי' ח): אך מה אני יכול לכתוב למתנגד כמוך, כי גם אתה היית חסיד כמונו הייתי מגלה בזה לך רזין מדורשי רשומות ודורשי חמורות, אך למתנגד כמוך די בזה ובפרט שאתה מטיף ומגיד ר''ל לכן אני מקצר ובא.
מי הוא זה באמת המגיד הרב חיים זאב ז''ל שאליו מופנית התשובה?ובסוף התשובה שם מבקש ממנו שיתפלל עליו...
אם הכוונה ל'מכתבי תורה' הוא היה גר בווארשאישנו ספר שלם של שו"ת בין הרוגוטשובער לרב כמדומני שהתגורר בארה"ב ומעודי התפלאתי מפורסם כיצד בגאונותו ביטל כמעט כל מי ששוחח עמו בלימוד, וכאן רואים ספר שלם של התכתבות ארוכה ביניהם, אף שרב זה כמדומני לא היה מגדולי הרבנים בארה"ב ולא היה מפורסם כעילוי, חשבתי אולי כי כשדיברו עם הרוגוטשובער פא"פ לא היה שייך לעמוד בקצב גאונותו ולכן לעיתים זה ששוחח עמו 'איבד את הקשר' מעוצמת הגאונות המבהילה ויתכן שכשזה היה מו"מ בכתב היה יותר קל לנהל עמו את הדברים כנלע"ד.
הגאון רבי מרדכי קאלינא מווישאגראד. אמנם פחות התפרסם מגדולים אחרים, אבל מדובר בגברא רבה.ישנו ספר שלם של שו"ת בין הרוגוטשובער לרב כמדומני שהתגורר בארה"ב ומעודי התפלאתי מפורסם כיצד בגאונותו ביטל כמעט כל מי ששוחח עמו בלימוד, וכאן רואים ספר שלם של התכתבות ארוכה ביניהם, אף שרב זה כמדומני לא היה מגדולי הרבנים בארה"ב ולא היה מפורסם כעילוי, חשבתי אולי כי כשדיברו עם הרוגוטשובער פא"פ לא היה שייך לעמוד בקצב גאונותו ולכן לעיתים זה ששוחח עמו 'איבד את הקשר' מעוצמת הגאונות המבהילה ויתכן שכשזה היה מו"מ בכתב היה יותר קל לנהל עמו את הדברים כנלע"ד.