אלול - אלול פחד או אהבה? | ענייני דיומא | פורום אוצר התורה אלול - אלול פחד או אהבה? | ענייני דיומא | פורום אוצר התורה
  • פורום אוצר התורה מאחל לכל לומדי התורה: הצלחה מרובה בעבודת אלול, שיזכו לגדול בתורה, ביראה וביראת הרוממות, ולהתחיל את הזמן החדש בחשק ובשמחה - גילו ברעדה!

לעיתים רחוקות

משתמש חדש
gem
תודות
16
נקודות
5
כשהייתי בחור היה ברמה מסוימת אוירה של פחד מימים נוראים, המבחן הברור של זה היה שבאמצע השנה, הצבור לא אהב לשיר שירים של ימים נוראים. וזה באמת החסרון כיון שע"י האוירה הזו מפספסים את המהות של החודש הזה שזה חודש של אהבה שלנו עם הקב"ה והפוך.
מאידך גיסא לתחושתי (אולי אני טועה) לבחורים היום אין להם פחד מאלול ושוב האינדקציה שלי לכך היתה בעיקר כיון שבתחילת תקופת הקורנה (זוכרים?) שהייתי פרק זמן ארוך מאוד במלונית יחד עם בחורים ממגון ישיבות והופתעתי לראות שבעונג שבת שרו שירי ימים נוראים תמידים כסדרם. וכאן מגיעה שאלתי מצד אחד נהנתי הנה סו"ס קלטו הצבור שאלול זה חודש של חיבור של נקיון שנותנים לנו צאנ'ס נוסף, אך מאידך גיסא אולי זה דוקא מגיע מקרירות וחוסר חיבור אמיתי לחודש, וא"כ שוב פספסנו את מהות החודש ואולי אף נשארנו קרחים מכאן ומכאן.
למעשה: מה האופן הנכון לגשת לאלול וכן כיצד להנגיש אותו לילדים - ע"י מיקוד בפחד ממה שעומדים לדון אותנו, או שמא באהבת ה' אותנו.
[ברור שאברך מבוגר יכול להחיל את שני הזוויות ואדרבה מעצימות הם אחד את השני, השאלה היא כיצד להנחיל לדור הצעיר שיותר קשה לו לתפוס את שתי הזוויות יחד].

כשהייתי בחור היה ברמה מסוימת אוירה של פחד מימים נוראים, המבחן הברור של זה היה שבאמצע השנה, הצבור לא אהב לשיר שירים של ימים נוראים. וזה באמת החסרון כיון שע"י האוירה הזו מפספסים את המהות של החודש הזה שזה חודש של אהבה שלנו עם הקב"ה והפוך.
מאידך גיסא לתחושתי (אולי אני טועה) לבחורים היום אין להם פחד מאלול ושוב האינדקציה שלי לכך היתה בעיקר כיון שבתחילת תקופת הקורנה (זוכרים?) שהייתי פרק זמן ארוך מאוד במלונית יחד עם בחורים ממגון ישיבות והופתעתי לראות שבעונג שבת שרו שירי ימים נוראים תמידים כסדרם. וכאן מגיעה שאלתי מצד אחד נהנתי הנה סו"ס קלטו הצבור שאלול זה חודש של חיבור של נקיון שנותנים לנו צאנ'ס נוסף, אך מאידך גיסא אולי זה דוקא מגיע מקרירות וחוסר חיבור אמיתי לחודש, וא"כ שוב פספסנו את מהות החודש ואולי אף נשארנו קרחים מכאן ומכאן.
למעשה: מה האופן הנכון לגשת לאלול וכן כיצד להנגיש אותו לילדים - ע"י מיקוד בפחד ממה שעומדים לדון אותנו, או שמא באהבת ה' אותנו.
[ברור שאברך מבוגר יכול להחיל את שני הזוויות ואדרבה מעצימות הם אחד את השני, השאלה היא כיצד להנחיל לדור הצעיר שיותר קשה לו לתפוס את שתי הזוויות יחד].
לענ"ד תלוי איזה גיל
גיל קטן, גן תחילת חידר, נראה לי פחד, כמובן משהו שהם יכולים לתפוס, לא ארי שאג,
גיל 9 עד סוף ישב"ק, אהבת ד', כי בגלאים אלו הפחד כבר יכול לגרום לנסיגה,
אח"כ כמדומני שאפשר לתפוס את הגילו ברעדה,

שמעתי פעם מאדם גדול, משפט נורא ועמוק..

אני לא מפחד מאלול!!! - אני מפחד מלפספס אותו!!!
וזהו מסר חשוב מאד, הפחד צריך להיות מלפספס את הימים הנחמדים הללו, אין סוף אוצרות ומטמונים שיכולים אנו לקבל בימים הללו !!
ובעז"ה שאכן לא נפספס אותו...

שמעתי פעם מאדם גדול, משפט נורא ועמוק..

אני לא מפחד מאלול!!! - אני מפחד מלפספס אותו!!!
וזהו מסר חשוב מאד, הפחד צריך להיות מלפספס את הימים הנחמדים הללו, אין סוף אוצרות ומטמונים שיכולים אנו לקבל בימים הללו !!
ובעז"ה שאכן לא נפספס אותו...

לענ"ד תלוי איזה גיל
גיל קטן, גן תחילת חידר, נראה לי פחד, כמובן משהו שהם יכולים לתפוס, לא ארי שאג,
גיל 9 עד סוף ישב"ק, אהבת ד', כי בגלאים אלו הפחד כבר יכול לגרום לנסיגה,
אח"כ כמדומני שאפשר לתפוס את הגילו ברעדה,
כוונתי על הימים הנוראים של תשרי
אבל לא על הימים הנחמדים ימי האלול

הודעות מומלצות

כדי להכיר טוב יותר את חברי הפורום היקרים

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון