שח הגאון רבי יצחק זילברשטיין:
את הסיפור המופלא שלפנינו סיפר לנו יהודי אוהב תורה:
הייתי מועסק בחברה מפורסמת בתחום הטכנולוגיה במשך 21 שנה(!), וזכיתי בס"ד למשכורת מכובדת.
בבוקר בהיר אחד, הודיע לי מנהל החברה, כי נאלץ, בצער רב, לפטר אותי!
הרגשתי שהשמים נפלו עלי. הייתי נתון בצער ובדכדוך, ולא ידעתי להשית עצות בנפשי – כיצד אדאג מעתה לפרנסת ביתי?…
ימים ארוכים ישבתי בביתי שבור ורצוץ. בנכאות-רוח ועצבות בכיתי על מר גורלי. חשתי שהנהלת החברה בגדה בי, הלוא מסרתי את נפשי כל כך הרבה שנים למען החברה, והפקתי עבורה תועלת כה מרובה, וכעת עזבו אותי לאנחות וטרקו את הדלת בְּפָנַי…
עד שביום אחד, רעייתי הפצירה בי לפנות אל אחד מצדיקי הדור שליט"א, כדי להתברך מפי קודשו.
מדוכא ושפוף, נכנסתי לבית הצדיק, ושחתי לפניו את צערי…
"תמתין רגע אחד", הגיב הרב. הוא ניגש לארון הספרים, ושלף מאחד המדפים את הספר "זרע שמשון" של המקובל רבי שמשון חיים נחמני זי"ע, שכידוע הלימוד בספר זה מסוגל לישועות ונפלאות בבני חיי ומזוני.
"ברצוני ללמוד עמך קטע קטן בזרע שמשון", אמר הרב, והחל להקריא בפני את הנאמר בספר הקדוש בפרשת וארא שם מבואר שלפעמים מחמת המכה עצמה זוכים לטובה מרובה לאחר מכן.
הרב סיים את פירושו המדהים של הזרע שמשון, ופנה אלי בדברי חיזוק ועידוד: הבה ונפיק את הלקח העצום – ליהודי נדמה שהנה פתאום אפסה תקוותי – פיטרו אותי מהעבודה, אבדה פרנסתי, מעתה לא תהיה יכולת בידי לפרנס את משפחתי… הוא שבור ומיואש, בוכה על מר גורלו… אבל מה האמת? – דווקא בגלל "מכה" זו, ממש ברגעים אלו, עסוק הקב"ה להביא לו שפע של טובה וברכה!
ממשיך היהודי ומספר: קיבלתי את הדברים באהבה, ויצאתי מבית הרב מרוגש ומעודד עד למאוד.
והנה, לא חלפו ימים רבים, וקיבלתי הצעת עבודה חדשה…
מן הסתם כולם בטוחים שסיום הסיפור הוא שבעבודה החדשה זכיתי לשכר גבוה בהרבה… אבל זה ממש לא סוף הסיפור…
שכר עבודתי החודשי הינו נמוך במקצת מהשכר בשורות החברה הקודמת (אם כי יש בה די בכדי להתפרנס בכבוד), אבל האמת היא, שנפלה בחלקי זכייה עצומה לאין-ערוך משכר כספי…
הכיצד?! – הנה מזה שנים רבות היה לי (וגם לרעייתי) חלום: להיכנס וללמוד באופן מסודר בבית המדרש. אלא שמחמת חוסר זמן וטרדות העבודה, החלום לא התממש. עתה, עבודתי החדשה מתחילה רק בשעה 11:00, כך שלאחר תפילת וותיקין, אני זוכה להיכנס לבית המדרש, וללמוד בשקידה כמה שעות, ואין לתאר את שלוות-הנפש והאושר ששכנו בביתנו, שהפך ל'בית של תורה'!
לאחר תקופה של לימוד גמרא בהתמדה, זכיתי כבר לסיים כמה מסכתות, וסוף סוף אני מסוגל לשבת וללמוד עם ילדיי גמרא עם מפרשים בהבנה!
זכיתי לראות במוחש, כיצד דברי קודשו של הזרע שמשון התקיימו בי באופן המושלם ביותר…
מן השמים גלגלו שאזכה לפיטורין, ובכך בחלקו הראשון של היום הנני נמנה על חובשי בית המדרש, שזו הזכות הגדולה ביותר בעולם, ואני רואה, בסייעתא דשמיא, ברכה גדולה, הן בעמל התורה, והן בפרנסת הבית.
(ע"פ 'ופריו מתוק')