שניאור

משתמש רשום
gemgem
תודות
366
נקודות
46
מישהו יודע להוסיף פרטים עליו?
אני זוכר אותו כשהתפללתי כמה פעמים בדרוהוביטש כילד.
מה שהכי זכור לי [מלבד המתיקות הנפלאה, וההתיחסות לכל ילד], הוא הקריאת שמע שלו, באיזה חרדת קודש הוא קרא את הפסוק הראשון!

אני זוכר אותו מחצות בכותל מממלמל עשרות שמות חולים בע"פ (זכרון מבהיל) בנשמת ובהודאה.
גם כמשגיח נערץ על חברים שהיו לי מקול תורה.
היה דמות ייחודית.

בשעות הבוקר המוקדמות של היום (ה’) נפטר בבית החולים ‘הדסה עין כרם’ בירושלים הגאון הצדיק רבי אביעזר אשר זליג שפירא זצ”ל, משגיח ישיבת ‘קול תורה’ לצעירים בירושלים, כשהוא בן 81 שנה. הוא נפטר לאחר מחלה קשה ומצב בריאותי שידע עליות ומורדות בחודשים האחרונים.

הרב שפירא, שנולד בה’ אדר תש”ד (1944) בכפר חסידים, היה צאצא למשפחות חסידות נודעות – נכד ונין לסבא קדישא מרוז’ין וצאצא לשושלות קוז’ניץ ורוז’ין. היה בנו של רבי שלמה אהרן שפירא זצ”ל וחתנו של הגאון רבי מאיר אפרים וינקלר זצ”ל, שכיהן כרב קהילת מחזיקי הדת בקופנהגן.

במהלך בחרותו למד בישיבת ‘קול תורה’ ובהמשך בישיבת חברון. בשנת תש”ל מונה לרב בית הכנסת “אור החיים” בשכונת גאולה בירושלים, ובשנת תשל”ח מונה לכהן כמשגיח בישיבת ‘קול תורה’ לצעירים בירושלים – תפקיד בו שימש במשך עשרות שנים.

בתפקידו כמשגיח היה הדמות הרוחנית המרכזית בישיבה השוכנת בשכונת בית וגן, והעמיד אלפי תלמידים לאורך השנים. תלמידיו מעידים על אהבתו ומסירותו להם, כשהיה מעורב באופן אישי הן בקבלת התלמידים והן בהעמדת המצב הרוחני בישיבה.

הרב שפירא התפרסם במיוחד כמייסד מנהג אמירת “נשמת כל חי” בכותל המערבי בחצות הלילה – מנהג שהפך לאורך השנים למושג ולסגולה בעולם היהודי כולו. מדי לילה היה נוהג לפקוד את רחבת הכותל ולהנהיג את המניין המיוחד הזה.

בנוסף לפעילותו החינוכית והרוחנית, שימש הרב שפירא כיושב ראש הוועד המנהל של חברה קדישא “חסידים” בירושלים, וכחבר בעמותות “כולל חבת ירושלים” ו”הדר אסתר”.

הרב שפירא הותיר אחריו ארבעה עשר בנים ובנות, חתנים וכלות וצאצאים רבים. בין בניו הרב מנחם שפירא, מ”מ ראש עיריית בני ברק, שהיה מסור לאביו באופן מיוחד.

הלווייתו תצא הבוקר (ד׳) בשעה 11:30 מבית המדרש דרוהוביץ ברחוב מלאכי בירושלים, ובשעה 12:30 מישיבת קול תורה בית וגן להר המנוחות.

מישהו יודע להוסיף פרטים עליו?
אני זוכר אותו כשהתפללתי כמה פעמים בדרוהוביטש כילד.
מה שהכי זכור לי [מלבד המתיקות הנפלאה, וההתיחסות לכל ילד], הוא הקריאת שמע שלו, באיזה חרדת קודש הוא קרא את הפסוק הראשון!
בישיבה היה מתפלל שמונה עשרה 15 20 דק' אבל שמעתי משכן שלו בסנהדריה שלא רק בישיבה כך אלא אף בשכונה בבית הכנסת גם היה מאריך בתפילה כך הוא שהוא זוכר שבסליחות בבית הכנסת היה נשאר אחר כולם והיה אומר וידוי בדמעות וכוונה עצומה בלוויה הבנים ציינו שלא הלך דקה אחת לריק וכמו כן שמעתי כן שכנו הנ"ל. אף היה תלמיד חכם גדול, שמעתי מתלמיד שלו שהיו שואלים אותו שאלות בהלכה ידע את המשנה ברורה על בוריו, כמו כן ציינו הבנים את יראתו הגדולה איך שפעם א' נרדם והפסיד מנחה והוא בכה על כך בכיות נוראות, עוד ציינו שהיה מחשבן חשבונות רבים כדי לא לצער או לפגוע באחרים ואף הפסיד ממון על זה, אף ציינו בלויה שהוא זכר עשרות שמות חולים בעל פה והיה מתפלל על כל א' וא' בכותל בחצות.

הוא חסיד.? כי מה זה האדמו''ר מדרהוביץ
הוא למד בחברון ובקול תורה אלא שהיה מיוחס לרזינער, ואביו או סבו כיהן כאדמו"ר מדרוביץ, נישא למשפחה מדנמרק (ליטאית, הנקראת) בשם וינקלר (הוא אף גיס של הרב יהודה אריה דינר מבני ברק הלווים וגיסיו לבית וינקלר מכהנים כרמי"ם בקול תורה ונחלת הלווים) לאחר החתונה (אנני יודע כמה זמן) פתח בית כנסת על שם אביו שהיה אדמו"ר והא נעשה רב בית הכנסת (אף על שלט בית הכנסת רשום רק בנשיאות הרב הגאון וכו')

נערך לאחרונה:
מה היה בלויה? מי הספיד?
בגאולה הספידו ג' בנים כשהגדול מונה להמשיך את הנהגת בית הכנסת הרב נחום כהן (רב ידוע מגאולה) האדמו"ר מזוויל והרב נפתלי נוסבוים עוד א' ממתפללי בית הכנסת חוץ מזה הי הספדים בקול תורה ושם לא הייתי

אוי,
כמה שומעים עליו,
חבל על דאבדין,
ולא משתכחין,
שנזכה לתחיית המתים בב"א.
ות.נ.צ.ב.ה.

אגב, שמעתי שמרן הגרשז"א היה מגיע לשמוע שיחותיו במועדים מיוחדים כחנוכה וכה"ג

אוי,
כמה שומעים עליו,
חבל על דאבדין,
ולא משתכחין,
שנזכה לתחיית המתים בב"א.