ה' אדר. יומא דהילולא הרה"ק רבי זאב וואלף מטשארני אוסטרהא זצוק"ל | פורום אוצר התורה

ה' אדר. יומא דהילולא הרה"ק רבי זאב וואלף מטשארני אוסטרהא זצוק"ל

כותרת האשכול

געגועים

תנ"ך ופרשת שבוע - אוצר החידות
חבר צוות
מנהל תוכן
פרסם 15 מאמרים!
תודות
1,818
נקודות
312
ראה כאן

גירסא אחרת בדבר האירוסין [של הרה"ק ר' דוד מטאלנא זי"ע] מובאת בשם הרבנית מרת פייגע יענטע בעצמה, שסיפרה לר' זישא מטאלמיטש שהיה חתן הרה"ק ר' חיים מקוסוב, כי האירוסין שלה עם בעלה היו כאשר הם עוד היו ילדים קטנים, אביה הרה"ק ר' ישראל אברהם בן הרה"ק ר' זושא מאניפולי היה עוד בחיים, הוא נפטר בגיל צעיר כבן מ"ב בשנת תקע"ד ולא זכה להיות בחתונת בתו עם רבינו, כאשר הגיע זמן החתונה לא היה ביד אמה כלום, לא על הוצאות החתונה ולא עבור נדוניא ומלבושים, אפילו כפי המנהג אצל אנשים פשוטים, ומכ"ש לעשות חתונה כפי ערך מחותנה הרה"ק ר' מרדכי מטשערנובל.

בצר להם החליטו לנסוע לקוסוב אל בעל האהבת שלום זי"ע שהיה בעל צדקה גדול, ובפרט שהיה מתלמידי הסבא הרה"ק ר' וועלוולע מטשערני-אוסטרא.
כאשר הגיעו לקוסוב חרד לקראתם הרה"ק האהבת שלום והכין להם אכסניא רחבה.

כאשר שמע את בקשתם, אמר לכלה כי תחזיק את סינורה והוא מלאה בדינרי זהב שעלו לסכום של שלוש מאות אדומים, שהיה סכום גדול מאד, כ"כ נתן את כל בגדי בתו שרה לאה שהכין בעבורה, ואמר: מכיוון שנבצר ממני להיות בחתונתך, אבקש לכל הפחות לקחת חלק ברקוד של "מצוה טאנץ", הוא שלח לביהמ"ד כמה מנגנים ולבש בגדי שבת ורקד לפני הכלה בדביקות ובשמחה גדולה, באותו ביקור מסרה לו הרבנית מרת ציזע חנה אם הכלה פייגע יענטע, תפילין של חמיה הרה"ק ר' זושא מאניפולי.

עוד על דבר קבלת הכסף לנדוניא מהרה"ק ר' מנדל מקוסוב בעל אהבת שלום סיפר אדמו"ר זצ"ל:

כאשר נתן הרה"ק הנ"ל לאשת הרה"ק ר' ישראל אברהם את הסכום הגבוה עבור בתה, התפלאו בני ביתו מהיכן יש לו כל כך הרבה כסף לפתע פתאום, והוא סיפר להם: כאשר נפרדתי ממורי ורבי הרה"ק ר' וועלוועל מטשרנוסטרא בנסעו לארץ ישראל, נתן לי שלחן קטן עם מגירה, ואמר לי, כי כאשר יבוא לפני ענין חשוב של צדקה, אפתח את המגירה ואתן משם את הכסף לצורך הענין, ולא פירש לי איזה ענין חשוב.

כבר כמה פעמים שבא לפני מקרה דחוף של צדקה, וחשבתי אולי למקרה זה כיוון מורי, וע"כ נגשתי למגירה אך לא מצאתי בה כל כסף, כך קרה כמה פעמים, ובכל פעם לא מצאתי שם מאומה, היום שבאה לפני כלתו של מורי הנ"ל, שוב נגשתי למגירה ובאמת היה שם בדיוק הסכום שהיתה זקוקה לנדוניא, וידעתי ברורות כי לזאת כיוון מורי ורבי הקדוש ונתתי לה הסכום.​

[נצח שבנצח]

חזור
חלק עליון