למה נטפלו דוקא לטשולנט?
הסיבה שאוכלים מאכל זה בשבת - כי זה היה חסכוני ומשביע.
לעומת זאת, דג זה חובה לאכול בשבת, וכי יש צד להימנע מלאוכלו באמצע השבוע?
ועוף?
וחלות?
נו.. באמת..
זה נראה כאילו מחפשים תירוצים למה לאסור את המאכל הזה, ואם היו צריכים להגיע לסברא הזאת, זה אומר שהמצב קשה..
תתפלא לשמוע שיש שנמנעים מאכילת מאכלי שבת סתם באמצע השבוע משום כבוד שבת.

מעניין באיזו ישיבה... אתה לומד.....
ועיקר כוונתי בקצרה שאף בחור ישיבה בזמנינו לא יתמה ע"ז
אלא יסבור דאי"ז ראוי.
לא אמרתי שאני שוהה כעת בישיבה, אבל כן אמרתי שאני בהחלט מכיר בחורי ישיבה (בוגרים. ונדירים, יש לציין) שידברו בדיוק כמו ידידינו ר' יואל שילה.

תתפלא לשמוע שיש שנמנעים מאכילת מאכלי שבת סתם באמצע השבוע משום כבוד שבת.
כבר הובא כן בשם האר"י, אבל אין זה טעם המאבק בצ'ולנט, ולא ראיתי שר"י זילברשטיין יצא נגד הסלומון.

דברי הובאו כבר לעיל
שו"ר שלא.
בעיניי, זה פשוט נבזה. כמו שאני לא מסוגל לאכול ברחוב, (לשתות אפשר בקרן זוית בשעת הדחק..) אני לא מסוגל לסעוד ב'מזללה'.
האם לבחורי ישבות מותר לעשות דברים נבזים?
זה לא מותר ולא אסור. הרב שך זעק בזמנו על בחורים שהלכו עג 'גון ורשה' בלי כובע וחליפה,שיש דברים שלא אסורים, אבל זה הפך רצון ה'.
האם כדאי להילחם בזה?
שאלה אחרת, וכל מקרה לגופו.

ומה אם לגנות את זה בלי מלחמות?
כמו שהגר"י זילברשטיין ודומיו פרסמו גילוי דעת לתועלת בחורים עם ראש על הכתפיים.
בחורים עם ראש על הכתפיים - רובם לא הלכו לאכול, אם לא כולם.
אני מסופק אם הייתה תופעה אחת (פלאפונים, סיגריות, טרמפים) שגילו,ד מעין אלו באמת השפיעה. לכל היותר זה סתם את פיות המחרפים על הבחורים שנמנעו מכך. (ובמקום 'חנונים' הם רק 'צולי"ם'..).

שו"ר שלא.
בעיניי, זה פשוט נבזה. כמו שאני לא מסוגל לאכול ברחוב, (לשתות אפשר בקרן זוית בשעת הדחק..) אני לא מסוגל לסעוד ב'מזללה'.
האם לבחורי ישבות מותר לעשות דברים נבזים?
זה לא מותר ולא אסור. הרב שך זעק בזמנו על בחורים שהלכו עג 'גון ורשה' בלי כובע וחליפה,שיש דברים שלא אסורים, אבל זה הפך רצון ה'.
האם כדאי להילחם בזה?
שאלה אחרת, וכל מקרה לגופו.
דון מינה ומינה
אני חושב שהיום אפילו לא מדברים על הנושא של 'ללכת עם כובע וחליפה' וזה מופקע לגמרי אצל בחורי ישיבות
כמו כן אין מה לנסות בענין הצו'לנט...

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון