לך לך - האם יש ירושה מחיים | בראשית | פורום אוצר התורה לך לך - האם יש ירושה מחיים | בראשית | פורום אוצר התורה

נהנה מקושיא טובה

משתמש חדש
gem
תודות
36
נקודות
13
ברש''י מבואר שרועי לוט נחלקו עם רועי אברהם וסברו שמותר להם לרעות בשדה שאינו שלהם כיון שבלא''ה אברהם אין לו ילדים, אבל באמת הכנעני והפרוזי אז בארץ ועדיין לא היה שייך לאברהם

ושמעתי בבי מדרשא להקשות הלא אפ' אם כן היה שייך לאברהם, אבל עדיין היה חי ומה שייך ירושה כבר עכשיו? ומהו בכלל טענת רועי לוט?

ברש''י מבואר שרועי לוט נחלקו עם רועי אברהם וסברו שמותר להם לרעות בשדה שאינו שלהם כיון שבלא''ה אברהם אין לו ילדים, אבל באמת הכנעני והפרוזי אז בארץ ועדיין לא היה שייך לאברהם

ושמעתי בבי מדרשא להקשות הלא אפ' אם כן היה שייך לאברהם, אבל עדיין היה חי ומה שייך ירושה כבר עכשיו? ומהו בכלל טענת רועי לוט?
לא צריך שיהי' שלהם או של לוט, די בזה שאין זה של אחרים אלא של אברהם אבינו, והוא בן אחיו, אם כן מסתמא אנן סהדי שמסכים אברהם אבינו שירעו בשדות אלו, ואין כאן גזל. והרי בין כה הוא העתיד לרשת את אברהם, אז למה שיקפיד על זה, הרי בסוף זה הולך ללוט בן אחיו, ומה לי השתא ומה לי לאחר שימות.

לא צריך שיהי' שלהם או של לוט, די בזה שאין זה של אחרים אלא של אברהם אבינו, והוא בן אחיו, אם כן מסתמא אנן סהדי שמסכים אברהם אבינו שירעו בשדות אלו, ואין כאן גזל. והרי בין כה הוא העתיד לרשת את אברהם, אז למה שיקפיד על זה, הרי בסוף זה הולך ללוט בן אחיו, ומה לי השתא ומה לי לאחר שימות.
לא הבנתי הלא עכשיו עדיין א''א חי והכל שייך לו ומה שייך שלוט יטעון שלבסוף יהיה שלו, הלא אזלינן בתר השתא
ומה טענה הוא זו מה לי השתא מה לי אחר שימות?

לא הבנתי הלא עכשיו עדיין א''א חי והכל שייך לו ומה שייך שלוט יטעון שלבסוף יהיה שלו, הלא אזלינן בתר השתא
ומה טענה הוא זו מה לי השתא מה לי אחר שימות?
הדגשתי והבהרתי שכל זה מחזק את הסברא שלהם שאברהם אבינו בטוח מסכים ולא מקפיד שהם יאכלו וירעו בשדות אלו השייכים לאברהם אע''ה.

שמעתי פעם לת' שהסיבה שמת מוריש כי אין לו אפשרות להגיע לנכסים
ולא חלות המיתה היא מורישה
וכמו אדם שיש לו קרקע במאדים אם בנו יצליח להגיע לשם בחייו הוא יירש אותו
אותו כיון שא"א לא רוצה להתשתמש בזה שפיר לוט יורשו
והוא חידוש

הודעות מומלצות

סיפר הגאון רבי שרגא שטיינמן שליט"א שרבינו היה...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון
למעלה