מה שקרה בחריש הוא בעיה ענקית .
א') זה עיר חדשה ולא ישנה , מה שאומר שבכל עיר ישנה סיכויי ההתחרדות גבוהים משמעותית , כוין שהזקנים הולכים לעולמם וילדיהם מוכרים לחרדים ,
חריש היא העיר היחידה בארץ שיש לה סיכוי לרוב חרדי.
1. כבר רבע ממנה חרדי. (תוך 6 שנים, עפולה 14 שנה ורק 13 אחוז ממנה חרדים)
2. רוב החלונים שם גרים בשכירות
3. אין שם בכלל משפחות שורשיות או שהורים שלהם גרים בעיר, לכן שהם רואים חרדים הם עוזבים
ב') הציבור התורני בחריש די מודרני
נכון, הציבור החרדי בחריש יחסית יותר מודרני. מי שמחפש קהילה סגורה זה לא מתאים לו.
ג') המחיר די יקר ע''מ לשכנע אברך ללכת למקום כזה שאין הרבה תשתית חרדית .
1. חריש נמצאת במרכז הארץ, היא ממש ליד קיסריה, קרובה יותר לבני ברק אפילו מרמת בית שמש.
(כביש וואדי ערה בין חריש לעפולה יוכל לקחת בשעות העומס אפילו 45 דקות)
2. המחירים בחריש הכי זולים בדירות דומות.
אפשר לקנות דירות חדשות 4 חדרים עם מחסן ומרפסת סוכה במיליון 300 אלף בלבד
או 5 חדרים במיליון 400 אלף בלבד.
תגובה לאחר סיור שערך כתב הנדל"ן יעקב רייניץ בחריש:
בית שמש של הצפון? יצאתי לבדוק את המהפכה בחריש
אחת לכמה שבועות אני יוצא מהמשרד לשטח. אני מאמין שאין תחליף למראה עיניים כדי להבין איפה באמת נמצאת ההזדמנות הבאה. בסיורים האלו אני מגלה בכל פעם מחדש את החוסן הנפשי של האברכים שלנו. המעבר לפריפריה הוא צעד לא מובן מאליו, והם -בנחישותם- משמשים כעמוד האש שלפני המחנה.
ביום חמישי האחרון סיירתי בחריש (רק 50 דקות מבני ברק).
העיר שהייתה ההבטחה הגדולה לפני 15 שנה, עדיין נמצאת בתהליך של חיפוש עצמי, אבל הנתונים בשטח מספרים
סיפור מרגש:
העובדות בשטח: אמנם אין שכונה חרדית מובהקת, אך אין רחוב שאין בו משפחות חרדיות. בניגוד לאוכלוסייה הכללית שרובה בשכירות, המשפחות החרדיות רוכשות דירות וקובעות יתד.
הצמיחה המטאורית: לפני 6 שנים היו כאן פחות מ-200 משפחות. כיום אנחנו מתקרבים ל-3,000 – כשליש מהעיר! במוסדות החינוך והגיל הרך, המספרים גבוהים אף יותר.
הזדמנות במחיר: המחירים כיום נעים בין 12,000 ל-14,000 ש"ח למ"ר, ועדיין לא נאמרה המילה האחרונה.
השורה התחתונה: מי שזוכר את בית שמש של לפני 30 שנה, מזהה את התבנית. חריש הולכת, לכאורה, בדיוק באותו נתיב וזה הזמן להחזיק את העיר הזו חזק על המכ"ם.