ותהא מטתי שלמה לפניך | עזרה הדדית | פורום אוצר התורה ותהא מטתי שלמה לפניך | עזרה הדדית | פורום אוצר התורה

מה חובתו בעולמו

משתמש רשום
gemgem
פרסם מאמר
תודות
189
נקודות
70
הנה בעוונותי הרבים נתקיים בי מאמרם ז''ל: ''מיטה קשה מכולם'', ומזה כשבוע אני ישן על קרש המיטה לבד ויש בזה כמה ביטול תורה ותפילה לאין שיעור ה''י.

ומכיון שהדלות מצויה אצלי ואין ידי משגת לקנות חלב לד' כוסות, לפיכך בקשתי שטוחה לפני אחב''י לאמץ את לבבם ולייגע את שכלם אם יש פה בעיה''ק ירושלים תובב''א איזה מזרן אשר אין לאיש חפץ בו ואלך לקחתו, ובזה ישיבו לי את ההנאה היחידה שעוד אפשר לי ליהנות ממנה בעוה''ז בלי לשלם.

בברכת שתהא מיטתי כפרה על כל עונותי אכי''ר.

ומזה כשבוע אני ישן על קרש המיטה לבד
ומכיון שהדלות מצויה אצלי ואין ידי משגת לקנות חלב
מיטה לא קמיבעיא לי.
האם הסתדרת? איך אפשר לעזור?

הנה בעוונותי הרבים נתקיים בי מאמרם ז''ל: ''מיטה קשה מכולם'', ומזה כשבוע אני ישן על קרש המיטה לבד ויש בזה כמה ביטול תורה ותפילה לאין שיעור ה''י.

ומכיון שהדלות מצויה אצלי ואין ידי משגת לקנות חלב לד' כוסות, לפיכך בקשתי שטוחה לפני אחב''י לאמץ את לבבם ולייגע את שכלם אם יש פה בעיה''ק ירושלים תובב''א איזה מזרן אשר אין לאיש חפץ בו ואלך לקחתו, ובזה ישיבו לי את ההנאה היחידה שעוד אפשר לי ליהנות ממנה בעוה''ז בלי לשלם.

אולי אפשר לעזור יש בבני ברק

יהודי מירושלים שיכול לעזור איש חסד גדול (לא דברתי איתו אבל בטוח שהוא יעזור ) מעניין אותך המספר

הוי אומר, שחסרונו הוא הדבר המונח על קרש המיטה, הקרוי בלשון העם 'מזרן'.
וכפי שכתב בעצמו:
לפיכך בקשתי שטוחה לפני אחב''י לאמץ את לבבם ולייגע את שכלם אם יש פה בעיה''ק ירושלים תובב''א איזה מזרן אשר אין לאיש חפץ בו ואלך לקחתו,

החורף ההוא היה קשה במיוחד. שלגים כבדים חסמו את הדרכים, והורידו איתם לטמיון את פרנסתו של חיים, חוטב העצים העני.
חודשים ארוכים ישב בביתו באפס מעשה, מביט מבעד לחלון בסערות ומתפלל שהקב"ה ירחם עליו ועל משפחתו.
אבל ככל שהתקרב חג הפסח גברה הדאגה. בבית לא היה כסף, לא למצות ולא ליין.

בערב פסח ניגש חיים אל רב העיירה למכור את חמצו. לאחר שסיים, שאל בביישנות:
"רבי, האם אפשר לצאת ידי חובת ארבע כוסות בחלב במקום יין?"

הרב הביט בו והבין מיד. אם הוא שואל על חלב, כנראה שאין בביתו לא יין ואף לא בשר. בלי לחשוב פעמיים נתן לו "הלוואה" לקניית צורכי החג.
אותו ליל הסדר חיים היה מסודר יותר מכל שנה, והכול בזכות שאלה אחת קטנה שחשפה מצוקה עמוקה.

לגופו של עניין.
יהודי אחד שרוצה לעזור לפחות בנוגע למטה ביקש ממני לשאול אם זה עדיין רלוונטי, ואם אכן כן אולי בלנ"ד יזמין לך ע"ח מיטה דרך AMAZON ככל ותמסור את הכתובת למנהלים.

החורף ההוא היה קשה במיוחד. שלגים כבדים חסמו את הדרכים, והורידו איתם לטמיון את פרנסתו של חיים, חוטב העצים העני.
חודשים ארוכים ישב בביתו באפס מעשה, מביט מבעד לחלון בסערות ומתפלל שהקב"ה ירחם עליו ועל משפחתו.
אבל ככל שהתקרב חג הפסח גברה הדאגה. בבית לא היה כסף, לא למצות ולא ליין.

בערב פסח ניגש חיים, חוטב עצים עני, אל רב העיירה למכור את חמצו. לאחר שסיים, שאל בביישנות:
"רבי, האם אפשר לצאת ידי חובת ארבע כוסות בחלב במקום יין?"

הרב הביט בו והבין מיד. אם הוא שואל על חלב, כנראה שאין בביתו לא יין ואף לא בשר. בלי לחשוב פעמיים נתן לו "הלוואה" לקניית צורכי החג.
אותו ליל הסדר חיים היה מסודר יותר מכל שנה, והכול בזכות שאלה אחת קטנה שחשפה מצוקה עמוקה.

ומכיון שהדלות מצויה אצלי ואין ידי משגת לקנות חלב לד' כוסות

חברים מקוונים לאחרונה

הודעות מומלצות

עוד נמצא כתוב [בספר] מעשיות כת"י...​

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון
למעלה