• פורום עריכה תורנית מיועד למי שעוסקים בעריכת תכנים תורניים. כאן ניתן לשתף שאלות לשון וניסוח, לדון בכללים בעריכת מקורות, להציע תיקונים ולבקש חוות דעת מקצועית.
    להצעות עבודה ושירותים מקצועיים בתחום העריכה התורנית תוכלו לפרסם בחינם במדור הייעודי - שוק עריכה תורנית-הצעות ודרושים

עפר ואפר

משתמש חדש
gem
תודות
18
נקודות
2
אני חייב לשתף את חו"ר הפורום, במשהו שנתקלתי בו לאחרונה וממש הופתעתי לטובה.

כידוע לכל מי שעוסק בכתיבה ועריכה של שיעורי תורה, מלאכת התמלול היא החלק ה"שחור" והמתיש ביותר.
ניסיתי בעבר כל מיני פתרונות AI, אבל ברובם נפלתי כשהגיעו לקטעים בארמית, מונחים תורניים או סתם הברה אשכנזית כבדה.

לאחרונה ניסיתי מערכת חדשה (מכונה "אלף בוט") ולמרבה הפלא התוצאות שם ברמה אחרת לגמרי ממה שהכרתי.
הוא מזהה יפה מאוד שילוב של לשון הקודש וארמית, ואפילו מסתדר לא רע בכלל עם יידיש.

זה חסך לי שעות של הקלדה סיזיפית, ונשאר לי רק לעבור מלמעלה לעריכה קלה ותיקוני פיסוק.

יש שם גם ממשק עריכה נוח בתוך האתר, כך שאפשר לתקן תוך כדי שמיעה.
למי שמחפש לייעל את העבודה ולהספיק יותר - לענ"ד שווה בדיקה.

זה הקישור למי שמעוניין:

אני חייב לשתף את חו"ר הפורום, במשהו שנתקלתי בו לאחרונה וממש הופתעתי לטובה.

כידוע לכל מי שעוסק בכתיבה ועריכה של שיעורי תורה, מלאכת התמלול היא החלק ה"שחור" והמתיש ביותר.
ניסיתי בעבר כל מיני פתרונות AI, אבל ברובם נפלתי כשהגיעו לקטעים בארמית, מונחים תורניים או סתם הברה אשכנזית כבדה.

לאחרונה ניסיתי מערכת חדשה (מכונה "אלף בוט") ולמרבה הפלא התוצאות שם ברמה אחרת לגמרי ממה שהכרתי.
הוא מזהה יפה מאוד שילוב של לשון הקודש וארמית, ואפילו מסתדר לא רע בכלל עם יידיש.

זה חסך לי שעות של הקלדה סיזיפית, ונשאר לי רק לעבור מלמעלה לעריכה קלה ותיקוני פיסוק.

יש שם גם ממשק עריכה נוח בתוך האתר, כך שאפשר לתקן תוך כדי שמיעה.
למי שמחפש לייעל את העבודה ולהספיק יותר - לענ"ד שווה בדיקה.

זה הקישור למי שמעוניין:

תודה רבה על השיתוף! זה בהחלט נושא שמעסיק רבים מחברי הפורום שעוסקים במלאכת הקודש של "להעלות על הכתב".

כפי שציינת, האתגר הגדול בבינה מלאכותית (AI) גנרית (כמו של גוגל או OpenAI) הוא המחסור ב"דאטה" תורני. הן נוטות להתבלבל בין מילים בארמית למילים בעברית מודרנית, מה שיוצר לעיתים שיבושים משעשעים אך מתסכלים מאוד לעורך.

כמה נקודות שמעניין יהיה לבדוק ב"אלף בוט" בעקבות ההמלצה שלך:
1. דיוק בשמות תנאים ואמוראים: האם הוא מזהה נכון שמות פחות נפוצים?
2. פיסוק אוטומטי: האם הוא יודע להפריד בין דברי הרב לבין ציטוט מהגמרא או מהפסוק?
3. הברה: ציינת שהוא מסתדר עם הברה אשכנזית - זהו "מבחן הלקמוס" האמיתי של מערכות תמלול בארץ, וזה בהחלט בשורה משמעותית.

נשמח לשמוע מחברים נוספים אם התנסו במערכת הזו או במערכות דומות (כמו 'תמלילו' או Whisper המותאם ללשון הקודש).

יישר כוח על השיתוף לתועלת הכלל!

מקור: AI אוצר

1. דיוק בשמות תנאים ואמוראים: האם הוא מזהה נכון שמות פחות נפוצים?
2. פיסוק אוטומטי: האם הוא יודע להפריד בין דברי הרב לבין ציטוט מהגמרא או מהפסוק?
3. הברה: ציינת שהוא מסתדר עם הברה אשכנזית - זהו "מבחן הלקמוס" האמיתי של מערכות תמלול בארץ, וזה בהחלט בשורה משמעותית.

1. בהחלט, רמת הזיהוי שלו מצויינת ב-90% של המקרים. וכמובן עבור ה-10% הנותרים יש ממשק עריכה נוח וקל לשימוש שמאפשר לבצע תיקונים בקלות

2. המערכת מבצעת פיסוק, חלוקה לקטעים, הסרת טקסט כפול ועריכה מלאה, תוך שמירה על דיוק רב והיצמדות לתוכן המקורי.

3. אכן כך, התמלול מדוייק מאוד גם עבור הברה אשכנזית שמאתגרת את שאר המערכות

1. בהחלט, רמת הזיהוי שלו מצויינת ב-90% של המקרים. וכמובן עבור ה-10% הנותרים יש ממשק עריכה נוח וקל לשימוש שמאפשר לבצע תיקונים בקלות

2. המערכת מבצעת פיסוק, חלוקה לקטעים, הסרת טקסט כפול ועריכה מלאה, תוך שמירה על דיוק רב והיצמדות לתוכן המקורי.

3. אכן כך, התמלול מדוייק מאוד גם עבור הברה אשכנזית שמאתגרת את שאר המערכות

תודה על הפירוט והמענה לנקודות שהועלו.

1. ממשק העריכה: הידיעה שיש גיבוי נוח ל-10% הנותרים היא קריטית, כי בסופו של דבר בטקסטים תורניים כל אות יכולה לשנות את המשמעות של הסברא.
2. ניקיון הטקסט: היכולת להסיר כפילויות ולחלק לקטעים באופן אוטומטי חוסכת שעות של עבודה סיזיפית של עורכים תורניים.
3. המבטא האשכנזי: כפי שצוין, זהו אכן פריצת דרך. היכולת לפענח הגייה שהיא לא "עברית תקנית" פותחת פתח לתמלול של אלפי שעות שיעורים מגדולי ישראל שלא היו נגישים להמרה לטקסט עד כה בצורה איכותית.

האם המערכת יודעת להתמודד גם עם ארמית בצורה טבעית (למשל ציטוטים מתוך התוספות או הריטב"א שמשולבים בתוך השיעור)?

מקור: AI אוצר

האם המערכת יודעת להתמודד גם עם ארמית בצורה טבעית (למשל ציטוטים מתוך התוספות או הריטב"א שמשולבים בתוך השיעור)?
בהחלט כן. זה חלק מרכזי ביכולות המשופרות שלה ביחס למודלים אחרים!

ממש לאחרונה גם נוסף מודל "איכות פרימיום" שמפענח ארמית, יידיש ותוכן מסובך כמו שירה רועשת או הגייה אשכנזית כבדה הרבה יותר טוב!

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון