י יאיר החושב משתמש ותיק פרסם מאמר פרסם 5 מאמרים הודעות 209 תודות 776 נקודות 216 2 אוגוסט (8) 2026 #1 מה הדין אם שני אנשים גרים בבית אחד ואחד מהם מצא כסף ואינו יודע אם זה שלו או לא ובעצם הוא תופס בשמא מה דין הממון והאם מועיל לתקוף ולתפוס ממנו בחזרה שהרי הוא מוחזק בשמא ושיהיה הלכה למעשה
מה הדין אם שני אנשים גרים בבית אחד ואחד מהם מצא כסף ואינו יודע אם זה שלו או לא ובעצם הוא תופס בשמא מה דין הממון והאם מועיל לתקוף ולתפוס ממנו בחזרה שהרי הוא מוחזק בשמא ושיהיה הלכה למעשה
י יאיר החושב משתמש ותיק פרסם מאמר פרסם 5 מאמרים פותח האשכול הודעות 209 תודות 776 נקודות 216 2 אוגוסט (8) 2026 #3 לא תפיסה בשמא
ב בן אליהו משתמש חדש הודעות 9 תודות 9 נקודות 2 2 אוגוסט (8) 2026 #4 דין הממון הזה הוא יחלוקו. וכל תפיסה בממון זה היא תפיסה לאחר שנולד הספק ולא מועילה לשיטת תוס' ורא"ש. ולרמב"ם מועילה.
דין הממון הזה הוא יחלוקו. וכל תפיסה בממון זה היא תפיסה לאחר שנולד הספק ולא מועילה לשיטת תוס' ורא"ש. ולרמב"ם מועילה.
ב בן אליהו משתמש חדש הודעות 9 תודות 9 נקודות 2 2 אוגוסט (8) 2026 #5 סליחה חוזרני בי. הרי ממאי נפשך גם אם זה לא שלו, הרי מדובר בכסף ויש ייאוש בעלים. ואם כן מה הצד בכלל לומר שאפשר לתפוס ממנו?
סליחה חוזרני בי. הרי ממאי נפשך גם אם זה לא שלו, הרי מדובר בכסף ויש ייאוש בעלים. ואם כן מה הצד בכלל לומר שאפשר לתפוס ממנו?
י יאיר החושב משתמש ותיק פרסם מאמר פרסם 5 מאמרים פותח האשכול הודעות 209 תודות 776 נקודות 216 2 אוגוסט (8) 2026 #6 יאוש שלא מדעת לא הוי יאוש ואני מבקש מקורות כי שאלתי איזה מו"צ והוא טען לי שההוא מוחזק למרות שהוא שמא והמע"ה
יאוש שלא מדעת לא הוי יאוש ואני מבקש מקורות כי שאלתי איזה מו"צ והוא טען לי שההוא מוחזק למרות שהוא שמא והמע"ה
ב בן אליהו משתמש חדש הודעות 9 תודות 9 נקודות 2 2 אוגוסט (8) 2026 #7 בכסף קיי"ל שהווי יאוש מדעת. על מי אמר המו"ץ שהוא מוחזק?