דיני ממונות - לגנוב מהמדינה | הלכה ומנהג | פורום אוצר התורה דיני ממונות - לגנוב מהמדינה | הלכה ומנהג | פורום אוצר התורה
  • פורום אוצר התורה מאחל לכל לומדי התורה: הצלחה מרובה בעבודת אלול, שיזכו לגדול בתורה, ביראה וביראת הרוממות, ולהתחיל את הזמן החדש בחשק ובשמחה - גילו ברעדה!

אפיקי מים

משתמש חדש
gem
תודות
26
נקודות
5
מרגלא בפומייהו של יהודים רבים החרדים לדבר ה' שמותר לגנוב מהמדינה,
ואני תמה על מה ולמה, הלא אנו נהנים מהמדינה, (לכה"פ מכבישים וכדו')

ואפילו אם כל מה שעושים לא עושים אלא בשביל עצמם אין קשר בין כוונותיהם לאם מותר לגנוב מהם,
וגם אם בחשבון מדוקדק נמצא שאי מי הפסיד וקבל מהמדינה פחות ממה ששילם, ואפי' אם נעשה לו איזה עוול, עכ"פ אסור ע"י זה לגנוב אלא בחשבון מדוקדק,
וייתכן שגם זה אסור כל כמה שקיבל עליו משלם המיסים את מרות הקופה הציבורית וניהולה.

ואם הקופה לא מתנהלת בצדק מצד שרודפים לומדי תורה וכיו"ב נאלץ לפרוש ממנה או להשלים עם ההפסד,
אך לכאו' א"א גם לשתף פעולה עם המדינה ולקבל את ניהול הקופה הציבורית עלינו וגם לגנוב ממנה בלי חשבון.

מרגלא בפומייהו של יהודים רבים החרדים לדבר ה' שמותר לגנוב מהמדינה,
ואני תמה על מה ולמה, הלא אנו נהנים מהמדינה, (לכה"פ מכבישים וכדו')

ואפילו אם כל מה שעושים לא עושים אלא בשביל עצמם אין קשר בין כוונותיהם לאם מותר לגנוב מהם,
וגם אם בחשבון מדוקדק נמצא שאי מי הפסיד וקבל מהמדינה פחות ממה ששילם, ואפי' אם נעשה לו איזה עוול, עכ"פ אסור ע"י זה לגנוב אלא בחשבון מדוקדק,
וייתכן שגם זה אסור כל כמה שקיבל עליו משלם המיסים את מרות הקופה הציבורית וניהולה.

ואם הקופה לא מתנהלת בצדק מצד שרודפים לומדי תורה וכיו"ב נאלץ לפרוש ממנה או להשלים עם ההפסד,
אך לכאו' א"א גם לשתף פעולה עם המדינה ולקבל את ניהול הקופה הציבורית עלינו וגם לגנוב ממנה בלי חשבון.

עיינתי שם לפני פתיחת האשכול,
לא מצאתי שם דיון למה מותר לגנוב, אלא רק האם פוסקים למעשה שמותר לגנוב ומה נחשבת קופת המדינה,
כאן באתי לדון למה שיהיה מותר לגנוב מיהודי סתם כך, דהיינו למה לומר שקופת המדינה נחשבת הפקר, או שאפשר לשלם מיסים בלי התחשבות בשיקולי הגזברים (דעות שהובאו שם מה נחשבת קופת המדינה)

אם יש שם דיון קונקרטי על הנושא הזה אשמח לקבל הפניה מדוייקת יותר.

הודעות מומלצות

אני עוסק כעת בסוגית אונס ומפתה.
מאן דהו יודע...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון