הספר "מישרים מגיד" - הפולמוס | אוצר הספרים הספר "מישרים מגיד" - הפולמוס | אוצר הספרים
  • חזרנו! התקלה יצאה להפסקה - והפורום שוב באוויר. פורום אוצר התורה מאחל לחברי הפורום וכל בית ישראל חג חנוכה שמח!

אחוה דעי

משתמש רגיל
gemgemgem
תודות
417
נקודות
56
בעקבות
מחיפוש שערכתי, מתברר שזו טעות. אין הכוונה לספר 'מגיד מישרים' של הבית יוסף, אלא בספר 'מישרים מגיד' להגרי"צ בערנפלד זצ"ל, שהיה גאב"ד חוג חתם סופר בבני ברק, שהם דברי תורה שהתגלו לו מפי מגיד שהתגלה אליו מן השמים. (וכפי הידוע נגנז הספר בהוראת הגר"ש וואזנר זצ"ל).
התעוררתי לברר מה טיבו של ספר זה, ומה ידוע לגביו
maysharim magid1.jpg

מה? יש להשיג את זה? איפה?

יש פה אי מי שיכול לתת סקירה על סוגיית 'מישרים מגיד' ומחברו?
אני זוכר את המחבר מנערותי בבני ברק. לא זכור לי כאיש שצריך לגנוז ספרים שחיבר...

מישרים מגיד

קבצים מצורפים

ממתי, ואצל מי למד הגר”ד קוק שליט”א קבלה

ואמרתי לרבינו הגדול כי שמעתי שלמד קבלה גם אצל הגרי”צ בערנפעלד זצ”ל [שהיה נין להחתם סופר, וחבר בבית דינא רבה של הגר”ש וואזנר זצ”ל, וחיבר כמה ספרים, מהם שו”ת סופר המלך, ושו”ת ריצבש”י, וידוע שהיה לו מגיד מישרים כמו שהיה למרן הבית יוסף זיע”א, ולאחר פטירתו הדפיסו מכתביו ספר “מישרים מגיד“, אשר כולו מלא השגות עצומות מה שהיה לו עם המגיד, ולאחרונה ממש נדפס שוב בכתב חדש ונאה ע”י ידידינו מזכה הרבים הרב ריחמ”א שליט”א מעפולה], וענה לי שלא ממש למד מפיו, אלא מפי כתביו, כי כשבא אצלו וביקש ללמוד, אמר לו הרב כי כבר אינו בכוחותיו, אך הביא לו את ספרו מישרים מגיד ואמר לו תלמד בזה, ושאלתי הרי הספר נדפס לאחר פטירתו, ואמר כי אכן לא ספר הביא לו, אלא את כתבי היד שלו קודם שבאו לדפוס, ושאלתי מה כבר אפשר ללמוד בכמה דקות כשהתארח בביתו של הרב, אז אמר הרב לא כמה דקות ישבתי שם אלא כמה שעות …

ממתי, ואצל מי למד הגר”ד קוק שליט”א קבלה

ואמרתי לרבינו הגדול כי שמעתי שלמד קבלה גם אצל הגרי”צ בערנפעלד זצ”ל [שהיה נין להחתם סופר, וחבר בבית דינא רבה של הגר”ש וואזנר זצ”ל, וחיבר כמה ספרים, מהם שו”ת סופר המלך, ושו”ת ריצבש”י, וידוע שהיה לו מגיד מישרים כמו שהיה למרן הבית יוסף זיע”א, ולאחר פטירתו הדפיסו מכתביו ספר “מישרים מגיד“, אשר כולו מלא השגות עצומות מה שהיה לו עם המגיד, ולאחרונה ממש נדפס שוב בכתב חדש ונאה ע”י ידידינו מזכה הרבים הרב ריחמ”א שליט”א מעפולה], וענה לי שלא ממש למד מפיו, אלא מפי כתביו, כי כשבא אצלו וביקש ללמוד, אמר לו הרב כי כבר אינו בכוחותיו, אך הביא לו את ספרו מישרים מגיד ואמר לו תלמד בזה, ושאלתי הרי הספר נדפס לאחר פטירתו, ואמר כי אכן לא ספר הביא לו, אלא את כתבי היד שלו קודם שבאו לדפוס, ושאלתי מה כבר אפשר ללמוד בכמה דקות כשהתארח בביתו של הרב, אז אמר הרב לא כמה דקות ישבתי שם אלא כמה שעות …
דעת הרב דב קוק על ספר מישרים מגיד

המחבר היה מאוד סודי לגבי גילויים - גם מילדיו, אבל המגיד אמר לו שהוא חייב לכתוב... למעשה, לאחר מותו, כשהם רצו להדפיס אותו, הילדים התביישו בו והלכו להגר"ש וואזנר זצ"ל, והוא אמר שאסור להדפיס אותו אבל גם לא להשמיד אותו וכו', למעשה הוא הודפס

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון
למעלה