• מפת הישיבות - עולם התורה! כל המידע על הישיבות במקום אחד: ראשי ישיבות, רמי"ם, סגנון לימוד ובחורים, תוכניות לימוד, היסטוריה ועוד! מצא או פרסם את הישיבה המתאימה לך!
  • וּפְרֹשׂ עָלֵינוּ סֻכַּת שְׁלוֹמֶךָ
    ───   חג הסוכות   ───
    פורום אוצר התורה מאחל לחו״ר הפורום ולכל בית ישראל
    חג סוכות שמח! חג שמח
    שנזכה לשמחת החג, לסוכת שלום ולשנה של ברכה.
בוודאי,
אך אי"ז מחייב ש'המהנהיג' יהיה 'הכי' גדול....
בדרך כלל זה בא כך באופן טבעי.
כי הגדולים מתפרסמים, והגדול פחות מכיר בכך שהוא גדול פחות ומסרב להורות בפני הגדול ממנו.
מרן הגראי"ל סירב להתערב בעניינים הסבוכים בציבור החרדי עד לפטירתו של מרן הגרי"ש כי הוא אחז שהוא פחות ממנו,
ומרן הגר"ד סירב לבקשת מרן הגרי"ג להנהיג בדיוק מהסיבה הזו
אף אחד לא הפריד את הדברים,
אך בד בבד לא קשר את גורלו של אותו אחד שהוא הכי גדול דווקא עם גורל ההנהגה.
הפריד והפריד.
זה שאתה לא רואה את רוח דבריו של הרב @מרכז מהיום בו נכנס לפורום ועד עתה, זה לא בעיה שלי....

בדרך כלל זה בא כך באופן טבעי.
כי הגדולים מתפרסמים, והגדול פחות מכיר בכך שהוא גדול פחות ומסרב להורות בפני הגדול ממנו.
מרן הגראי"ל סירב להתערב בעניינים הסבוכים בציבור החרדי עד לפטירתו של מרן הגרי"ש כי הוא אחז שהוא פחות ממנו,
ומרן הגר"ד סירב לבקשת מרן הגרי"ג להנהיג בדיוק מהסיבה הזו
אכן,
אך כל הרשימה שהבאת סירבו להנהיג בפני הגדולים מהם - בהנהגה ! לא שחשבו שכיוון שגדול ממנו בתורה אז הוא ראוי להנהיג, אלא אחזו בבירור שאותו אחד הגדול ממנו, היינו שהוא גדול ממנו ביכולת להיות מנהיג.
ואכן זו ראי' טובה לדבריי.
לענ"ד דווקא בזה לא כ"כ.
זה שאתה לא רואה את רוח דבריו של הרב @מרכז מהיום בו נכנס לפורום ועד עתה, זה לא בעיה שלי....
אל תדאג, הספקתי להכירו מזמן השהות המועטה שלי בפורום.. ותעיין כאן ותראה...

אכן,
אך כל הרשימה שהבאת סירבו להנהיג בפני הגדולים מהם - בהנהגה ! לא שחשבו שכיוון שגדול ממנו בתורה אז הוא ראוי להנהיג, אלא אחזו בבירור שאותו אחד הגדול ממנו, היינו שהוא גדול ממנו ביכולת להיות מנהיג.
ואכן זו ראי' טובה לדבריי.
ממש לא.
וזה מה שאני מנסה להסביר מתחילת הדיון.
האם לר' דוב יש פחות יכולת "הנהגה" מלהגרי"ג? האם הגראי"ל היה פחות טוב ב"הנהגה" מהגרי"ש?
לך תשאל את מרן הגר"ד לנדו, ברור שהוא אח שמרן הגרי"ג גדול ממנו - במכלול האישיות, כולל תורה.
לענ"ד דווקא בזה לא כ"כ.
ודאי שגם בזה. ההבדל הוא שבזה אתה מסכים איתו, מסיבה עלומה כלשהי...

ממש לא.
וזה מה שאני מנסה להסביר מתחילת הדיון.
האם לר' דוב יש פחות יכולת "הנהגה" מלהגרי"ג? האם הגראי"ל היה פחות טוב ב"הנהגה" מהגרי"ש?
לך תשאל את מרן הגר"ד לנדו, ברור שהוא אח שמרן הגרי"ג גדול ממנו - במכלול האישיות, כולל תורה.

ודאי שגם בזה. ההבדל הוא שבזה אתה מסכים איתו, מסיבה עלומה כלשהי...
אני שם לב שככל הנראה ויש פה אי הבנה בינינו.
אני לא מדבר על הנהגה ממקום של 'מנהיג הדואג לצאן מרעיתו' - אלא הנהגה היינו 'הנהגת כלל ישראל' - ובשביל להיות ראוי להנהיג את כלל ישראל, צריך להתעטר במכלול של 'הנהגות' ומעלות רוחניות לבד מן הגדלות בתורה ויר"ש, משה רבינו נבחר להנהיג - בעקבות רחמיו על הצאן הצמא. ומזה תלמד לכאן !!! - מנהיג צריך שיהא בו גם הרחמים וההשתתפות בנושא בעול עם חבירו.
וכשמדברים על 'גדול' הכוונה אחד שנתעטר במכלול של כל הענינים הללו וכמובן שהעיקר הוא תורה ויר"ש, אך גם אם יהא אחג שגדול ממנו בתורה אך לא נתעטר בכל מכלול ההנהגות הנ"ל - לא יהא ראוי...​

אני שם לב שככל הנראה ויש פה אי הבנה בינינו.
אני לא מדבר על הנהגה ממקום של 'מנהיג הדואג לצאן מרעיתו' - אלא הנהגה היינו 'הנהגת כלל ישראל' - ובשביל להיות ראוי להנהיג את כלל ישראל, צריך להתעטר במכלול של 'הנהגות' ומעלות רוחניות לבד מן הגדלות בתורה ויר"ש, משה רבינו נבחר להנהיג - בעקבות רחמיו על הצאן הצמא. ומזה תלמד לכאן !!! - מנהיג צריך שיהא בו גם הרחמים וההשתתפות בנושא בעול עם חבירו.
וכשמדברים על 'גדול' הכוונה אחד שנתעטר במכלול של כל הענינים הללו וכמובן שהעיקר הוא תורה ויר"ש, אך גם אם יהא אחג שגדול ממנו בתורה אך לא נתעטר בכל מכלול ההנהגות הנ"ל - לא יהא ראוי...​
אתה מדבר גבוהה גבוהה, אבל אני מחפש את השורה הסופית.
האם אתה יכול להצביע על הבדל כלשהו ב"להנהיג את כלל ישראל", בין כלל מנהיגי היהדות החרדית בדורות האחרונים?
אם כן, מה הוא ההבדל?

אתה מדבר גבוהה גבוהה, אבל אני מחפש את השורה הסופית.
האם אתה יכול להצביע על הבדל כלשהו ב"להנהיג את כלל ישראל", בין כלל מנהיגי היהדות החרדית בדורות האחרונים?
אם כן, מה הוא ההבדל?
מסתמא אתה אוחז, שאין שום הבדל בין הנהגתו של הגראמ"מ שך - להנהגת הגרי"ג...

בדרך ההנהגה יש, כי כשם שאין פרצופיהן דומים וכו',
אבל לגבי ה"ראוי" להנהגה, לא רואה הבדל מהותי.
בוודאי שלא עלתה על דעתי בשפו"א, לדון בנפשי מי יותר ראוי להנהגה !!!
שוב שמתי לב, שאתה לא מדבר על אותה 'ההנהגה' שאני מדבר - ראוי להנהגה מבחינתי זה אחד שלא אוכל בכלל לדון אותו אם הוא ראוי, אין לי את הכלי מדידה הללו !
ויש סייעתא דשמיא שעם ישראל יודע מי הם מנהיגיו, וכפי שהביאו את דברי החזו"א - שיש לעמ"י חוש ריח לזה.

בוודאי שלא עלתה על דעתי בשפו"א, לדון בנפשי מי יותר ראוי להנהגה !!!
שוב שמתי לב, שאתה לא מדבר על אותה 'ההנהגה' שאני מדבר - ראוי להנהגה מבחינתי זה אחד שלא אוכל בכלל לדון אותו אם הוא ראוי, אין לי את הכלי מדידה הללו !
ויש סייעתא דשמיא שעם ישראל יודע מי הם מנהיגיו, וכפי שהביאו את דברי החזו"א - שיש לעמ"י חוש ריח לזה.
אז מהיכן אתה לוקח את התאוריה המשונה שמי שהנהיג לא היה הכי גדול בתורה??
על מה אתה מתבסס?

משה רבינו, למרות שנבחר להנהגה בגלל רחמיו, עדיין היה מבחר המין האנושי.
בשביל להיות מנהיג נדרש להיות אדם גדול.
אדם גדול הוא בהכל - בתורה ביראת שמים, במידות, בעבודה, ברוממות, וכו' וכו',
אבל הדבר הראשון זה תורה.

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון
✖ ❓