הילד נכנס לעולם שלך... | חינוך הבנים | פורום אוצר התורה הילד נכנס לעולם שלך... | חינוך הבנים | פורום אוצר התורה

דרך המלך

משתמש רגיל
gemgemgem
פרסם מאמר
תודות
142
נקודות
70
חידש לי אחי שמחנך בכיתה כבר למעלה מעשור,
שהוא רואה הבדל משמעותי בין אם הוא מחכה לילדים בכיתה בבוקר או בתחילת שיעור, או שהילדים מחכים לו.
והסביר: כשאני מחכה הילדים נכנסים לכיתה שלי, כשהם מחכים לי אני נכנס לכיתה שלהם, וזה קובע מי אורח ומי בעל הבית.

חשבתי שזה יכול להיות אצל כל אחד בבית באופנים שונים.
אשמח לשמוע מה הציבור חושב.

שהוא רואה הבדל משמעותי בין אם הוא מחכה לילדים בכיתה בבוקר או בתחילת שיעור, או שהילדים מחכים לו.
והסביר: כשאני מחכה הילדים נכנסים לכיתה שלי, כשהם מחכים לי אני נכנס לכיתה שלהם, וזה קובע מי אורח ומי בעל הבית.

כעיקרון התלמידים מחכים לרב ולא להיפך.
ולגופו של עניין, בבית כשהאבא מחכה לילד שיחזור מהחיידר, ומקבל אותו בסבר פנים יפות, זה משפיע המון.

כעיקרון התלמידים מחכים לרב ולא להיפך.
ולגופו של עניין, בבית כשהאבא מחכה לילד שיחזור מהחיידר, ומקבל אותו בסבר פנים יפות, זה משפיע המון.
אבל כשבחור ממתין למשיב או לדבר עם הר"מ זה בדיוק הפוך לענ"ד...

אני מעולם לא עמדתי בצד של המחנך, אבל בילדותי אני חושב שכניסה לכיתה כשהרב היה שם זה היה מן השראת יראה כלשהי, אם זה טוב או לא אני פחות יודע אבל זאת הנקודה אני חושב.

אני מעולם לא עמדתי בצד של המחנך, אבל בילדותי אני חושב שכניסה לכיתה כשהרב היה שם זה היה מן השראת יראה כלשהי, אם זה טוב או לא אני פחות יודע אבל זאת הנקודה אני חושב.
מצד שני, הילד בא לפני הזמן בכדי שיהיו לו כמה דקות לעצמו בין אם לנשום בין אם לסדר עסקיו וכשהרבה מגיע לפניו אין לו את הזמן הזה. הדברים נכונים אף לבחור בישיב"ק ובישיב"ג מנסיון.

חברים מקוונים לאחרונה

הודעות מומלצות

האם זה מוסכם שמקורו של המנהג הזה הוא ט"ס או...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון
למעלה