ישעיהו מנחלת דן

משתמש מוביל
gemgemgemgemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
תודות
5,459
נקודות
355
יש לי הצעה בשבילך (אני מאוד מחבב אותך, כידוע)
אולי תעבור על כל ה''פולמוסים'' שכתבת בפורום, ותעבור על התגובות שכתבו נגדך/עמדותיך/חידושיך ושים לב טוב ל'עקיצות' ולתוכחות שנכבתו בדרך אגב או לא בדרך אגב.

זה לא נראה לי הצעה נכונה
מה שמגיבים תוך כדי ויכוח הוא לא הוכחה לשום צד
כשנפתח אשכול מיוחד בעשי''ת ע''מ לקבל תוכחה יש לצפות ליושר ודקדוק
בנתיים אין תגובות
כנראה כולם מסכימים איתי...

זה לא נראה לי הצעה נכונה
מה שמגיבים תוך כדי ויכוח הוא לא הוכחה לשום צד
כשנפתח אשכול מיוחד בעשי''ת ע''מ לקבל תוכחה יש לצפות ליושר ודקדוק
בנתיים אין תגובות
כנראה כולם מסכימים איתי...
נו,
אם אתה מתעקש,
אז בארבע מילים..
"אל תפרוש מן הציבור"

האם בכנות אתה מוכן לשמוע ביקורת,
אז מהיכורת שלי איתך דרך הפורום אומר שיש לי ביקורת על צורת הסקת המסקנות שלך, אז הייתי אומר שאתה לפעמים (לא תמיד, יש להדגיש) לומד בשטחיות (לפעמים אפילו מחרידה) ולא מנסה מספיק להתיישב עם המנהג הרווח (רק כדי להבין אותו, בלי קשר להנהגה למעשה) לפעמים בצורה ילדותית.
זה היה בבחינת 'הוכח תוכיח'

אבל בעיקר בעשי''ת, ולא רק - אלא כל השנה, הייתי מעדיף להתמקד בלשבח את האחרים

ואפשר לשבח אותך מאוד על החתירה לאמת שלך, החידוש, הידע, הרצון לעבוד את הקב''ה כמו שצריך, הביטול המוחלט לתורה ולרצון ה' - גם כזה מקובל, עמל התורה (מן הסתם), חי את התורה, ועוד
זה בבחינת מקצת שבחו.

אם ההודעה לא מצאה חן בעיניך, אתה פשוט יכול לדווח כדי שהיא תימחק בהקדם.

אם ההודעה לא מצאה חן בעיניך, אתה פשוט יכול לדווח כדי שהיא תימחק בהקדם.
הבקורת מצוינת, אם היא נכונה או לא? סביר להניח שיש פעמים שהיא נכונה, ובודאי היא נכונה מבחינת האפקטיביות של הדברים כמשפיעים לאחרים, אבל מצד האמת שבהם כלפי עצמי, ופעמים רבות היא משום שאני נוטה מטבעי כקנאי לאמת להציג את מסקנותי ללא המו''מ שקדם להם מה שנראה כילדותי וכלא דן בנושא ובאמת הוא פשוט השמטת המסלול שנראה בעיני כמיותר ולבא מן הצד נראים דברי כשטחיים וע'

מה שייך?
כשהחבר מבקש זאת במפורש
ושלא יהיה חשש ''קרע את כסותי''
אוסיף ''על מנת לפטור''
הן מדיני אדם והן מדיני שמים
על יסוד המאמר הנודע של הגר"ח שמואלביץ שפגיעה באחר זה כמו נגיעה באש
ולא מועיל על זה חשבונות
יש לחשוש, דחמירא סכנתא מאיסורא.

ועל הדרך נשאל באמת את חבר תלמידי החכמים, האם מצאנו חובת הוכח תוכיח ברבים?
איני מדבר על מי שעובר איסור בפרהסיא והוא מנסה להפרישו מאיסור או אפילו למחות בידו,
אלא לאחר שאחד עבר על איסור, האם מדין הוכח תוכיח מותר/חייב גם ברבים שיולבנו פניו?

אלא לאחר שאחד עבר על איסור, האם מדין הוכח תוכיח מותר/חייב גם ברבים שיולבנו פניו?
ודאי שאסור, וקרא כתיב 'הוכח תוכיח את עמיתך' - ואמרו חז"ל יכול אפילו פניו משתנות ת"ל 'ולא תשא עליו חטא'.
אלא שאם אדם מוכן שיצערו אותו יש ללמוד דבר זה מהא דקיי"ל 'מי שמאנה את עצמו מותר להנות אותו' (סוף הזהב, והובא ברמ"א חו"מ רכח, א), ומבואר שאדם יכול בפעולותיו לוותר ולמחול גם על צער הנפש ואונאת דברים (ולא רק על איבוד ממונו). אבל כמדומני כי מותר לחשוש שהמחילה לא בלב שלם...

ולגופו של אשכול אני מרגיש קושי לעשות זאת בפועל בצורה ממוקדת (ביחוד שיש דרך לעשות זאת בפרטי, אלא שיש כאן גם ענין שלא יאמרו 'מדשתקו שמע מינה דניחא להו'...), ורק ארמוז ואומר כי אני מצטרף לשני ההודעות של הרב @והב בסופה וד"ב.

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון