• מפת הישיבות - עולם התורה! כל המידע על הישיבות במקום אחד: ראשי ישיבות, רמי"ם, סגנון לימוד ובחורים, תוכניות לימוד, היסטוריה ועוד! מצא או פרסם את הישיבה המתאימה לך!

דוד בן ישי

משתמש ותיק
gemgemgemgem
תודות
4,275
נקודות
240
ארגון דרשו מקיים בהיכלי הישיבות מבחנים על מסכת הנלמדת בישיבה
עשרים דף לחודש וחלקם על דפים מהסדרים ובזמנינו לא מספיקים זאת בסדרים
ויש ישיבות אשר הצוות מעודד זאת
ויש ישיבות אשר הצוות מתנגד או שמאשר רק מגיל הקיבוץ
ונשמח לשמוע דעת חברי הפורום בענין זה.

לדעתי דבר זה רעיונית הוא לא אמור להיות טוב לבחור ישיבה כי מה שיוצא מיזה זה שהוא מוגבל ללמוד יום שלם את המסכת הנלמדת בישיבתו ולא ללמוד הרבה נושאים חשובים לא פחות (כגון פ' שבוע, נ"ך, תפילה, או סתם סוגיות הלכתיות באו"ח)
אבל חושבני שבדורינו שווה הכל העיקר שבחור יישב וילמד ובלי המחייב הזה אינני יודע כמה בחור יישב וילמד, אבל אין הכי נמי אם היה אפשר לעשות מחייבים על דברים אחרים היה טוב

לדעתי דבר זה רעיונית הוא לא אמור להיות טוב לבחור ישיבה כי מה שיוצא מיזה זה שהוא מוגבל ללמוד יום שלם את המסכת הנלמדת בישיבתו ולא ללמוד הרבה נושאים חשובים לא פחות (כגון פ' שבוע, נ"ך, תפילה, או סתם סוגיות הלכתיות באו"ח)
אבל חושבני שבדורינו שווה הכל העיקר שבחור יישב וילמד ובלי המחייב הזה אינני יודע כמה בחור יישב וילמד, אבל אין הכי נמי אם היה אפשר לעשות מחייבים על דברים אחרים היה טוב
כידוע מרבותינו עיקר החיוב של בחור ישיבה זה לסיים מסכת הנלמדת בישיבה.

ארגון דרשו מקיים בהיכלי הישיבות מבחנים על מסכת הנלמדת בישיבה
עשרים דף לחודש וחלקם על דפים מהסדרים ובזמנינו לא מספיקים זאת בסדרים
ויש ישיבות אשר הצוות מעודד זאת
ויש ישיבות אשר הצוות מתנגד או שמאשר רק מגיל הקיבוץ
אגב ישנה בעיה קשה בכל המערכת של דרשו חוץ ממה שבחור כבול אליה, הוא גם לומד דף כאן 3 דפים בסוגיא אחרת [, בשונה מבחור שרוצה ללמוד את כל המסכת שבונה לעצמו את סדר הלימוד שלו.

אגב ישנה בעיה קשה בכל המערכת של דרשו חוץ ממה שבחור כבול אליה, הוא גם לומד דף כאן 3 דפים בסוגיא אחרת [, בשונה מבחור שרוצה ללמוד את כל המסכת שבונה לעצמו את סדר הלימוד שלו.
ומה הבעיה שדרשו בונים לו את סדרי הלימוד ???

ומה הבעיה שדרשו בונים לו את סדרי הלימוד ???
שאין זה נוח ללמוד לפי איך שדרשו בונים 20 דף שני דף לדוג' מארבעה אבות ה' דף מכיצד הרגל וכן על זו הדרך, הרבה יותר נוח ללמוד פרק שלם ולא קרעים קרעים

שאין זה נוח ללמוד לפי איך שדרשו בונים 20 דף שני דף לדוג' מארבעה אבות ה' דף מכיצד הרגל וכן על זו הדרך, הרבה יותר נוח ללמוד פרק שלם ולא קרעים קרעים
בתור אחד שעשה את המבחנים האלו אני יכול לומר שזה מחייב עצום וגדול וגם אם לא לומדים לפי הסדר אבל בסופו של דבר תמיד הם מחושבנים שהבחורים יגמרו את המסכת כולה בסוף הזמן, וזה עושה מחייב עצום לבחורים להשקיע גם מעבר לסדרי הישיבה, ולדעתי זה עדיף שילמדו כך עם הספק ומבחנים מאשר שכל בחור ילמד לעצמו לפי ההספקים שלו, ועוד יתרון שיש בזה- שכל הבחורים שעושים את המבחנים לומדים באותו קצב שזה נותן אווירה טובה של ריתחא דאורייתא ולימוד משותף גם מעבר לסדרי הישיבה

בתור אחד שעשה את המבחנים האלו אני יכול לומר שזה מחייב עצום וגדול וגם אם לא לומדים לפי הסדר אבל בסופו של דבר תמיד הם מחושבנים שהבחורים יגמרו את המסכת כולה בסוף הזמן, וזה עושה מחייב עצום לבחורים להשקיע גם מעבר לסדרי הישיבה, ולדעתי זה עדיף שילמדו כך עם הספק ומבחנים מאשר שכל בחור ילמד לעצמו לפי ההספקים שלו, ועוד יתרון שיש בזה- שכל הבחורים שעושים את המבחנים לומדים באותו קצב שזה נותן אווירה טובה של ריתחא דאורייתא ולימוד משותף גם מעבר לסדרי הישיבה
ועדיין, אין דבר יותר מעצבן מלראות שבסוף הזמן נתקעת :) עם פרק קשה, או שאתה רוצה לכתוב ואין לך זמן עכשיו, אמר לי פעם בחור אני לומד חודש שלם את המסכת, לומדי דרשו לומדים רק שבועים לפני המבחן.

אשיב לך על פי מעשה:
לפני כך וכך שנים שאלתי את הבחור לצידי שאלה על הגמ', על אתר הוא ענה לי שהתוס' שואלים את זה, ומה תירצו התוס'? שאלתי אותו,
"לא יודע זה כבר בעמוד הבא שאינו בהספק של דרשו" הוא ענה לי..........
לי זה כבר הספיק.

לידיעתך החלוקה זה על פי הספק שלומדים בסדרים או בין הסדרים ולכל פרק יש לך חברותא אחת כך שהדבר עולה יפה מאוד.

אשיב לך על פי מעשה:
לפני כך וכך שנים שאלתי את הבחור לצידי שאלה על הגמ', על אתר הוא ענה לי שהתוס' שואלים את זה, ומה תירצו התוס'? שאלתי אותו,
"לא יודע זה כבר בעמוד הבא שאינו בהספק של דרשו" הוא ענה לי..........
לי זה כבר הספיק.
דהיינו,
ודאי אין כוונתך שעדיף שלא ידע את השאלה של תוס', (למרות שמסמא יש 'ישיבשרים יבשים' שכך דעתם).
אלא שטענתך היא שפחות יש זמן ללמוד דברים שלמים וסגורים וזו בעיה שניתן לפתור בקלות.

ודאי אין כוונתך שעדיף שלא ידע את השאלה של תוס', (למרות שמסמא יש 'ישיבשרים יבשים' שכך דעתם).
אלא שטענתך היא שפחות יש זמן ללמוד דברים שלמים וסגורים וזו בעיה שניתן לפתור בקלות.
דעתי הדלה שעדיף שלא ילמד אפילו את הגמרא אם הוא לומד בצורה הזו שהוא צריך לדעת למבחן הקרוב,
אתה סבור אחרת?

יש כמובן להסתייג ולומר שלא אצל כל הבחורים הדבר שוה -
ואולי זה הויכוח של ראשי הישיבות האם אפשר לתת הוראה כללית בנושא,
שהרי ודאי יש בחורים שזה טוב להם ויש שזה רע להם והשאלה היא איך לנסח את האיסור וההיתר.
-אני יודע אישית על בחורים שמו"ר רה"י הגר"א פילץ שליט"א אמר להם שיעשו דרשו, על אף שמפורסם שאינו נח מהארגון בישיבות.

ועדיין, אין דבר יותר מעצבן מלראות שבסוף הזמן נתקעת :) עם פרק קשה
לכאו' דווקא להיפוך דרשו מסדרים את ההספקים במחשבה רבה
או שאתה רוצה לכתוב ואין לך זמן עכשיו,
כל הרגשות אלה זה לפני שהכרענו מה עדיף אבל ברגע שנכריע אז הכל מיושב כמין חומר.

למה לא ???
עדיף לפחות להתחיל להתקדם,
ובעז"ה עם סיום המבחן תערך חבורה רצינית.
לא קשור לחסרון לימוד העיון, אני מדבר על בחור מעיין גדול,
הצורת לימוד הזו בה יש הספק ותו לא מידי היא לצנינים בעיני ובעיני רבים מראשי הישיבות לכאו' [להבדיל...].

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון