עשי"ת, יום כיפורים - את לחשי יענו בקשתי ירצו ויאמרו סלחתי - בקשת סליחה בפורום | ענייני דיומא עשי"ת, יום כיפורים - את לחשי יענו בקשתי ירצו ויאמרו סלחתי - בקשת סליחה בפורום | ענייני דיומא
  • יִשְׂרָאֵל נוֹשַׁע בַּה' תְּשׁוּעַת עוֹלָמִים, גַּם-הַיּוֹם יִוָּשְׁעוּ מִפִּיךָ שׁוֹכֵן מְרוֹמִים, כִּי-אַתָּה רַב סְלִיחוֹת וּבַעַל הָרַחֲמִים:

פורום אוצר התורה מאחל לחברי הפורום וכל בית ישראל גמר חתימה טובה!

נדיב לב

משתמש מוביל
gemgemgemgemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
פרסם 15 מאמרים!
תודות
5,215
נקודות
375
לקראת יום הכיפורים המתקרב, הנני נרעש ונפחד מקדוש יושב תהילות ישראל בבוא יום הדין הגדול והנורא פן נכשלתי בעוון שאין יוה"כ מכפר עליו - עבירות שבין אדם לחבירו קבל עם ועדה במסגרת הפורום, ועל כן מצאתי לנכון לעצור לרגע ולעשות חשבון נפש גם כאן.

על כך שלעיתים (רחוקות), כשאני קורא תגובות שונות בפורומנו הנפלא, אני מוצא את עצמי מרים גבה, מתפלא, מתעצבן קלות או תוהה על כוונתו של הכותב.
על כך שלעיתים (רחוקות?) אני אפילו מייחס מניעים זרים שלא בהכרח קיימים - אם במפורש ואם רק במחשבה.
על כך שלעיתים (רחוקות) אני שואל את עצמי למה אותו "חסר תועלת" שלא מוסיף שום תוכן אמיתי - מטריל את האשכול שלי או של חבריי הנבונים מלמדי דעת מבינים.

ועדיין, לצד כל זה, אני שואב כאן ידע רב מהתוכן הנפלא שנשפך מאוצרות החברים, מהשיח הפורה והמפרה ומהמידות האצילות לאות ומופת שמגלים כאן רבים וטובים. לכן, רגע לפני היום הקדוש, אני רוצה לבקש בפשטות מכל החברים ת"ח מופלגים דפה: אם הגבתי אי פעם בחיפזון, אם דבריי נשמעו תקיפים מדי או פגעו במישהו במישרין או בעקיפין, אם חשד שווא חלף במחשבתי וכוליה וכוליה... הריני מתנצל מעומק הלב ומבקש סליחה וכפרה, ואומר אנכי סלחתי לכל מי שהכעיס והקניט אותי בין באונס בין ברצון בין בשוגג ובין במזיד, ולא יענש שום אדם בסיבתי.

ואקווה שחבריא קדישא את לחשי יענו בקשתי ירצו ויסלחו למשוגתי. ובעבור זה נזכה כולנו לשנה טובה ברוח ובנפש וגמר חתימה טובה בספרן של צדיקים גמורים וגאולה קרובה ב"ב אמן.

על כך שלעיתים (רחוקות), כשאני קורא תגובות שונות בפורומנו הנפלא, אני מוצא את עצמי מרים גבה, מתפלא, מתעצבן קלות או תוהה על כוונתו של הכותב.
על כך שלעיתים (רחוקות?) אני אפילו מייחס מניעים זרים שלא בהכרח קיימים - אם במפורש ואם רק במחשבה.
על כך שלעיתים (רחוקות) אני שואל את עצמי למה אותו "חסר תועלת" שלא מוסיף שום תוכן אמיתי - מטריל את האשכול שלי או של חבריי הנבונים מלמדי דעת מבינים.
אם אתה רק שואל את עצמך - מה הבעיה בזה?

חברים מקוונים לאחרונה

הודעות מומלצות

יעויין קצוה"ח סימן ש"ו ס"ק ד'

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון