• פורום בנתיבות הישיבה: מה מתאים לדיון? סוגיות חינוכיות בישיבה. השקפה ומוסר בעולם הישיבות. טיפים וקשיים בלימוד. נושאים חברתיים בישיבה. מטרה: דיון תורני וחינוכי מועיל ורלוונטי לעולם הישיבות, תוך שמירה על כבוד הדדי.

שערי ישר

משתמש רשום
gemgem
פרסם מאמר
תודות
162
נקודות
80
ראיתי וידיאו שבחורים מחב"ד שואלים את הגרמ"ה מה הדרך הנכונה בלימוד.
האם זה אומר שאין אצלם מי שיידריך אותם.

וגם התשובה שעונה להם על הדפים, לא כ,כ הבנתי האם זו שיטה בלימוד או סתם דחה אותם בקש??

האם תראה סרטון שקבוצת בחורים ליטאים נגשו למשפיע חב"די ובקשו ממנו דרך בעבודת ה', שזהו דבר יום ביומו, האם זה יגרום לך לחשוב שלציבור הליטאי אין דרך בעבודת ה' או שלהיפך התחילו הם לעבוד אותו?
אני לא נכנס בכלל לדיון על מה שאמרו ואיך, טענותך מעלות גיחוך כאשר הם על עדה גדולה בישראל ונשענים על סרטון של כמה בחורים צעירים, מה עוד שזאת שאלה מתקבלת כשבאים ליהודי שכל עניינו תורה.

נערך לאחרונה:
אבל במענה לשאלתך, חב"ד לומדים תורה מאז ומקדם, ואף בדרך לימוד משלהם וגם הבחורים השואלים יודעים זאת, אבל הרבי לימד אותנו שמכל אחד יש לקבל, וגם אם אתה @שערי ישר מרגיש שיש לך איזשהו דרך מעניינת אשמח לשמוע ולהחכים.
ובודאי כאשר מדובר ביהודי שכל עניינו הוא לימוד התורה - הגרמ"ה, בודאי לו יש מה לתת ולהוסיף. אבל אכן אתה צודק והוא דחה אותם בקש, תשובתו לא נתנה שיטת לימוד אלא פרט טכני.

האם תראה סרטון שקבוצת בחורים ליטאים נגשו למשפיע חב"די ובקשו ממנו דרך בעבודת ה', שזהו דבר יום ביומו, האם זה יגרום לך לחשוב שלציבור הליטאי אין דרך בעבודת ה' או שלהיפך התחילו הם לעבוד אותו?
אני לא נכנס בכלל לדיון על מה שאמרו ואיך, טענותך מעלות גיחוך כאשר הם נשענים על סרטון של כמה בחורים צעירים.
אם אראה סרטון של בחורים ליטאים אכן זה יעורר בי ספקנות גדולה, ופליאה עצומה.
'דבר יום ביומו'- זה כמו שתגיד שדבר יום ביומו שבחורים חזרו בשאלה.
אינני יודע מה למה זה מעלה גיחוך יש כאן סרטון ולא כל מיני 'דבר יום ביומו'....
ויותר מזה עד שבחורים באים איליו זה מה שיש להם לשאול, הרי שבחורים מחב"ד באים לגדול"י אינו דבר של 'דבר יום ביומו'.
וחוץ מזה שדווקא נראה שהם באו בתור נציגים, ולא סתם בחורים מהשוליים.
ועוד שנושא הלימוד לעיון בחב"ד נתון בספק.

אם אראה סרטון של בחורים ליטאים אכן זה יעורר בי ספקנות גדולה, ופליאה עצומה.
'דבר יום ביומו'- זה כמו שתגיד שדבר יום ביומו שבחורים חזרו בשאלה.
אינני יודע מה למה זה מעלה גיחוך יש כאן סרטון ולא כל מיני 'דבר יום ביומו'....
ויותר מזה עד שבחורים באים איליו זה מה שיש להם לשאול, הרי שבחורים מחב"ד באים לגדול"י אינו דבר של 'דבר יום ביומו'.
וחוץ מזה שדווקא נראה שהם באו בתור נציגים, ולא סתם בחורים מהשוליים.
ועוד שנושא הלימוד לעיון בחב"ד נתון בספק.
אכן כמה שאתה אומר, לא אטיל ספק בעדה קדושה בישראל בשל נוער שוליים החוזר בשאלה אף אם הם יסריטו את עצמם.
קצת שונה היא 'חזרה בשאלה' שלרוב איננה תוצאה של חיפוש אחר האמת גם אם היא קשה יותר, אלא נובעת או מחוסר הצלחה במקום בו הם היו (חברתי, משפחתי, לימודי וכדו') או מחיפוש אחר חיים קלים יותר (האופציה הראשונה היא המביאה לשניה בד"כ לדעתי ואכ"מ).
וחוצמזה כפי שכתבתי כבר קודם, סרטון זה לא מעלה תמיה, בקשת דרך בלימוד מהגרמ"ה זה דבר שהייתי ממליץ עליו גם לך באם היה שייך.
ועל נושא הלימוד לעיון בחב"ד אתה יכול לפתוח אשכול נוסף, אשמח להוכיח לך שיש לך אפס הכרות עם מגזר גדול מאוד ביהדות החרדית. עכ"פ על הסרטון שראית קבלת תשובה.

נערך לאחרונה:
איך חיברת בין הדברים?
ראיתי וידיאו שבחורים מחב"ד שואלים את הגרמ"ה מה הדרך הנכונה בלימוד.
אני התרשמתי לטובה. ימות המשיח ממש שתנועת חב"ד שולחת את בחוריה לגדול הליטאי! מרן רה"י שליט"א

לומדים כמו בישיבות החסידיות או בצורה מושלבת?
אשמח להתדיין בנושא זה רק באשכול אחר.
מפריע לי שאנשים לוקחים סרטונים שלא אומרים כלום ומזלזלים בציבור שלם בעקבות זאת, אשמח לשמור על אשכול זה בשביל מטרה זאת.

טוב, אני רוצה רגע להסביר מה היה שם, (במקרה יש לי חבר חבדניק), הם עשו ביקור אצל כל גדו"י (יש סרטון גם מר' שאול), כדי להעניק את ספר פלפול התמימים שהישיבה בכפ"ח-המרכזית של חב"ד הוציא לאור על מסכת כתובות, וזה לא מצולם אך חדי עין יכולים להבחין בספר.

לגבי מה שאמר@שערי ישר הנה כוונת השואל לא הייתה לבקש דרך אלא בישיבות חב"ד אחרי היש"ג נוסעים לשנה ל'קבוצה' כמו שהיה הסדר לפני ההסתלקות, ובשנה זו אין שיעורים מסודרים ולכן רצה השואל שהרב הירש ייתן איזה טיפ או רעיון כיצד להצליח ללמוד טוב את הסוגיות בצורה עצמאית בלי לפספס פרטים, לא הייתה כוונתו לבקש דרך בלימוד.
ונראה שהחור לא הסביר עצמו טוב.., ויצא מה שיצא.

דווקא על השאלה הזו הוא ענה יפה לדעתי.
צריך מראי מקומות וצריך 'משיבים', והטעויות שמעבר לזה הם חלק מהלימוד.
אני חושב שבסופו של דבר זה בסיס טוב בהחלט.
תשובתו של הגרמ"ה אולי טובה אך לא זה המשמעות דרך בלימוד.

משיבים, מ"מ וטעויות זה דברים שקיימים בכל בית מדרש לדעתי, לא משנה מה הדרך לימוד.

אתה צודק במאה אחוז
מי שמכיר את צורת הלימוד בישיבות הליטאיות יודע שזה ע"פ המיישיבים והמראה מקומות.

אגב מראי מקומות עדיף שיהיה מהישיבה,
אבל גם יש ספרים כאלה כמו ה"אוהל תורה" של ישיבת אור אלחנן,

עוד אפשרות להכיר עוד דרך בלימוד זה ע"י שמיעת שיעורים מרמי"ם בישיבות אחרות,
יש בקול הלשון,
מניסיון זה נותן תמונה מזווית נוספת על הסוגיה.

תשובתו של הגרמ"ה אולי טובה אך לא זה המשמעות דרך בלימוד.
אני הגבתי על מה שכתב:
לגבי מה שאמר@שערי ישר הנה כוונת השואל לא הייתה לבקש דרך אלא בישיבות חב"ד אחרי היש"ג נוסעים לשנה ל'קבוצה' כמו שהיה הסדר לפני ההסתלקות, ובשנה זו אין שיעורים מסודרים ולכן רצה השואל שהרב הירש ייתן איזה טיפ או רעיון כיצד להצליח ללמוד טוב את הסוגיות בצורה עצמאית בלי לפספס פרטים, לא הייתה כוונתו לבקש דרך בלימוד.

שוב זה דבר די פשוט מדובר בבחורים שיודעים מה זה לימוד הם לא בהתחלה...
זה על אותו משקל של הדפים והמישבים.
אם היה אומר משהו כמו קודם צריך ללמוד את הסוגיא גמ' ורש"י ואח"כ עם התוספת ביחד... בקיצור איזה סדר בלימוד נראה שהיה יותר ראוי ומשובח

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון