ישי"ק ש"ג אחרי מבחנים. מה הלאה? | חינוך הבנים ישי"ק ש"ג אחרי מבחנים. מה הלאה? | חינוך הבנים

נראה לפשוט

משתמש רגיל
gemgemgem
תודות
352
נקודות
56
כל מי שדרך פעם על מפתן הישי"ק יודע, כי "אחרי המבחנים" זהו מושג בישיבה, מושג שבו ש"ג עושים ככל העולה על רוחם רח"ל ואכ"מ, כמובן ברוב הישי"ק.
השאלה היא כיצד הבחורים בני העליה שבתוכם שמבנים שזה לא זה יתנהגו? ללמוד בתוך הישיבה לא רלוונטי וז"פ, האם לצאת מהישיבה, אולי כן לפספס פה ושם תפילות ושמירת סדרים וכדו'? מה ההנהגה הראוי'?.
כמו"כ כיצד יתנהגו אנשי הצוות למשוך הבחורים במצב זה לתורה?
עצה טובה קמ"ל! נשמח לעזרת הציבור.

כל מי שדרך פעם על מפתן הישי"ק יודע, כי "אחרי המבחנים" זהו מושג בישיבה, מושג שבו ש"ג עושים ככל העולה על רוחם רח"ל ואכ"מ, כמובן ברוב הישי"ק.
השאלה היא כיצד הבחורים בני העליה שבתוכם שמבנים שזה לא זה יתנהגו? ללמוד בתוך הישיבה לא רלוונטי וז"פ, האם לצאת מהישיבה, אולי כן לפספס פה ושם תפילות ושמירת סדרים וכדו'? מה ההנהגה הראוי'?.
בנוגע לבחורים, הכל תלוי במצב בשטח.
אם בישיבה לומדם רק שלושה בחורים שאינם ממין העניין..., מן הראוי להתאגד ללימוד קבוצתי בבית כנסת באזור,
אם בישיבה יש קבוצה כזו, יש לאגד אותה ולחזק אותה, לשמור סדרים ותפילות וכו'.

בנוגע לצוות הישיבה, אין הרבה מה לעשות,
מלבד להחדיר לאורך כל שנות הישי"ק את העניין של משמעת עצמית ואחריות אישית לרוחניות של הבחור על עצמו.

אני הייתי בישי'ק לפני הרבה שנים ושם לא רצו שזה יקרה אז התחילו ללמוד נושאים מאוד מענינים ומסירת חבורות ע''י הבחורים והיה שטייגען יותר מאלול

יש גם דעה שאומרת שאחרי שלש שנים של שטיגן, וחודשים ארוכים של לחץ ועמל. מותר קצת לבחורים להשתחרר לפני העליה לישי"ג.

באופן כללי - לא ידוע לי על בחורים שבאו לחילול שבת או לעבירות חמורות ואפילו לא עבירות קלות לאחר המבחנים. [כך שמגדר 'רחמנא ליצלן' זה יצא].

ולעצם הענין, היכן שאני למדתי עשו כמין ישיבת ביה"ז, באופן שקיבלו כסף על כל יום שהיו מגיעים. אולי זה נשמע קצת ילדותי ומגוחך, אך בתכל'ס זה די עזר. [הכרתי ישיבה אחרת שאחרי המבחנים פעם בשבוע בלי הודעה מוקדמת היו מוציאים אותם לטיול קצר, כך שכל יום הבחורים היו מגיעים].

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון