חידה בהלכה - היכן מצינו, שאיסור מתבטל בג' אלפים תרנט פעמים? | אוצר החידות חידה בהלכה - היכן מצינו, שאיסור מתבטל בג' אלפים תרנט פעמים? | אוצר החידות
הודעה חבר 2 נבחר כפתרון הטוב ביותר.

פִּתָרוֹן
אני רואה שעד היום לא ענו על חידה זו, לכן אני יענה את התשובה המלאה לחידה, טיפת חלב שנפלה על דופן קדירה בשרית מבחוץ במקום שאין רוטב, נאסר מחרס הקדירה עד שישים ולא יערה מאותו צד, ואם עירה צריך בתבשיל ס' פעם סא פחות מעט כנגד הטיפה, שהטיפה אוסרת עד שישים פחות מעט כמו שכתב הש"ך ביורה דעה סימן צב סעיף קטן כ', וכל זה בקדירה ישנה כמו שכתב הרמ"א בהגה. עיין שם. הרי ס' פעם סא פחות מעט עולים 3659=1-61*60 והובא בבאר היטב שם סעיף קטן יז. זה התשובה לחידה
אני רואה שעד היום לא ענו על חידה זו, לכן אני יענה את התשובה המלאה לחידה, טיפת חלב שנפלה על דופן קדירה בשרית מבחוץ במקום שאין רוטב, נאסר מחרס הקדירה עד שישים ולא יערה מאותו צד, ואם עירה צריך בתבשיל ס' פעם סא פחות מעט כנגד הטיפה, שהטיפה אוסרת עד שישים פחות מעט כמו שכתב הש"ך ביורה דעה סימן צב סעיף קטן כ', וכל זה בקדירה ישנה כמו שכתב הרמ"א בהגה. עיין שם. הרי ס' פעם סא פחות מעט עולים 3659=1-61*60 והובא בבאר היטב שם סעיף קטן יז. זה התשובה לחידה

פִּתָרוֹן
ייש"כ רק אדגיש שהכלי נשאר אסור ורק הבליעות שיוצאות בזמן העירוי בטלות בכה"ג, וכן שבשעת הדחק יש להקל [מח' שם מה בדיוק הקולא אבל אכמ"ל]
ובעיקר שזה לא באמת שהאיסור בטל ע"י שיש ס' פעמים ס' נגדו אלא שהקדרה נעשית חנ"נ עד שישים ולכן צריך שישים כנגד זה.

הודעות מומלצות

אל היכלו של הרה''ק השרף מרוז'ין זי''ע נכנסה...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון