חשוון - כ"ט בחשוון - רבי דב צבי קרלנשטיין ב"ר ירוחם פישל קרלנשטיין ראש ישיבת גרודנא באשדוד. | יומא דהילולא חשוון - כ"ט בחשוון - רבי דב צבי קרלנשטיין ב"ר ירוחם פישל קרלנשטיין ראש ישיבת גרודנא באשדוד. | יומא דהילולא
בשישי שבת מסתגר בחדרו שבפנימיה ומתעמק בסוגיא בימי בחרותו בישיבת פוניבז' - הנהגתו הייתה, שבימי שישי ושבת קודש היה מסתגר בחדרו שבפנימיה, והיה מברר ומתעמק בהעמדת הסוגיא הנלמדת בהבנה ובעמקות. (בעקבי צדק).

• כיצד צריכה להיראות סעודת שבת אצל אברך רבינו זצוק"ל תיאר, שסעודת שבת אצל אברך צריכה להיראות באופן הזה - באמצע הסעודה הילד רואה את אביו ניגש אל ארון הספרים, מוציא ספר, מעיין בו, ומחזירו חזרה אל הארון, כך הילד רואה את אביו שקוע בלימוד בכל זמן ובכל מצב... (בעקבי צדק).

• לומד ברציפות מאחר הסעודה עד מנחה רבינו ראש הישיבה זצוק"ל היה נאה דורש ונאה מקיים, והוא עצמו כמעט עד גיל זיקנה ושיבה - מיד לאחר סעודת שבת בבוקר היה לומד ברציפות עד שעת מנחה בישיבה! (רשימות נאמן ביתו הרה"ג שלמה לף שליט"א).

• עשר דקות סעודה - ואח"כ כבר מגיע חברותא ללמוד שח לי רבינו ראש הישיבה זצוק"ל: 'בעודי צעיר - ל אחר החתונה, היו תקופות שהייתי גומר את סעודת השבת לאחר כעשר דקות - ואז כבר היה מגיע החברותא ללמוד!! זאת משום, שלא הייתי שר זמירות שבת בעת הסעודה, כי כך הורגלתי בישיבה...'. הנהגה זו שונתה בעקבות מעשה שהיה, שביתו הייתה חולה מסוכנת ממש, ובשבת הראשונה לחוליה שהה עימה בבית חולים, ובדיוק בשבת קודש המצב החמיר, ואילו כבר ביום ראשון המצב נהיה יותר טוב, ואז עוד פעם בשבת הבאה המצב שוב החמיר... ואמר רבינו ראש הישיבה: 'עשיתי לעצמי חשבון נפש - מדוע נגזר עלי שתי שבתות (שבת אחת הייתי לבד ובשניה עם הרבנית ע"ה) עם האווירה הנוראה של בית החולים והייסורים האלו ועוגמת נפש וכו'? חשבתי, שזה בגלל שאני לא מספיק מכבד את השבת', ומאז החל לשיר בביתו זמירות בשבת. (רשימות נאמן ביתו הרה"ג שלמה לף שליט"א).

• התווכחו נורא... - עד שמונה עשרה שח מרן זצוק"ל: 'הייתה תקופה שבליל שבת - בין קבלת שבת למעריב - רבי שמואל היה מדבר עם החזון איש בלימוד, אני הייתי עולה לגג להקשיב להם, ולפעמים היה שם ויכוחים נוראים... ופעם אחת ר' שמואל אמר משהו בלימוד, והחזון איש השיב לו שכך כתב בספר שלו, ור' שמואל אמר לא ראיתי, ואמר עוד משהו בלימוד - והתווכחו עלזה נורא, כך שנכנסו למעריב בוויכוח עד שמונה עשרה, ולאחר שמונה עשרה ר' שמואל ניגש שוב אל החזון איש, אבל לחזון איש כבר לא היה לו כח, ועשה לו עם הראש כן, כן...'. (רשימות נאמן ביתו הרה"ג שלמה לף שליט"א).

• חמישים ושמונה שנה קשה! ובשבת נהיה ברור כתב באבן עזרא (שמות כ): "כי השם קידש זה היום וזימנו לקבל הנפשות תוספת חכמה יותר מכל הימים... והנה השבתניתנה להבין מעשה השם ולהגות בתורתו". ואמר לי רבינו ראש הישיבה: 'היה לי משהו קשה כבר חמישים ושמונה שנה! ובשבת פתאום נהיה ברור, אז קראתי לנכדי שהיה בבית ואמרתי לו בא נעשה כעת קידוש - לחיים...'. (רשימות נאמן ביתו הרה"ג שלמה לף שליט"א).

• חיזוק בשבת - ללמוד, ללמוד, וללמוד... בנסיעה אחת שהייתה בשבוע של פרשת אמור, שאל מרן זצוק"ל: 'אתה יודע איזה שבת גדולה וקדושה עומדת להגיע אלינו'? והסביר את שאילתו, שהנה כתוב בשל"ה הק' - שבכל שבת ושבת הדברים שכתובים באותה פרשת השבוע מאירים בדרגה מסויימת באותו השבוע, ואם כך, בפרשת אמור שכתוב בה את כל המועדות - שבת, פסח, ספירת העומר, שבועות, ראש השנה, יום הכיפורים וסוכות, אם כן, מתעוררים השפעות עצומות של כל המועדים הק' הללו בשבת זו, ואם כן הרי ברור שזו שבת מיוחדת, ואפשר לזכות בה להרבה אור. (והוסיף , שהדברים מבוארים בספרו של בנו הגאון רבי חנוך זצ"ל) . ולשנה אחרת שהזכיר שוב את הדברים הללו, אמר, שבשבת זו אפשר לתפוס ולהשיג הרבה מאוד, וכדאי מאוד להתחזק, ושאלו נאמנו המסור הרה"ג אברהם שפיגל שליט"א, במה אם כן כדאי להתחזק? ומיד אמר מרן זצוק"ל, שכדאי להתחזק במיוחד בשלשה דברים, א. שהתפילות בשבת זו יהיו חזקות, ב. ללמוד שנים מקרא ואחד תרגום חזק, ג. להרבות בתורה בשבת זו - ללמוד, ללמוד, וללמוד... (רשימות נאמן ביתו הרה"ג שלמה לף שליט"א)

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון
למעלה