למה זה תשאל לשמי?

משתמש רגיל
gemgemgem
תודות
613
נקודות
92
אשמח לחוו"ד של חברי הפורם לרעיון הבא.
מוצע להקים אתר שבו ירוכזו כלל התמונות הקיימות בימינו היום של גדו"י זצוק"ל ושליט"א, המידע באתר יגיע מהמשתמשים עצמם, היינו כל אחד יעלה את התמונות הקיימות בידו, ויהנה אחרים מהם.
האתר יחולק לפי דפים, בכל דף יהיה שמו של רב מסוים, 'לדוג' 'הרב שך' ובאותו הדף יהיו מרוכזות כלל התמונות של הרב שך, וכן הלאה וכן הלאה.
כמובן שעיקר התועלת באתר, איננה למי שמעונין לדעת איך היה נראה הרש"ר היש לדוג', דלזה סגי בוויקיפדיה., איברא, דאפשר ויש מגדו"י שקיימת תמונה שלהם ואינה בויקיפדיה ודומיו, ולזה וודאי מהני. עכ"פ עיקר התועלת תהיה לציבור חובב ההיסטוריה והחפץ בראות פני הקודש, ובקיצור, לכל המבקר בפורום 'עיני העדה'.
כמובן שפלטפורמה זאת דורשת עוד אי אלו ענינים טכנים, כגון מניעת פייק, טעיות זיהוי , אך משיחה עם גורמים המתמקצעים בתחום עולה כי פיתוחה של הפלטורמה אינו מסובך במיוחד.
מה דעתכם? הדבר יתפוס? מעניין?
ולרבנים היקרים @מאן דהו @מה ידידות התואילו לפתוח אוצרותיכם בפני אתר כזה, לו יהיה?

מוצע להקים אתר שבו ירוכזו כלל התמונות הקיימות בימינו היום של גדו"י זצוק"ל ושליט"א, המידע באתר יגיע מהמשתמשים עצמם, היינו כל אחד יעלה את התמונות הקיימות בידו, ויהנה אחרים מהם.
האתר יחולק לפי דפים, בכל דף יהיה שמו של רב מסוים, 'לדוג' 'הרב שך' ובאותו הדף יהיו מרוכזות כלל התמונות של הרב שך, וכן הלאה וכן הלאה.
כמובן שעיקר התועלת באתר, איננה למי שמעונין לדעת איך היה נראה הרש"ר היש לדוג', דלזה סגי בוויקיפדיה., איברא, דאפשר ויש מגדו"י שקיימת תמונה שלהם ואינה בויקיפדיה ודומיו, ולזה וודאי מהני. עכ"פ עיקר התועלת תהיה לציבור חובב ההיסטוריה והחפץ בראות פני הקודש, ובקיצור, לכל המבקר בפורום 'עיני העדה'.
כמובן שפלטפורמה זאת דורשת עוד אי אלו ענינים טכנים, כגון מניעת פייק, טעיות זיהוי , אך משיחה עם גורמים המתמקצעים בתחום עולה כי פיתוחה של הפלטורמה אינו מסובך במיוחד.
ולרבנים היקרים @מאן דהו @מה ידידות התואילו לפתוח אוצרותיכם בפני אתר כזה, לו יהיה?
מעין ויקי-שיתוף?
לא יותר קל לסכם עם נטפרי על פתיחת קטגוריה מסוימת שם, ולהעלות שם בקביעות?

אכן, אך יועד אך לשיתוף תמוות רבנים וגדו"י.
לא יותר קל לסכם עם נטפרי על פתיחת קטגוריה מסוימת שם, ולהעלות שם בקביעות?
התכוונת לסכם עם נטפרי, שבויקי שיתוף תהיה קטגוריה מסוימת שתהיה פתוחה בנטפרי? הגיוני. בסוש"ד מעניין אותי לדעת כמה אנשים מתענינים ברעיון, ולא כ"כ משנה לי איך לעשות את זה.

והוא פשוט הואיל וכל אחד יש לו תמונות של גדולי ישראל שהוא נמצא אצלו, ודבר כזה הוא רעיון עצום.

ומה עם זכויות יוצרים?
אז בתמונות של אנשים שנפטרו לפני למעלה מ(נראה לי) 65 שנה, אין זכויות יוצרים. (מספר השנים המדוייק פרח מזכרוני אך נראה לי 65).
ובתמונות של בני דורינו צריך מדיניות ברורה מה מותר ומה לא. (הן להעלות והן להוריד.)

ומה עם זכויות יוצרים?
אז בתמונות של אנשים שנפטרו לפני למעלה מ(נראה לי) 65 שנה, אין זכויות יוצרים. (מספר השנים המדוייק פרח מזכרוני אך נראה לי 65).
ובתמונות של בני דורינו צריך מדיניות ברורה מה מותר ומה לא. (הן להעלות והן להוריד.)
50 שנה, ממות המצלם (לא המצולם).

צירות שבעל זכות היוצרים בהן אינו ידוע או לא אותר

27א. (א)
שימוש ביצירה שבעל זכות היוצרים בה אינו ידוע או לא אותר, מותר בתנאים אלה:
(1)
המשתמש פעל בשקידה סבירה לגילוי או לאיתור בעל זכות היוצרים ביצירה, לפי העניין, לפני השימוש;
(2)
המשתמש ציין באופן ברור באותה דרך שבה הוא עושה שימוש ביצירה, כי השימוש נעשה על פי סעיף זה וכי בעל זכות יוצרים זכאי לבקש שהמשתמש יחדל מהשימוש וכן פרטים ליצירת קשר עמו;
(3)
המשתמש הפסיק את השימוש או קיבל רישיון לשימוש עתידי לאחר שקיבל הודעה מבעל זכות היוצרים.

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון