אורי

משתמש ותיק
gemgemgemgem
תודות
952
נקודות
76
עכשיו ראיתי בחנויות ספר
ואני נפעם עד מאוד על האי יושר ואמת
כתוב שנת הוצאה תשפ''ו כאילו עתה זה יצא לאור
אך כבר שנה שעברה קניתי את הספר
בדקתי שוב בחדש יש תרעח עמודים אולי יותר בחמישים עומדים מהקודם
בלי לכתוב הוצאה חדשה עם הוספות תיקונים
ומה עם מי שקנה שנה שעברה כבר עבר שנה ויש הוספות

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
שזה בכלל גזל או גניבת דעת זה ברור כשמש, אני מרגיש עשוק שעשקו אותי יש כאן איזה איסור בטוח צריך להגדיר אותו בדיוק ואין לי זמן עכשיו.

שזה בכלל גזל או גניבת דעת. זה ברור כשמש אני מרגיש עשוק שעשקו אותי יש כאן איזה איסור בטוח צריך להגדיר אותו בדיוק ואין לי זמן עכשיו.
טוב, אני לא יכול להתווכח עם הרגשים...

מה כוונתך חלק א' שזה בכלל גזל או גניבת דעת. זה ברור כשמש אני מרגיש עשוק שעשקו אותי יש כאן איזה איסור בטוח צריך להגדיר אותו בדיוק ואין לי זמן עכשיו.
לגוש"ע, השאלה אם זה לא דבר נפוץ, מה הבעיה שמוציאים כל הזמן עוד גירסאות? הבטיחו לך שלא יעשו את זה? אתה קנית את הספר שאותו הוציאו, משמע שחשבת שהוא מספק בשביל שתשלם כמה ששילמת עליו, אז מה זה שייך לחשבון שעכשיו הוציאו אחד חדש יותר עם הוספות? במחילה, אבל נשמע לי שאתה קצת מנפח את העסק.

לגוש"ע, השאלה אם זה לא דבר נפוץ, מה הבעיה שמוציאים כל הזמן עוד גירסאות? הבטיחו לך שלא יעשו את זה? אתה קנית את הספר שאותו הוציאו, משמע שחשבת שהוא מספק בשביל שתשלם כמה ששילמת עליו, אז מה זה שייך לחשבון שעכשיו הוציאו אחד חדש יותר עם הוספות? במחילה, אבל נשמע לי שאתה קצת מנפח את העסק.
הניחא אחרי כמה שנים. אבל מיד שנה אחרי, לו הייתי יודע לא הייתי קונה אז אלא עתה. ואם יאמרו ששנה הבאה עוד הוספה גם לא אקנה השנה. עדיין לא ראיתי ספר שיוצא מחדש מיד שנה אחרי עם הוספות, שלא כתבו שמי שקנה שנה שעברה יוכל לקלב הוספות בחינם מודפס, או יקבל החדש בחצי מחיר וכו', אין דבר כזה בעולם הספרים שאני חי בתוכו יומם ולילה.

הניחא אחרי כמה שנים. אבל מיד שנה אחרי, לו הייתי יודע לא הייתי קונה אז אלא עתה. ואם יאמרו ששנה הבאה עוד הוספה גם לא אקנה השנה. עדיין לא ראיתי ספר שיוצא מחדש מיד שנה אחרי עם הוספות, שלא כתבו שמי שקנה שנה שעברה יוכל לקלב הוספות בחינם מודפס, או יקבל החדש בחצי מחיר וכו', אין דבר כזה בעולם הספרים שאני חי בתוכו יומם ולילה.
בעיקר חזרת על טענותיך בצורה קיצונית יותר. אבל לא נימקת, מה הבעיה? קנית ספר? משמע שהוא היה שווה לך את המחיר. זכותם המלאה להוציא אח"כ הוספות ולדרוש עוד כסף

בעיקר חזרת על טענותיך בצורה קיצונית יותר. אבל לא נימקת, מה הבעיה? קנית ספר? משמע שהוא היה שווה לך את המחיר. זכותם המלאה להוציא אח"כ הוספות ולדרוש עוד כסף
הדגשתי ברור אם הייתי יודע שזו כוונתם לא הייתי קונה. יותר מזה. מה לא ברור

הדגשתי ברור אם הייתי יודע שזו כוונתם לא הייתי קונה. יותר מזה. מה לא ברור
זה לא משנה, הם לא אמורים לספר לך מה התוכניות שלהם. אם שילמת על התוכן של הספר במהדורה הקודמת, משמע שזה היה שווה לך את המחיר מצד עצמו. הוצאה חדשה זה דבר שמקובל בשוק, ולא הוכחת עדיין שזה חריגה מהכללים המקובלים להוציא מהדורה חדשה תוך שנה.

אני מבין את דבריך, רק בא להראות - שאינני בטוח שזה כ"כ פשוט וחמור כמו שאתה מציג את זה. הבה ונתבונן בצד השני, הבה ונברר את העניין בצורה אמיתית.

נערך לאחרונה:
זה לא משנה, הם לא אמורים לספר לך מה התוכניות שלהם. אם שילמת על התוכן של הספר במהדורה הקודמת, משמע שזה היה שווה לך את המחיר מצד עצמו. הוצאה חדשה זה דבר שמקובל בשוק, ולא הוכחת עדיין שזה חריגה מהכללים המקובלים להוציא מהדורה חדשה תוך שנה.

אני מבין את דבריך, רק בא להראות - שאינני בטוח שזה כ"כ פשוט וחמור כמו שאתה מציג את זה. הבה ונתבונן בצד השני, הבה ונברר את העניין בצורה אמיתית.
עד שאני צריך להוכיח. אז תוכיח אתה עוד כמה ספרים שיצאו אחרי שנה עם הוספות חדשות. בכבוד רב

עד שאני צריך להוכיח. אז תוכיח אתה עוד כמה ספרים שיצאו אחרי שנה עם הוספות חדשות. בכבוד רב
לא הבנתי, אתה זה שטוען טענה, אז תבסס אותה על משהו. כל עוד ידוע לנו שהרבה פעמים מוציאים הוצאות חדשות, ואתה טוען שזה רק אחרי הרבה זמן - תוכיח את זה.

קשה להאמין שכשהם הוציאו את המהדורה הראשונה הם תכננו מראש לגרע חלק מהדברים כדי שיהיה להם תוספות לשנה הבאה

לפי מה שאתה מספר נראה כי מדובר ברב מכר, אם הוא הרשה לעצמו להוציא שוב מהדורה נוספת, ואם כן, מה כל כך קשה לקבל שנוספו הוספות של חמישים עמודים, התורה רחבה מיני ים, והם כמים שאין להם סוף

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון