אלול - י"ח אלול - יום פטירת רבי חיים זאב פינקל | יומא דהילולא אלול - י"ח אלול - יום פטירת רבי חיים זאב פינקל | יומא דהילולא

גרינפלד

משתמש מוביל
gemgemgemgemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
פרסם 15 מאמרים!
פרסם 30 מאמרים!
תודות
6,530
נקודות
497
הרב חיים זאב פינקל (כונה: חָזָ"פּ, ראשי התיבות של שמו; כ"ד באדר ה'תרס"ד - י"ח באלול ה'תשכ"ה) היה תלמיד חכם יהודי ליטאי שחי ופעל בישראל, ראש ישיבת היכל התלמוד ומנהל רוחני בישיבת מיר בירושלים.

הגאון הצדיק רבי חיים זאב פינקל זצ"ל, ראש ישיבת 'היכל התלמוד' בתל-אביב ונכדו של הסבא, אמר פעם, כי רק בליטא נהג הסבא עם תלמידיו בתקיפות וקפדנות, אולם כאן בארץ ישראל שינה לגמרי את גישתו החינוכית, והחל לנהוג עם תלמידיו ברוך ובנועם, כאב רחימאי.​

סיפר רבי חיים זאב פינקל זצ"ל כי ה'סבא מסלבודקה', דיבר בישיבתו עם שלוש מאות בחורים – בשלוש מאות שפות. עם כל תלמיד דיבר בשפתו.​

המחנך רבי משה טורק זצ"ל, היה מתלמידי הרב חז"פ בישיבתו בת"א. וכך סיפר:
הרב חז"פ בקשו שילמד עם בנו הנער אריה (לימים ר"י מיר ברכפלד), אחרי סדר ג'.
ערב אחד כשחזרו החברותא לבית משפחת פינקל, העיר רח"ז לבנו בלשון קפדנית על השעה המאוחרת. הבחור משה תמה מאוד, הרי הרח"ז עצמו ביקש ממנו שילמד איתו אז, אבל לא שאל דבר, עד שפגשו למחרת בישיבה בפרטיות וביקש לברר מה לא היה ראוי במה שעשו.
חייך רח"ז וענה תשובה מפתיעה. ראה, בני הוא בגיל שבו כל אחד מרגיש כבר אדון לעצמו ומבין יותר מהוריו ורבותיו. אני מתעל את הכח הזה לכך שיחשוב שאני סבור שהוא אינו יכול להתמיד בלימודו ולאחר לישון, והוא בדווקא יוכיח לי שהוא כן מסוגל...

חברים מקוונים לאחרונה

הודעות מומלצות

כיצד יתכן שני אנשים שאכלו מצה בפני רבם (ושניהם...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון