אינני יכול עוד! | פורום אוצר התורה

אינני יכול עוד!

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.

כותרת האשכול

נדיב לב

משתמש מוביל
פרסם מאמר
תודות
1,469
נקודות
147
זמן רב שתקתי, הכלתי, התגברתי על עצמי, למרות ההשמצות החמורות שכתבו נגדי בפורום ללא תורה.
הצביעות צעקה לשמים, אבל בלמתי את פי, עצרתי לחשוף מה שאני יודע.
הסיבה, כי כך יעצו לי רבותי.
הסיבה, כי הכרתי טובה למקום ללא תורה.
אבל די! יש שלב, שאתה לא יכול לעצור.
כאשר ניקים מכאן מפורום אוצר התורה, הפורום החדש, מאמינים לדברי הבלע,
כאשר ידידיי, מפורום ללא תורה, ומבכירי הכותבים שם, כותבים לי בלשון הזו:
הצטרפתי כאן דווקא בגלל שלא יכולתי להישאר שווה נפש למול האשכול/ות החדש/ים שנפתח/ו נגד מר שכולם נהנו ממנו עצה ותושיה.
[אם כי כנראה שלע"ע לא אכתוב כאן הרבה, בגלל שעדיין אני חושש מהמהלכים שעלולים להינקט שם כנגד הכותבים כאן.]

כאשר, מנהל ראשי, נותן תודה להודעה משמיצה שיורדת לפסים הכי אישיים שיש, באשכול 'מעשה בנשים צדקניות',
שימו לב, לא מדובר בהשמצה נגד פורום אוצר התורה,
מדובר בהשמצה בוטה בי אישית!
בקווים כללים נכתב, שאני נדיב לב, ככל הנראה אסיר בבית האסורים, או משגיח כשרות ...
שאת פורום אוצר התורה אני פתחתי, על כספה של אשתי המסכנה...
אבל עזבו אותי, קראו בעצמכם...
בס"ד

מעשה באשה צדקנית

היה היה בית מדרש גדול ומפואר, שהיה משמש אלפי ריבבן מישראל. מדורים מדורים היה בנוי, חדרים חדרים ולשכות לשכות. מחולק היה בסדר נאה ומתוקן, חדר לעומקי הסוגיות, חדר לבירורי הלכות, חדר לאגדות נאות, חדר לשיר ושבחה. ככל בית המדרש ראוי לשמו, מצויד היה גם במקווה בעומקי בורותיו הרותחים והמבעבעים היו החברים המנויים עליו עוסקים בסערות ההשקפה ובנבכי האקטואלטיקה. פתוח היה לכל, חסידים וליטאים, אנשי ירושלים ואנשי חו''ל, עוסקים היו באיחוד גמור במחלוקות העבשות הקורעות את האומה ומבטאות את הנקודה הפנימית האחידה.

פועל היה בית המדרש במהלך כ''ד שעות של היממה, ולשם כך מינה מקים ומייסד הבית צוות של גבאים אחראים, אשר מהות תפקידם הוא לנתב את הפעילות, לשמור עליה שלא תצא מן השורה. הגבאים מכל גווני החברים היו, מהם חסידים ומהם מתנגדים, מהם דגלאים מהם אגודאים מהם עצאים. [מן האחרונים קשה היה עד מאוד למצוא נציג מכל גוון וסוג, ונתמנה איש האשכולות הכולל הכל בקרבו.] והיו הגבאים חוסמים ומוחקים ומונעים במאור פנים בחן ובחסד.

בימיה הראשונים של ההתייסדות, בא ומצא את המקום יהודי אחד, ראה ונשא חן בעיניו. למן יום לידתו אמרו עליו שכישורי ניהול באמתחתו, וראה לנכון לעמוד לעזר לבעלי המקום לאחראיו וגבאיו גם בהתנדבות לב גמורה, ללא שיתבקש. היה עומד לעזר לאורחים חדשים ומכוונם בדרכם למצוא מקום קבוע לתפילתם וללימודם ולפטפוטם. עם הזמן אף קבע תקנות ויעץ עצות והדריך הדרכות והיה תולה אותם בלוח המודעות. לאט לאט, ככל שחלפו הימים, היה מרגיש עצמו כחלק מן המקום.

כשאנו אומרים חלק מן המקום, אנו מתכוונים כפשוטו ממש. שוהה היה בבית המדרש כ''ד שעות במעת לעת, ורק בשבת לא נראו פניו. באמת היו תמהים ואומרים, מיהי רעייתו הצדקנית המאפשרת לו להתבטל מכל מה שהעולם הזה מעמיס על שוכניו, ומאפשרתו לישב בבית ה' כל ימיו ללא עול ודאגה. יש מרבותינו דורשים לשבח, ואלו שדורשים לגנאי ואומרים שמא אסיר כלא הוא, או משגיח כשרות בפאתי מזרח, אינם מרבותינו. מכאן ואיל צונזר.
ועל ההודעה המזוויעה הזו, שמכוונת לאחד הניקים שהובילו את פורום ללא תורה למקום גבוה,
אותו מנהל א' בחר לתת לייק... (יש תצלום מסך)

כאשר אותו מנהל, נותן למנהלים שלו לפתוח אשכול שמשמיץ אותי אישית,
ואני מדבר על אשכול האחרון שפתח המנהל 'צור חצבתם', כן כן, מדובר באחד המנהלים שם!
ומה אתם חושבים, מי אלה שניסו שוב להשפיע על החברים, לזלזל ולהשמיץ,
הניק חימקו.. כן כן מדובר על עוד אחד המנהלים שם!
הניק מקור ראשון... כן כן מדובר על עוד אחד המנהלים שם!
ויש עוד כמה, שלא כתבתי.
אבל כל אלו מנהלים שכפופים למנהל א', שבכל זאת, איפשר להם את מסע ההשמצות נגדי.

ומדובר באותם מנהלים שכתבו לי עד לא מזמן
תרומתך לפורום לא תסולא בפז, ובניקך הבודד הנך עוקף עשרות משתמשים ברמת ובאיכות התוכן, והפורום זקוק לך יותר ממה שאתה זקוק לו, תרומתך לפורום ב'וויקיפורום' ובשאר אשכולות העזרה והסיוע וגם באשכולות התורניים, במפתחות ובקישור הנושאים המקבילים עצומה, ואין מי שימלא את מקומך בזה.
נעזרתי בך רבות גם במידע ובהסבר בוויקיפורום, וגם באשכולותיך התורניים והספרותיים.

אגב אחד המנהלים שם כותב
בפרט שכל הרחקת הניק ההוא זה לטובת הפורום שהם המשתמשים כאן. אז צריך להסביר למה זו עוולה לשתף פעולה עם דבר כזה?
הבנתם? הרחיקו אותי שלא אזיק לפורום..
שאעלה תצלום מסך משיחות אישיות, והתחננות של המנהלים שלא אנטוש שם?
שאעלה תצלום מסך ממאות הודעות שכתבו לי שם המנהלים הראשיים בו הם פונים אלי שאעזור להם!
שאעלה תצלום מסך, של מנהל ראשי שמוחק לי חמש אזהרות של מנהל אחר, רק בגלל החשש שלא אעזוב שם!
שאעלה תצלום מסך, של מנהל ראשי שמוחק ניק מהפורום שהטריל בשמו (טרמובלייק לייבליטוש), מחשש שלא אנטוש שם!
אין דרכי לחשוף שיחות פרטיות. ולא כרגע. אבל רק שתבינו...

אגב כשאחד הכותבים שם כתב
גם הפורום הנוכחי מרויח מהפורום השני.
מדור החידות דהכא נוצר לאחר התפתחות נושא החידות שם.
מיד הזדרזו להבהיר לו בפרטי ש....
ומכח זה הוא נאלץ להבהיר שם....
העירוני שאין הדברים נכונים, ואין לזה קשר לפורום השני.
והוא לא היחיד.
אחד מידידיי שכתב שם דבר מאוזן..
קבל נאצות מאחד המנהלים שם בניק הרגיל... (יש תצלום מסך)

שתבינו, כל עוד מדובר על מסע השמצות נגד פורום אוצר התורה. זכותם. זה לא קשור אלי. ואפשר להבין מדוע הם זועמים למראה פורום נקי וכשר, שנוגס בשרותיהם.
אבל כאשר מדובר, בניק ספיצפי, ניק כמוני, שעד היום למרבה הבושה, למרות כל ההתקפות נגדי, עדיין מתנוססים שם, המגה אשכולות שפתחתי, אלפי שעות שהקדשתי לפורום ללא תורה, ובד בבד משמיצים אותי בצורה נוראית

ומה חשבתם שלא קבלתי הצעות מזמן להיות מנהל של פורום חדש?
אז אגלה לכם.
קבלתי מאחד האתרים הגדולים מייל, שרוצים לפתוח פורום מכספם, ואני יהיה המנהל שם...
קראו תצלום מסך..
הצעה ע.JPG
האם הסכמתי לא!
ולמה לא? הלא לא צריך להוציא על זה אגורה?
התשובה:
א. כי הייתה לי הכרת טובה לפורום ללא תורה.
ב. כי האמנתי בתמימות, שיש עם מי לדבר, בנוגע לניקים אפיקורסים שכותבים שם.
ג. כי האמנתי שהיחס שם נפלא וטוב...
אבל היום. אני לא צריך לדבר, כמה כפיות טובה יש שם.
כמה הפלייה נגד חסידים ספרדים ועוד יש שם.
כמה זוהמה עדיין נמצאת שם.

ואי לכך, עודדתי כאן את המנהלים, שיפתחו פורום חדש.
אבל, אותם ריקים ופוחזים, תפסו אותי שעיר לעזאזל, והחליטו לתקוף את הניק נדיב לב, שזה אני, ניק שהתחננו אליו שם, שיעזור.

וכאשר אותו מנהל מפרסם הודעה ביום חמישי, שמתייחסת לפורום אוצר התורה,
ובוחר שוב לשקר, ולייחס אלי דברים וכך הוא כותב
כידוע ליודעים, מאז פתיחת הפורום המדובר כאן לא הגבנו לנושא הזה כי הוא זה, ונמנענו מכל שיח בענין, לטוב ולמוטב. אנחנו סבורים שתפקידנו הוא להתמקד בפורום שלנו, לייעל אותו ולעשות אותו טוב ואיכותי ככל הניתן, ופחות להתבונן במה שקורה חוצה לו.
עם זאת, מאחר ונפתחו שוב ושוב אשכולות העוסקים בנושא, וכמה משתמשים ביקשו לנהל על זה שיח, אפשרנו בחוסר התלהבות את קיומו של האשכול הנ"ל, בתקווה שבזה הנושא יסתיים.
כחלק מהנ"ל, השתדלנו לא להפריע לכתיבה הקולחת של המשתמשים.

מאחר ורצוני עז שלא להגרר למחוזות נדחים, לא אתייחס כי הוא זה לנסיבות כל הנ"ל. אולם חשוב לי לומר את מה שנמנעתי מלומר אפילו את המתבקש מאליו, כי התנהלות המנהלים בכל מה שקשור להנ"ל, היתה בתום וביושר, ואף הרבה הרבה מעבר לכך, ודעת לנבון נקל שאיני יכול להרחיב על כך.
האמנם הוא איפשר ביותר משלושה אשכולות להתייחס לנושא וכלשונו "בחוסר התלהבות"?
האמנם "מאז פתיחת הפורום המדובר כאן לא הגבנו לנושא הזה כי הוא זה, ונמנענו מכל שיח בענין, לטוב ולמוטב"?

וכאמור:
הוא נתן למנהלים שלו לפתוח גם את האשכול האחרון.
כשאותו ט' החלבן העלה פעם שניה את ההודעה זה נשאר שם שלוש שעות.
כשניק אחר תקף שזה לא בנאדם לחבירו. אז מחקו את ההודעה של המוחה.
של טוביה נמחקה רק לאחר שעה

כשאין לו מושג לאותו מנהל מי פתח את הפורום החדש הנקי והכשר, הוא בחר לייחס לי את זה בערמומיות.
כשמישהו קישר בפורום ללא תורה לפורום שלנו, המנהלים שם כתבו לו זה של הניק נדיב לב. (כך סיפר ניק אחד שכותב כאן וסיפר לאחד המנהלים שאעביר לי.)
כשמנהל א' משקר במצח נחושה, בנוגע להורדת התוכנית לגבות כסף בגלל בעיות טכניות.
לאור כך שלא יכלנו עוד להמשיך במשא הכבד, התגבשה תוכנית לפיה ניצור בפורום אפשרות לשדרג את הניק החבר בתשלום חודשי סמלי של כמה שקלים, מה שיאפשר לנו להמשיך להחזיק את הפורום כלכלית גם ללא צורך בהשגה של פרסומות, אלא באחזקה שוטפת ומסודרת, בבחינת ארון נושא את נושאיו. על פי התכנית המקורית, הכתיבה בפורום היתה נמשכת כרגיל, ובעיקר היו מוצעים פונקציות חדשות או תכונות ספציפיות למשתמשים ששדרגו את חשבונם.

זה מה שהוא שלח לי ולעוד ניקים שלא מוסיפים לפורום שלו....
זה מה שהוא מציע בהצעה הראשונה מתוך 3. כך שלא יספרו סיפורים שלא עלה צד כזה.
בגלל ריבוי המשתתפים וההיבטים השונים, נדרשנו גם להשקיע מזמנינו זמן רב מאד לצורך תפעול תקין ונקי של הפורום. לצורך כך הוספנו עוד ועוד מנהלים, ועוד פעולות שונות.

בשורה התחתונה נוצר מצב בו הפורום מהווה עלינו מעמסה מבחינה כלכלית, כאשר בצירוף העבודה הרבה שהוא דורש, הדבר מקשה עלינו להמשיך ולקיימו.
לאחר מחשבה מרובה, אנו סבורים ומעוניינים שהפורום יוכל להחזיק את עצמו בכוחות עצמו, לכל הפחות לעלויות השוטפות. לצורך כך אנו סבורים לתת למשתמשים את היכולת להיות שותפים בתחזוקה. אלא שכאן יש לנו התלבטות איך לעשות זאת מבין האפשרויות הבאות:

1. להפוך את ההשתתפות בפורום כמותנית בתשלום, כך שמשתמש שלא יתמוך בהוצאות בתשלום סמלי, לא יוכל לכתוב באתר. אפשרות זו היא קיצונית מבחינה זו שהיא חלה על כלל השימוש בפורום אך תאפשר לנו לגבות סכום סמלי מאד, שקל או שניים שיספיקו לכסות את כל ההוצאות.

כאשר מישהו כתב:
אני בטוח שאם יהי' משהו מקביל מהסוג הזה בציבור הליטאי, לא יחסמו את זה.
ומגיע אחד שמקורב להנהלה.. וכותב:
בית מדרש הגר"א, לא נחסם? ענייני ענבל, לא נחסמו? לא באותו הקשר, אבל יש כיוון.
האמנם?
שאעלה תצלומים נוראיים ממה שהיה מבין אחורי הקלעים?

כשניקים שם התלוננו על אפליה נגד החסידים.. או בכלל..
לאחר המחאה כדת, חושבני שבפורום דנן התקבע סגנון מסוים, בעקבות כמה ניקים חשובים השולטים בשיח. ואולי מעשה הנבלה הזה הזה אמור לעורר שיש לתת מקום גם לאחרים. כך נ"ל בלי עיון והוא רחום יכפר עוון ולא וגו'.

ואחד המנהלים שם כתב שזה קונספירציה..
האמנם?
שאעלה תצלום מסך שמוכיח אחרת? כמה אפליה מכוערת?

כשהמנהלים שם כותבים שהפורום הוא העתק מושלם מפורום ללא תורה..
האמנם?
שאעלה תצלום מסך מדוע ולמה פתחו שם פורום חסידות?
שאעלה כמה פורום אוצר החכמה הותיק, שימש להם לפתח את הפורום שלהם?

כשניקים אפיקורסים כתבו שם, ואני ור' אשר שרייבר, ועוד זעקו די לזה.
ההנהלה ניסתה לטאטאות.
שאעלה תצלום מסך מה דעת המנהלים הראשיים לגבי ניקים שכולים ידעו שהם אפיקורסיים...

נערך לאחרונה:
ושכחתי את הדבר הכמעט הכי חשוב.
בעקבות ניקים שעד היום כותבים שם, ניקים שלא רק אני חושב שהם בחזקת אפיקורסים,
אלא אחד המנהלים מעיד, שהוא התקרר מהם,

ובכל זאת, כאשר העירו לאחד המנהלים הבכירים שם שאסור לתת לניקים שמחזיקים בעמדות כפרניות, לכתוב בפורום חרדי,
הוא שלח באיום תמונה לניק אחר, בתמונה רואים יהודי חרדי, שלטענת אותו מנהל מדובר ביהודי שמחה... מצורף תצלום מסך.
ולמי הוא שלח אותה?
לניק אחר.. בטענה שזה הוא!

האם זה טופל?
לא!
בתצלום מסך של זמן רב אחרי המקרה, מופיע אותו מנהל..... בניהול...

תמונה.jpg

ודבר אחרון.
אותם קלי דעת, פתחו פורום למנהלי ומזכירי כוללים, שנרשמים אם שמם הפרטי.
לטענתם, זה רק למראה מנהל ראשי.
האמנם?

שאראה שכל השמות שנרשמו שם, נחשפו לכל המנהלים?
שהחומר האישי של הכותבים, חשוף לעיני כל!
וללא שום בושה, הם מבטיחים שהמידע הפרטי חשוף רק ל.....
ושימו לב. אני לא הייתי שם מנהל אף פעם. למרות שהייתה הצעה כזו. (יש תצלום מסך).
רק שתדעו שאין על מי לסמוך. וכל החומר חשוף לעיני כל!

טוב מה קורה בהודעה הבאה.
כל עוד האשכול שמשמיץ אותי אישית נשאר על מקומו,
אצטרך לעלות התכתבויות נוראות של מנהלים שם.. בנושאים אפיקורסיים. אפליות נגד חסידים ועוד.
כרגע בעצת רבותי אני ממתין עם הדברים.

הרב נדיב לב שליט"א, אוהבים אותך ומעריכים אותך, (וגם לכן אני כאן) אבל אני פשוט בהלם מחומרת הדברים!! (ואני לא מנהל בפורום ל-- ולא קרוב לזה) אין לי מושג על מה אתה מדבר דעות אפיקורסיות, ועל אפליה נגד חסידים אני יכול להתווכח איתך המון, אני כליטאי מרגיש הרבה פעמים מופלה לרעה, (ראה מה שכתבתי באשכול של צור חצבתם וכמה לייקים קבלתי ע"ז) היה תקופה אפילו שהשהתי את עצמי כי הרגשתי יחס נורא (אמנם מצד ניקים חסידים ולא מצד ההנהלה)

איך אתה קורה לזה פורום ללא תורה, באיזה זכות אתה מבטל את כל דברי התורה שאני כתבתי ושאחרים כתבו?

באופן כללי אני אומר לך בתחנונים, אם יש לך מה לומר-תאמר, אינפלציית ה-וד"ל ואכמ"ל, מיצתה את עצמה, אמרתי את אותו דבר למנהל א' (שגם אותו אני מעריך וחייב לו ולחבריו לצוות הרבה) כמובן מהצד השני והוא בחר לא לא להסכים-זכותו, זה לא משמש לטובתו, ואעפ"י שאולי זה לש"ש.

עוד דבר: ממ"נ-אם אתה חושף דברים, בבקשה תוכיח אותם, אין ענין לטעון דבר ולאיים בחשיפת הוכחה, או שאתה טוען ומוכיח או שזה עוד טענה שצריך לדון בה עפ"י חפץ חיים. (כולל החשיפות הדרמטיות על כך שפלוני ואלמוני אינם אלא מנהלים נסתרים)

אני יודע שאני מסתכן בהעלת חמתם של מנהלי פורום ל--, אך כוונתי לשמים, ולהם אני אומר את אותו הדבר בדיוק
בברכה והערכה.

נ.ב. עדין אף אחד לא יודע למה עזבת את בית המדרש הקודם, שאלתי הרבה גם שאני מכיר וגם בפרטי, אולי כדאי שתסביר על מה עשה ככה ומה חרי

נערך לאחרונה:
האשכול ננעל לעת עתה.
כל עוד התקיפו והשמיצו את פורום אוצר התורה שתקנו וב"ה נמשיך לשתוק.
אבל כאשר משתמש חשוב, שיש לנו כלפיו הרבה הכרת הטוב, מושמץ ומלבינים פניו לא באשכול אחד ולא בשניים במקום אחר,
וזאת מבלי שייפנו אליו לקבל את תגובתו,
בחרנו לאפשר לו כאן להציג את נקודת מבטו. ולהציע את גרסתו למראה ההשמצות.
אם הוא יבחר להשיב לנ"ל, נאפשר.

הרב נדיב לב שליט"א, אוהבים אותך ומעריכים אותך, (וגם לכן אני כאן) אבל אני פשוט בהלם מחומרת הדברים!! (ואני לא מנהל בפורום ל-- ולא קרוב לזה) אין לי מושג על מה אתה מדבר דעות אפיקורסיות, ועל אפליה נגד חסידים אני יכול להתווכח איתך המון, אני כליטאי מרגיש הרבה פעמים מופלה לרעה, (ראה מה שכתבתי באשכול של צור חצבתם וכמה לייקים קבלתי ע"ז) היה תקופה אפילו שהשהתי את עצמי כי הרגשתי יחס נורא (אמנם מצד ניקים חסידים ולא מצד ההנהלה)

איך אתה קורה לזה פורום ללא תורה, באיזה זכות אתה מבטל את כל דברי התורה שאני כתבתי ושאחרים כתבו?

באופן כללי אני אומר לך בתחנונים, אם יש לך מה לומר-תאמר, אינפלציית ה-וד"ל ואכמ"ל, מיצתה את עצמה, אמרתי את אותו דבר למנהל א' (שגם אותו אני מעריך וחייב לו ולחבריו לצוות הרבה) כמובן מהצד השני והוא בחר לא לא להסכים-זכותו, זה לא משמש לטובתו, ואעפ"י שאולי זה לש"ש.

עוד דבר: ממ"נ-אם אתה חושף דברים, בבקשה תוכיח אותם, אין ענין לטעון דבר ולאיים בחשיפת הוכחה, או שאתה טוען ומוכיח או שזה עוד טענה שצריך לדון בה עפ"י חפץ חיים. (כולל החשיפות הדרמטיות על כך שפלוני ואלמוני אינם אלא מנהלים נסתרים)

אני יודע שאני מסתכן בהעלת חמתם של מנהלי פורום ל--, אך כוונתי לשמים, ולהם אני אומר את אותו הדבר בדיוק
בברכה והערכה.

נ.ב. עדין אף אחד לא יודע למה עזבת את בית המדרש הקודם, שאלתי הרבה גם שאני מכיר וגם בפרטי, אולי כדאי שתסביר על מה עשה ככה ומה חרי
ראשית, שים לב מה באתי לומר כאן. לא באתי להסביר למה פרשתי משם. לא באתי להסביר מה המגרעות שם (אם כי במענה למה שהכפישו אותי כתבתי בין היתר שהדברים אינם נכונים, ויש לזה הוכחות). לא באתי לייצג את המקום הנפלא הזה שאינו שלי. (אתה מוזמן לפנות לאחד מאנשי הצוות).
רק שטחתי את כאבי על הכפויות טובה, וההשמצות שאותו מנהל המתקרא א', משסה את מנהליו בניק פרטי. בניק שרומם לו את הפורום. בכמה אשכולות, ושלא לדבר בין הקלעים. הריקושטים שאני מקבל, פשוט לא יאמן.
ולאחר כל העוול שגוללתי כאן (מקצתו) בנוגע להשמצות שאני מקבל, אתה כותב מה שאתה כותב? תמוה לי.
ספרתי בכאב, על מנהל ששלח תמונה לניק, באיום. (תגיד, לי אתה חושב שזה נורמלי?! אתה לא נדהם מזה?! על אף שצרפתי תצלום מסך?!)

כשכתבתי פורום ללא תורה, מתייחס אך ורק למנהלים שם. רבים מידידיי, שתמכו ותומכים בי (באשכול הפרישה קרוב למאה עשרים אשרו את ההודעה שלי) והם הרבה, כתבו לי מגילות של כאב, הודעות נרגשות של פרידה, והודעות זועמות על אותם מנהלים, ומדובר על למעלה מעשרים ניקים חשובים שפנו אלי. אבל זה לא הנושא. וזכותי לפרוש. וזכותם להפרישני..... אבל לא להשמיץ אותי בשקרים וירידה לפסים אישיים!!
לגבי החשיפות. כתבתי כבר שכל הדברים מגובים אצלי. ואם יהיה צורך זה יתפרסם. כפי שכתבתי כאן. אגב, יש לי עו"ד וטוען רבני צמוד.
ובאופן אישי, מכיון והוכחת שאתה דורש אמת, ייתכן ואשלח לך באופן אישי מקצת החומר שקבלתי.

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון