כשרות קוקה קולה בחו"ל | כשרות | פורום אוצר התורה כשרות קוקה קולה בחו"ל | כשרות | פורום אוצר התורה

הצעיר שבחבורה

בית המדרש/הלכה ומנהג
gemgemgemgemgem
חבר צוות
מנהל תוכן
מנהל פורום
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
תודות
6,539
נקודות
327
לאור פניות רבות מהציבור

שהוכשלו בטעות בקניית משקה 'קוקה קולה'

המיוצר בכל מיני מקומות ללא כשרות על הייצור

הננו מפרסמים שוב את המודעה שפורסמה בעבר

מכאן תצא הקריאה לבעלי החנוית:

חדלו מהטעיית הציבור!

unnamed(2).jpg

לאור פניות רבות מהציבור

שהוכשלו בטעות בקניית משקה 'קוקה קולה'

המיוצר בכל מיני מקומות ללא כשרות על הייצור

הננו מפרסמים שוב את המודעה שפורסמה בעבר

מכאן תצא הקריאה לבעלי החנוית:

חדלו מהטעיית הציבור!

unnamed(2).jpg
שמעתי מאדם הבקיא מאוד בפרקטיקה של כשרות, שהלך ובדק עד המקורות, וזה מה שהעלה: היחיד ש'נמצא בשטח' הוא הרב מ.ה. מכשרות הרב לנדא, והמציאות היא שאת תמצית הקולה הכשרה מייצרת קוקה קולה במפעל מיוחד בארה"ב, בהליך יצור הנמשך ששה שבועות, והתוצרת בו יקרה יותר לחברת קוקה קולה. בתמצית זו משתמשים הכשרי o.u. והרב לנדא.
[אגב, הידיעה על כך שהרב לנדא מכיר את סוד התמצית של קוקה קולה, נשמעת לי בדותא, כיון שלצורך כשרות יש צורך לדעת ולפקח רק על הרכיבים, אבל לא על היחס ביניהם ודרכי יצירת התערובת. אז נכון שהוא יודע מה מכילה התערובת (וזה באמת הרבה יותר מהידוע לשאר העולם), אבל אופן ההכנה מן הסתם נסתר גם מפניו.]
עוד שמעתי מפיו, שבשונה מקוקה קולה, משקה ספרייט דווקא היה כשר בכל העולם, אלא שבשנים האחרונות עברו להשתמש ביצור בסוכר ענבים, וממילא הוא באיסור.

[אגב, הידיעה על כך שהרב לנדא מכיר את סוד התמצית של קוקה קולה, נשמעת לי בדותא, כיון שלצורך כשרות יש צורך לדעת ולפקח רק על הרכיבים, אבל לא על היחס ביניהם ודרכי יצירת התערובת. אז נכון שהוא יודע מה מכילה התערובת (וזה באמת הרבה יותר מהידוע לשאר העולם), אבל אופן ההכנה מן הסתם נסתר גם מפניו.]
מנין לך שהוא מכיר את סוד התמצית?
אני הבנתי תמיד שהוא מכיר רק את המרכיבים.

הודעות מומלצות

מספר בעל המעשה: "אני גר בבני ברק, בקצה אחד של...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון