• דִּרְשׁוּ ה׳ בְּהִמָּצְאוֹ
    עשרת ימי תשובה
    פורום אוצר התורה

חיים

משתמש חדש
gem
תודות
18
נקודות
5
שמעתי שקיים כזה דבר קבוצות אברכים שמתאספים פעם בשבוע וקובעים נושא קטן משותף לחיזוק, ומדווחים ברוח טובה איך היה החיזוק של שבוע שעבר, ופעם בחודש נפגשים עם רב מתאים שידריכם להמשך הדרך. האם קיים כזה דבר שניתן להצטרף אליו, עדיף בצורה אנונימית? לדעתי זה יכול להביא לחיזוק גדול לקבלות של אלול, שבצירוף לקבוצה כזו עושים חיזוק שבס"ד יחזיק לאורך ימים.

שמעתי שקיים כזה דבר קבוצות אברכים שמתאספים פעם בשבוע וקובעים נושא קטן משותף לחיזוק, ומדווחים ברוח טובה איך היה החיזוק של שבוע שעבר, ופעם בחודש נפגשים עם רב מתאים שידריכם להמשך הדרך. האם קיים כזה דבר שניתן להצטרף אליו, עדיף בצורה אנונימית? לדעתי זה יכול להביא לחיזוק גדול לקבלות של אלול, שבצירוף לקבוצה כזו עושים חיזוק שבס"ד יחזיק לאורך ימים.
זה קשור משהו לישיבת קפלן נראה לי
אכן המשגיח הרב נפתלי קפלן שליט"א הוציא ספר חיזוקים הנקרא 'הדרכות ועצות לעבודת ה'' בו הוא מסביר איך הדרך להחזק במידות במצוות שונות ומועדים וכד', ובהקדמה הוא מועדד לעסוף קבוצות יחד להחזק בעודת השי"ת, יעוי' שם.

זה ספר חובה לדעתי לכל בן עליה.

בהחלט דבר עם תועלת עצומה.
תלמידיו של ר' נפתלי קפלן מנהלים יוזמה להקמת קבוצות אברכים כאלו, יש במיר כמה וכמה קבוצות, ועוד כמה במקומות אחרים.
רק שזה הולך שנפגשים ממש, לעשות את זה אנונימי זה פורמט חדש שעוד לא נוסה כ"כ כנראה...
אם אתם רוצים אוכל לנסות להשיג לכם את המספר של מי שאחראי על זה אני מאמין שהוא ינסה לעזור ככל יכולתו, (זה תלוי מאוד במקום המגורים שלכם, במיר הוא עשה רישום ובנה קבוצות, דאג לרב מלוה ולמיקום).
בגדול צריך קבוצה של 4-6 אברכים בסגנון דומה, רב בעל ניסיון שילווה ומקום, נפגשים אכן פעם בשבוע, והרב מגיע בתדירות נמוכה יותר, מקובל שכל שבוע אברך אחר מוסר כמה מילים בנושא הנידון.

אני מכיר כמה שעושים את היוזמה הזאת, יש לענין הזה כבר ארגון לא זוכר את שמו.
הפורמט שרב יבוא לפורום וכו' הוא לדעתי לא מעשי,
אני אישית הייתי שמח להצטרף וליזום קבוצה כזאת כאן ועכשיו צריך. רק להתיעץ אם @אוצר התורה להשתמש לצורך כך בהודעות פרטיות שתיהיה לנו קבוצה משלנו - זה אפשרי לגמרי מצד כללי הפורום אבל לשימוש תמידי כדאי להתיעץ. וסתם כך לשמוע את דעתו בענין.
אולי חלק מהדיונים ננהל באשכולות יעודיים ואת הקבלות המעשיות שיורדות לפרטים נעשה בפרטי.
בכל אופן מי שרוצה להצטרף נא לכתוב כאן שנדע עם יש היתכנות לזה,
מינימום עשר (אברכים עדיף) ועד חמש עשרה - תמיד יהיה אפשר להתנתק עם זה לא הולך לך, אבל להודיע כדי שבסוף לא ישארו כמה בודדים.

יכול להיות שגם להרב טוביה פולק המשגי של עטרת ישראל הקטנה גם יש קבוצות כאלו?

לא מסתדר לי.
ניחא אם היה רב שקיבלו ממנו תורה וכעת מדריך אותם לעלות במסילה. אבל סתם רב או בעל מוסר שיש לו היכרות קטנה עם האברכים, יכול באמת להנחות?
באמת תוהה על היוזמה הזו.
עד ר' נפתלי קפלן לא היה גדול שעודד את הדרך הזו?

לא מסתדר לי.
ניחא אם היה רב שקיבלו ממנו תורה וכעת מדריך אותם לעלות במסילה. אבל סתם רב או בעל מוסר שיש לו היכרות קטנה עם האברכים, יכול באמת להנחות?
באמת תוהה על היוזמה הזו.
פעם לא היו זקוקים לקבוצות אלו, כי היו עובדים עעל עצמם ומתעלים בכוחות עצמיים, היום השתנו הדורות, והאדם זקוק לקבוצות אלו, ואת זה ר' נפתלי קפלן חידש.
בקבוצות אלו העבודה היא עבודה עצמית בן אדם למקום, אלא שיש עזרה ותמיכה קבוצתית, הרב רק מנחה ומתוה את הקבוצה שידעו איך להתקדם, כעין יועץ, (וכמו שהולכים הרבה פעמים לרבנים להתיעץ, הגם שהרב לא מכיר אותך באופן אישי)

לא מסתדר לי.
באמת תוהה על היוזמה הזו.
מניסיון אישי זה עובד גם ככה.
אבל אין ספק שהאידיאלי ביותר הוא שיהיה רב עם היכרות מוקדמת, אבל באין כזה גם מי שאינו ככה יש בזה בהחלט תועלת רבה גם אם פחותה.

ובענין ההיסטוריה אני מכיר אדם שבבחרותו (לפני כ40 שנה) היתה להם קבוצה כזו עם המשגיח ר' מאיר חדש.

אכן המשגיח הרב נפתלי קפלן שליט"א הוציא ספר חיזוקים הנקרא 'הדרכות ועצות לעבודת ה'' בו הוא מסביר איך הדרך להחזק במידות במצוות שונות ומועדים וכד', ובהקדמה הוא מועדד לעסוף קבוצות יחד להחזק בעודת השי"ת, יעוי' שם.

זה ספר חובה לדעתי לכל בן עליה.
תודה על המידע, הצלחתי להשיג את הספר עם אישור לפרסמו לזיכוי הרבים.

קבצים מצורפים

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון